NFL Draft 2013 Preview: Running backs

Årets NFL Draft kan blive den første årgang siden John F. Kennedys dødsår, hvor ingen running back bliver valgt i første runde. Men draften har dog stadig mange meget interessante backs – herunder en back, der har slået Barry Sanders’ college-rekord og en passioneret back, der en dag vil være borgmester i Los Angeles.

Rankings: Se dem her
Bedste fysiske talent: Marcus Lattimore, South Carolina
Boom-or-bust: Marcus Lattimore, South Carolina
Sleeper: Kerwynn Williams, Utah State
Good guy: Johnathan Franklin, UCLA
”Character issues”: Christine Michael, Texas A&M

Det er sjældent, at der har været så stor mangel på en running back, der med sikkerhed lander i første runde.

Af den grund kan 2013 blive det første år siden 1963, hvor der slet ikke bliver valgt en running back i første runde af draften. Som minimum synes det i hvert fald sikkert, at der maksimalt bliver valgt én back i den første runde, som det også var tilfældet i 2011 og før det i 1984.

Den ene running back kan meget vel være Eddie Lacy (5’11, 231), der – ganske opsigtsvækkende – kan blive den tredje Alabama-running back i træk, der bliver valgt først på positionen, efter at Mark Ingram og Trent Richardson var førstevalgene i de foregående to sæsoner.

Lacy blev valgt til All-SEC-holdet, efter at han i 2012 løb for 1322 yards og 17 touchdowns og sluttede sæsonen med 140 rushing yards i The BCS Championship Game mod Notre Dame, hvor han blev valgt til kampens MVP.

LÆS HER: Draftday.dk’s rankings – running backs

Han er en fysiskbetonet og kompakt, beslutsom ”kædeflytter”, der har nogle kraftfulde ben, som kan bryde tacklinger. Lacy kan flytte forsvarsspillerne, når han har første kontakt med dem, og løbe ”henover” dem. Han er en back, der kan få bolden 300 gange i en sæson, skaffe 1200 yards og være en grundsten i et angreb, som en ”Marshawn Lynch”-type back.
– Han er hårdfør og har balancen og antrittet til at skabe mere efter første kontakt og skaffe ekstra yards ned af banen, siger Dane Brugler fra NFL Draft Scout.com til Draftday.dk.

Men skader – ankelforstuvninger og tåskader – bekymrer, og han savner også et godt antrit og retningsskifte, ligesom iagttagere vil pege på, at Lacy løb bag en angrebslinje, der tæller to ekstremt stærke run blockers i de potentielle førsterundevalg, Chance Warmack og D.J. Fluker. Men de færreste er uenige i, at Eddie Lacy er draftens bedste på positionen og det tætteste, man kommer på en ”featured back”.
– Eddie Lacy er den mest skræmmende back i dette års klasse, mener Pro Football Weeklys Nolan Nawrocki.

Running backen med det italiensk-klingende fornavn, Giovani Bernard (5’8, 202) fra North Carolina, bliver kaldt ”The Italian Stallion”, men har nu egentligt haitianske aner. Han løb for flere end 1200 yards i både 2011 og 2011, efter at han i 2010 havde revet det højre korsbånd i knæet over.

Bernard er en klassisk ”utility back” – det vil sige en running back, der kan fungere i flere roller, men er ikke perfekt i bare én. Han er en lille, dynamisk spiller, der har eksplosive bevægelser, som kan angribe et forsvar på ydersiden og vriste sig fri længere nede af banen. Samtidig er han en udmærket receiver og en dygtig punt returner, der i 2012 førte al college football med et gennemsnit af 16,4 yards pr. punt return.

Han er ikke en running back, der kan sprinte fra et helt forsvar, han er ikke hårdfør – og han er ikke en ”foundation back” – det vil sige en back, der kan få 20-25 handoffs pr. kamp, og som man bygger et angreb op omkring.
– Han er en udmærket, fleksibel back. Han er ikke Maurice Jones-Drew. Hvis du har brug for at lade en fyr tage hele arbejdsbyrden, er han ikke den fyr, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *