Morris Claiborne, CB – LSU

Højde: 5’11 Vægt: 188
I 2011-sæsonen imponerede Arizona Cardinals’ rookie-cornerback Patrick Peterson hele NFL-verdenen. Nu er Petersons cornerback-makker fra LSU også parat til at vise ligaen sine store evner.

Og Morris Claiborne er måske endda bedre end Patrick Peterson.

Bedre end Patrick Peterson
Den 21-årige spiller fra The Tigers er nemlig ifølge flere iagttagere en bedre “cover corner” end Peterson, der var femtevalget i sidste aprils draft.
– I forhold til at spille cornerback-positionen på down efter down er han lige så talentfuld hvis ikke mere talentfuld end Patrick Peterson, siger en director of scouting hos et NFL-hold, der ønsker at være anonym, til avisen The New York Times.

Den 6 fod-, 185 pund-store Claiborne besidder kombinationen af evner, der gør, at han kan blive en “shutdown”-cornerback i NFL. Nemlig højden, smidigheden i sine bevægelser, letheden på fødderne og en fantastisk evne i forhold til at spille bolden. Bedst bevist ved at han i 21 kampe som starter har lavet ni interceptions – herunder seks i 2011-sæsonen, hvor han var i førstekæden i alle 14 kampe, og i øvrigt returnerede to interceptions for touchdowns af henholdsvis 99 og 45 yards.

LSU-stjernen er hurtig over de længere distancer og vil næppe blive brændt af særligt mange receivers i NFL, og han er kendt for at kunne hoppe højt og time sit opspring særdeles godt.

Ydmyg herre
Han er samtidig en ydmyg herre, der selv siger, at han ikke kommer med ret meget “trash talk”, og han er parat til at lære og suge viden til sig på en position, der ellers historisk set indeholder mange kontroversielle navne.

Morris Claiborne er ikke den sensationelle kick returner, som Peterson er, men hvem er det? Det skal i hvert fald noteres, at Claiborne i 2011 scorede på et enkelt kickoff-return, så helt ueffen er han ikke.

Han skal ideelt set være større og stærkere, hvilket vil hjælpe ham, når han tackler, men samlet set er Morris Claiborne en type cornerback, som kan få en større indvirkning i NFL, og som modstanderen med tiden må have kraftigt med i deres overvejelser, når de lægger en “game plan” mod Claibornes kommende arbejdsgiver i NFL.

Stats i 2011: 51 tacklinger, seks interceptions, 12 forsvarede kast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *