2013 NFL Draft Preview: Offensive tackles

I en uhyggelig stærk offensive tackle-klasse finder man to spillere af de spillere, der bejler til topvalget i 2013-draften. Læs her hvorfor Luke Joeckel og Eric Fisher er så gode, men læs også om det europæiske stortalent, der måtte ”drikke” ketchup som barn, om eks-stormisbrugeren, der er søn af en Hall of Famer – og om de to historisk gode atleter.

Rankings: Se dem her
Bedste fysiske talent: Lane Johnson, Oklahoma
Boom-or-bust: Menelik Watson, Florida State
Sleeper: Luke Marquardt, Azusa Pacific
Good guy: Luke Joeckel, Texas A&M
”Character issues”: Kyle Long, Oregon

Det er en uhyggelig stærk offensiv tackle-klasse, der rammer NFL i 2013.

Hele tre offensive tackles kan blive valgt i top syv, hvis man skal tro mock drafts og meldinger fra forskellige eksperter, og det vil i sig selv være usædvanligt. Ikke siden 1985, hvor Bill Fralic, Lomas Browns og Ken Ruettgers alle blev valgt blandt de første syv valg, er det sket.

Det er endda sandsynligt, at fire offensive tackles bliver valgt i top 12, og det er heller ikke sket siden 1985. Og i toppen af årgangen konkurrerer to offensive tackles om duksepladsen som det absolutte topvalg i draften.

Læs også: NFL Draft 2013 rankings: Offensive tackles

Det har længe været ventet af mange eksperter og kilder, at Kansas City Chiefs vil bruge topvalget i draften på Texas A&Ms junior, Luke Joeckel (6’6, 306).

Joeckel har evnerne og den mentale styrke til at blive en startende venstre tackle i NFL i de næste 10-12 år, hvor han vil spille på et højt niveau – måske et Pro Bowl-niveau – og dominere langt de fleste af sine modstandere. Han er mere af Matt Kalils end Joe Thomas’ kaliber, men har reelt ingen svagheder.
– Alt er perfekt hos ham, siger en anonym general manager hos et AFC-hold til The National Football Post.

Luke Joeckel (udtales ”JOKE-ell”) er kendt for at have et babyansigt, men er til gengæld stærk og aggressiv på banen, hvor han i 2012 kun tillod to sacks som oppasser for Heisman Trophy-vinder Johnny Manziel, og hvor han beviste, at han både er en god atlet, men samtidig er meget, meget stærk – teknisk set.

Han laver få fejl, er smidig og let på fødderne – og strålede i 2012 mod stærke modstandere i college footballs bedste, række, SEC.
– Joeckel er naturlig i sit spil. Han bevæger sig let rundt på banen, siger NFL Draft Scout.com’s draftnik, Rob Rang, til Draftday.dk.

Kritikere vil dog pege på, at Luke Joeckel ikke er en eliteatlet, som for eksempel legendariske Jonathan Ogden var det. Og derfor har Joeckels konkurrent til toppladsen, Central Michigans Eric Fisher (6’7, 306), sine støtter.

Én af dem er NFL Networks Mike Mayock, der rangerer Fisher over Joeckel, selvom mange mener, at Joeckel p.t. er mere poleret, og selvom Joeckel er en bedre ”run blocker” end Fisher. Men offensive tackles bliver sjældent valgt, fordi de er bedst på løbespil.
– Det er ikke en kritik af Joeckel. Men jeg mener, at Fisher har et større potentiale. Han er en bedre atlet og er lidt højere, fortæller Mayock.

Allerede nu er Fisher solid i alle områder på spillet, han kan spille i begge sider af angrebslinjen og var en mand blandt børn i MAC-konferencen. Men han slog for alvor sit navn fast ved The Senior Bowl i januar, hvor Fisher beviste, at han kan dominere landets bedste forsvarsspillere, og hvor Fisher samtidig cementerede, at han er en fantastisk atlet med gudsbenåede fødder. Fødder, der ifølge flere kilder i NFL, er bedre Joeckels fødder.

For han bevæger sig utroligt let og elegant rundt på banen, og netop Mayock har tidligere sagt, at Fisher har bedre evner end 49ers’ Pro Bowl-tackle, Joe Staley, der også tørnede ud for Central Michigan i college.

Nogle iagttagere mener også, at Fishers mentale styrke og personlighed er en kæmpe force. Han imponerede angiveligt ved de personlige interviews ved The Scouting Combine.
– Han er meget kvik, stille og tålmodig, siger en anonym general manager fra et AFC-hold til The National Football Post.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *