2013 NFL Draft Preview: Cornerbacks

To spilere bliver kaldt for draftens bedste cornerback af forskellige NFL-eksperter. Se her hvem det er – og læs også om ”Richard Sherman”-typen, om det gigantiske problembarn og om cornerbacken, der erkender at have jagtet personlig succes på banen, selvom det kostede dyrt for holdet.

Bedste fysiske talent: D.J. Hayden, Houston
Boom-or-bust: Johnthan Banks, Mississippi State
Sleeper: Dwayne Gratz, Connecticut
Good guy: Jamar Taylor, Boise State
”Character issues”: Tyrann Mathieu, LSU

Seattle Seahawks beviste i 2012-sæsonen, at store cornerbacks kan være meget effektive, og måske endda er essentielle i et NFL, hvor angrebene tordner derudad med store, hurtige tight ends eller med store, fysisk stærke wideouts, der i nogle tilfælde stiller op i ”the slot”, som 49ers gør det med Michael Crabtree, Lions gør det med Calvin Johnson, eller Ravens gør det med Anquan Boldin.

Det sætter nye krav til nutidens cornerbacks, der i langt højere grad skal matche fysik – som netop Seahawks’ Richard Sherman og Brandon Browner kan det – og som ikke nødvendigvis skal kunne løbe 40 yards på 4,3 sekunder. Faktisk mener nogle iagttagere af trenden, at flere NFL-hold i dag er villige til at give en smule afkald på fart og antrit for størrelse og fysik på cornerback-pladsen.

Det siger lidt om, hvor NFL er på vej hen.

Sidste år blev kun én cornerback, der var under 5 fod 10 inches (Eagles’ Brandon Boykin), valgt, og der er ingen grund til at tro, at tendensen ikke fortsætter i 2013. For draften byder nemlig på mange store, fysiske cornerback-talenter.

Den bedste af dem alle er – mener flere i hvert fald – Alabamas Dee Milliner (6’0, 201), som kan blive valgt i top 10. Spørgsmålstegn ved Milliners fart blev besvaret ved The Scouting Combine, hvor han fyrede en 40 yard-tid af på 4,37 sekunder – hurtigst af alle defensive backs.

Det gør Milliner (udtales Mill-ner) til en komplet, prototype-cornerback, der ikke har en egentlig svaghed. Han er velbygget, har lange arme (32 inches), besidder en fantastisk kombination af fart, smidighed og antrit, hans balance og kontrol over kroppen er eminent, og så kan han skifte retning lynsnart og uden at tabe fart.

Milliner har et godt instinkt, han ofrer sig på løbespil og kan ramme hårdt, han blitzer effektivt han har spillet mod de bedste wide receivers (i SEC-konferencen) og typisk vundet duellen – og så er han meget selvsikker (et ekstra stort plus for en cornerback) og har fået en god coaching i Nick Sabans forsvar. Han vil ganske enkelt næppe skuffe og kan spille i flere systemer.
– Jeg tror, at han bliver virkelig, virkelig god, og at han vil blive valgt til Pro Bowl mange gange, siger Gil Brandt fra NFL.com.

I 2012 startede han 12 kampe for Alabama og førte SEC med 1,67 forsvarede kast pr. kamp (18 i alt – tredjeflest nogensinde i en sæson hos Alabama).

Minusser er hans få, store spil (seks interceptions i 39 karriere-kampe), der kan skyldes hans mindre hænder (8 ¾ inches). Han er samtidig netop blevet opereret i den ene skulder, og så er der stadigvæk en række teknikting i hans spil, der skal rettes. Eksempelvis er han ikke så smidig, som ønsket, når han løber baglæns med kroppen vendt mod quarterbacken. Men samlet set er Dee Milliner et virkelig godt talent.
– Jeg synes, at han minder mig lidt om Stephon Gilmore, siger Greg Cosell fra NFL Films.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *