Melvin Ingram, DE – South Carolina

Højde: 6’1 Vægt: 264

Trods kun én hel sæson som starter på bagen har Melvin Ingram udviklet sig til at være én af 2012-draftens bedste pass rushers.

Den lille, men tætbyggede forsvarsspiller fra South Carolina minder nemlig flere talentspejdere om Steelers’ LaMarr Woodley, fordi de har samme fysik og samme type spidskompetencer, men han er samtidig kendt for at have et ”spin move”, der tenderer det ”spin move”, som Colts’ Dwight Freeney har.

DE eller OLB ?
Og Ingram kan både fungere stærkt som outside linebacker i et 3-4-system (som Woodley) og som defensive end i et 4-3-system (som Freeney)

– Han kan være alt det, han gerne vil være, selvom hans kropsbygning er lidt underlig. Han har drøjden, han er meget produktiv, og han er instinktiv, siger en anonym talentspejder fra et NFL-hold til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Ingram dominerer især i kraft af sin evne til at omsætte fart til styrke, når han ramler sammen med modstanderen. Han er en stærk fyr, der kan ”bull rushe” sin opdækker effektivt, og så er han samtidig meget let på fødderne.

– Han er meget mere mobil, end man tror. Jeg kan virkelig gode lide ham. Han har en naturlig styrke i kroppen, siger en anonym kilde hos et NFL-hold til Pro Football Weekly.

Motor kører i højeste gear
Talentspejderne bemærker samtidig, at han har nogle aktive hænder, og at hans motor hele tiden kører i højeste gear i jagten på boldholderen. Præcis som Freeneys motor også gør det. Og den motor blev bemærket under The Senior Bowl i januar, hvor Ingrams værdi i hvert fald ikke faldt efter en flot uge. Siden imponerede han under South Carolinas Pro Day i marts.

I 2010-sæsonen var Ingram en del af et rotationssystem hos The Gamecocks, men i 2011 fik han mere spilletid. Han startede 12 af 13 kampe, lavede ti sacks, 48 tacklinger, 15 tacklinger for tab, seks quarterback pressures og intercepted to kast. Samtidig scorede han 68 yards på et fake punt mod Georgia.

I den forgangne sæson fik Ingram både spilletid som defensive end og defensive tackle, men i NFL kan han altså også få spilletid – og gøre karriere – som outside linebacker.

Stats i 2011: 10 sacks, 48 tacklinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *