2014 NFL Draft – Søren H. Hansen Mock Draft 1.0

Læs her et bud på en mock draft for The 2014 NFL Draft – én uge før det går løs. Se, hvem der bliver valgt først, hvor mange quarterbacks, der er plads til, og hvem der måske lidt overraskende er en del af 1. runde.

Med én uge til draften kommer her min mock draft.

Som altid er der stadig meget, som jeg er meget usikker på. Sådan har det været på dette tidspunkt én uge før draften i alle de 11 år, hvor vi på Draftday.dk har lavet mock drafts. For der er masser af informationer og ikke mindst masser af dårlige informationer, der kan snyde. Og så er der store usikkerhed omkring enkelte elementer:

For eksempel:

* Der er flere spillere, jeg gerne vil rykke længere op eller længere ned, fordi der er potentielt god information om, at de ryger højere eller lavere, end jeg “mocker” dem. Men især i toppen er der ikke plads til alle de navne, der p.t. er i top 10, hvis man skal tro kilderne.

* Ingen udover Texans’ beslutningstagere ved, hvem Texans vælger med topvalget. Faktisk er tre navne – efter min mening – stadig realistiske bud. Jadeveon Clowney, Johnny Manziel og Khalil Mack. Det er helt uhørt så tæt på draften. Tænk bare på de år i midten af 00’erne, hvor et hold endda havde forhandlet en aftale på plads med topvalget – INDEN draften. Der vidste vi nu nærmest, hvem der ville være top- og andetvalg.

* Hvor mange quarterbacks går i top 32? Og hvornår bliver de valgt? Mulighederne er flere, end de plejer at være, og som NFL Networks Mike Mayock sagde i sidste uge, er dette det år i hans tid med draften, hvor det har været mest svært at projektere, hvor de bedste quarterbacks lander.

* Hvem bliver valgt først af de bedste offensive tackles, wide receivers og cornerbacks? Normalt har vi på nuværende tidspunkt en klar formodning af rækkefølgen på positionerne. Det har vi ikke i år. Jeg vil ikke blive chokeret, hvis Taylor Lewan, Mike Evans og/eller Kyle Fuller bliver valgt først på deres positioner.

Derfor – tag denne mock draft med en gran salt. Og husk at jeg selvfølgelig baserer den på så meget info, jeg har samlet sammen fra kilder, artikler og eksperter, jeg stoler mest på.

Jeg er totalt ligeglad med, at et valg ikke giver mening – bredt set – hvis én kilde, jeg stoler meget på, tror på en sammenkædning mellem det hold og det valg. Det er ovetrumfer min egen personlige holdning og dét, som er konsensus blandt andre fans og eksperter.

Mock Draft – 2014 NFL Draft

1. Houston Texans – DE Jadeveon Clowney, South Carolina
Texans vil formentligt gerne handle ned, men det sker ikke, og derfor vælger de draftens bedste spiller. Der er  masser af snak om, at Clowney ikke passer til en plads som linebacker i et 3-4-system, men det efter min mening er en “old school”-tankegang, for i NFL 2014 skifter et forsvar fra 3-4-systemet til 4-3-systemet fra down til down, og i 2014 stod Texans i 70 procent af tiden alligevel i et Nickel-forsvar. Han bliver altså slet ikke ”ren” 3-4-linebacker. Clowney vil passe glimrende til det fleksible forsvar i “Elephant”-rollen, som Charles Haley og Willie McGinest tidligere har haft succes i.

2. St. Louis Rams – WR Sammy Watkins, Clemson
Jeg indrømmer gerne, at Rams er et wild card, for de vil formentligt i høj grad gerne handle ned. Lige nu tror jeg – baseret på den info der er – at de vælger Watkins, fordi de har brug for offensive playmakers, hvis de overhovedet skal kunne matche 49ers og Seahawks. Men Greg Robinson og Jake Matthews er to lige så god bud.

3. Jacksonville Jaguars – OLB Khalil Mack, Buffalo
Mack kan blive en stjerne i NFL, og jeg er helt vild med hans evner og temperament. Han vil være et fremragende fit til Jaguars og head coach Gus Bradley, der fra sin tid i Seattle har taget et “hybrid”-forsvar med sig. Sådan ét vil Mack kunne dominere i fra en plads som dels defensive end, dels outside linebacker.

4. Cleveland Browns – QB Johnny Manziel, Texas A&M
Meldingerne fra Cleveland går på, at Manziel kan være valget, selvom jeg personligt stadig har svært ved at tolke de 32 NFL-holds reelle syn på den lettere kontroversielle quarterback. Greg Robinson er et andet bud her. Mike Evans er en outsider her.

5. Oakland Raiders – OT Taylor Lewan, Michigan
Jeg tror ikke, at Raiders vælger en quarterback med Matt Schaub i folden, og meldingerne fra Oakland er, at de har Lewan rangeret over Robinson og Matthews. Det kan være et røgslør, men under alle omstændigheder har jeg nu hørt fra/læst tre kilder, som hævder, at Lewan går overraskende tidligt, og at flere hold mener, at han er den bedste offensive tackle. Jeg har Mike Evans som en outsider.

6. Atlanta Falcons – OT Greg Robinson, Auburn
Hvis dette scenario holder, er Falcons én af 1. rundes største vindere. Robinson er et elite-talent, der kan blive en All-Pro-lineman 10 år i træk, og hvis de kan stå fast her og vælge ham, er det vildt. Jeg tror dog, at Falcons gerne vil højere op og snuppe Clowney. Falder han forbi Texans, ser jeg en klar handel mellem Falcons og Rams, der har andetvalget.

7. Tampa Bay Buccaneers – WR Mike Evans, Texans A&M
Hvis Manziel stadig er på brættet her, er han Buccaneers’ valg. For de er angiveligt vilde med ham. Men her er Manziel ikke på brættet, og derfor snupper de hans holdkammerat, som, nogle mener, er bedre end Sammy Watkins. Evans kan erstatte Mike Williams og være en bedre version af sin potentielt kommende holdkammerat, Vincent Jackson.

8. Minnesota Vikings – DT Aaron Donald, Pittsburgh
Ja, Vikings har Sharrif Floyd, som de brugte et førsterundevalg på i 2013, og ja, holdet lavede i marts en stor aftale med Linval Joseph. Men jeg køber ikke argumentet om, at de derfor ikke vil vælge Aaron Donald. Det havde måske været tilfældet i 2005, men i dag er trenden, at holdene ønsker flere, stærke defensive linemen, og Donald vil kunne være en klassisk pass-rusher ved siden af Floyd på oplagte kastespil. Han er et All-Pro-talent i det rette system, og han er blevet sammenlignet med Geno Atkins, som Vikings’ nye head coach, Mike Zimmer, trænede i Cincinnati.

9. Buffalo Bills – Jake Matthews, Texas A&M
Min mock draft har ikke handler, og derfor falder Matthews så langt. Han vil give Bills’ angrebslinje et kolossalt boost, og han kan starte fra dag ét på flere positioner. Mit bud er, at Bills enten vælger Matthews eller tight end Eric Ebron.

10. Detroit Lions – TE Eric Ebron, North Carolina
Ifølge Ebron er Detroit Lions meget interesseret i ham, og han vurderer selv, at det er holdet, som vælger ham. Jeg tager ham på ordet, for under alle omstændigheder vil han løfte Lions-angrebet yderligere. Brandon Pettigrew har forlænget, men på en salary cap-venlig aftale, og han er ikke en tight end, som kan strække banen ud.

11. Tennessee Titans – CB Justin Gilbert, Oklahoma State
Gilbert har elite-evner, og efter at Titans mistede Alterraun Verner i free agency, har de et behov på positionen. Min fornemmelse siger mig dog, at Gilbert måske ikke rangeres så højt i NFL-verdenen, som han falder her, og derfor er dette valget i top 11, som jeg er mest lunken ved. Omvendt vælger holdene i mange tilfælde spillere med potentiale højt, og det har Gilbert. Fremadstormende Odell Backham er en mulighed her.

12. New York Giants – OT Zack Martin, Notre Dame
Giants er angiveligt helt vild med Martin, som kan indlede karrieren som guard og siden rykke ud som offensive tackle, hvor Giants p.t. har Justin Pugh og Will Beatty. Giants-organisationen er vild med talenter med den rette indstilling og det sublime fokus, og det har Martin. Han kan starte de næste 10 år for ”The G-Men”.

13. St. Louis Rams – FS Calvin Pryor, Louisville
Min klare fornemmelse er, at Pryor er foran Ha Ha Clinton-Dix på safety-positionen, og Bob Sanders-klonen vil forstærke Rams-forsvaret markant med sine hits og rækkevidde som dyb safety. Ét argument mod at “mocke” Pryor til Rams frem for Clinton-Dix, er, at Pryor er en strong safety, og sådan én har Rams allerede i T. J. McDonald. Det køber jeg ikke. Jeg ser ham mere som en free safety med strong safety-træk, og han har rigeligt med atletiske evner til at dække den dybe halvdel.

14. Chicago Bears – FS Ha Ha Clinton Dix, Alabama
Jeg vil ikke blive super chokeret, hvis Clinton-Dix ryger længere i 1. runde, men hos Bears giver han god mening. Han kan som Pryor dække dybt op, og han hjælper et Bears-secondary, der har brug for nye kræfter.  Han bliver potentielt en udmærket ”single-high safety”.

15. Pittsburgh Steelers – WR Odell Beckham, LSU
Steelers har angiveligt et godt øje til Beckham, der har farten til at være en glimrende erstatning for Mike Wallace. Der er nogle meldinger om, at Beckham ikke har haft den bedste arbejdsmoral hos LSU, men der er samtidig meldinger om, at han kan ryge tættere på top 10 end 20. valget.

16. Dallas Cowboys – DE Anthony Barr, UCLA
Barr var indtil for to år siden running back, og han er upoleret, og han deler i stor stil vandene. Men som 16. valget har han god værdi. Cowboys ser ham som højre defensive end, og han har farten til at terrorisere modstanderne. En usleben diamant til et forsvar, som i høj grad savner markante navne.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE – VALG 17-32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *