2013 NFL Draft Preview: Defensive tackles

Hvor vild er dette års defensive tackle-klasse? Den er så vild, at klassen ifølge én ekspert aldrig nogensinde haft så gode atleter, og hele tre talenter har All-Pro-kaliber-talent. Læs her om de store linemen – herunder en fyr, der vejer 335 pund, og som lavede 27 sacks i college.

Bedste fysiske talent: Sheldon Richardson, Missouri
Boom-or-bust: Johnathan Hankins, Ohio State
Sleeper: Brandon Williams, Missouri Southern
Good guy: Sylvester Williams, North Carolina
”Character issues”: Montori Hughes, Tennessee-Martin

Dette er positionen i 2013-draften.

For man finder ikke en bedre gruppe af spillere end på defensive tackle-positionen, hvor to spillere undervejs har bejlet til topvalget, hvor tre lineman har All-Pro-kaliber potentiale og hvor et NFL-hold kan finde stærke starters langt henne på andendagen.
– Den dybeste pulje af talentmasse i dette års draft kan findes indvendig (på defensive tackle-positionen), mener Pro Football Weeklys Nolan Nawrocki.

Andre eksperter fremhæver spillernes fysiske talent.
– Der er i år bedre atleter, end vi nogensinde har set i en draft på defensive tackle-positionen, mener NFL Films’ Greg Cosell.

Floridas Sharrif Floyd (6’3, 297) har siden, han annoncerede, at han gik i draften som junior, været en populær mand i scouting-kredse. Mange evaluatorer skamroser den tidligere Gator, der er spækket med talent, og som bliver betegnet som et potentielt top 3-valg, der en dag vil blive en stjerne i NFL.
– Jeg mener, at Sharrif Floyd bliver en All-Pro-type-spiller lige fra dag ét, fortæller Greg Cosell, der sammenligner Floyd med NFLs bedste forsvarsspiller i 2012, Texans’ J.J. Watt.

Andre har sammenlignet Floyd med Warren Sapp, fordi Floyd som Sapp kan blive en fremragende ”three technique”-lineman i et 4-3-forsvar. Floyd kan gå lynhurtigt på ydersiden af modstanderens guard og i et splitsekund nå frem til quarterbacken.
– Han er en helt særlig pass rusher. Gør ham til en ”three technique”-lineman, og han vil være i stand til at lave et tocifret antal sacks, forklarer NFL Networks Daniel Jeremiah.

Og det er netop indvendig som en angribende defensive tackle, at Floyd vil være det bedste fit i NFL, selvom han faktisk startede som defensive end i 2011 (fordi Florida manglede dybde på positionen). Nogle peger på, at Floyd, der lavede tre sacks som defensive tackle i 2012, også vil kunne fungere udvendig som defensive end i et 3-4-system.

Sharrif Floyd kommer fra en barsk, ekstremt fattig barndom, hvor hans biologiske far blev myrdet, da Floyd var tre år, og hvor hans mor var stofmisbruger. Den mand, som han længe troede var hans rigtige far, var voldelig overfor Floyd, og som 20-årig blev han så adopteret af en tredje mand, der i college-tiden havde givet Floyd i alt 2500 dollars i støtte til at betale regninger. Det er ulovligt at modtage penge som NCAA-spiller, og derfor blev Floyd i 2011 suspenderet for to kampe, men fik altså siden bidragsyderen som far.

Det hold, der vælger Floyd, får en fænomenal atlet, der har et voldsomt eksplosivt førsteskrudt, som er en uhyggelig atlet for en spiller af den størrelse at være, der samtidig har nogle aktive hænder. Samme karakteristisk kunne man bruge om Warren Sapp.
– Han minder mig om – og jeg siger ikke, at han nogensinde bliver Warren Sapp – men han har hans type førsteskridt, fortæller NFL Networks Mike Mayock.

Sharrif Floyd har ikke en ideel bygning, og han kan blive skubbet væk af dobbbeltblokeringer, og så er hans produktion (4,5 sacks i 26 kampe som starter) ikke prangende. Men potentialet er enormt, og han fylder først 21 år til maj.
– Han er en ”tackling for tab”-lineman. Dem er der ikke mange af i NFL, forklarer Greg Cosell.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *