Malcolm Jenkins, CB – Ohio State


Wide receiver og defensive back hos Piscataway High School, New Jersey, der også var en dygtig sprinter for skolens atletikhold. Vandt som junior delstatsmesterskabet i New Jersey i 400 meter løb. Fik spilletid i ti kampe som nickelback i 2005, hvor han var true freshman hos Ohio State. Lavede 37 tacklinger og blev noteret for to pass breakupa. Missede to kampe på grund af en skade i det ene knæ. Startede alle 13 kampe i 2006, hvor han blev noteret for 55 tacklinger, syv pass breakups, fire interceptions (som han returnerede for 99 yards) og en forceret fumble. I 2007 startede han igen alle 13 kampe og blev noteret for 44 tacklinger, fem tacklinger for tab, syv pass breakups og fire interceptions. Lavede en interception, som han returnerede for 23 yards i The BCS Champinship Game mod LSU i januar 2008. I 2008 startede Jenkins 13 kampe for Ohio State og blev noteret for 57 tacklinger, fire tacklinger for tab, en sack, tre interceptions, som han returnerede for syv yards, ni pass breakups, tre forcerede fumbles og to blokerede spark. Valgt til First Team All-American-holdene hos stort set samtlige medier og organisationer – herunder AP, American Football Coaches Association, ESPN, Walter Camp Football Foundation og Pro Football Weekly. Kåret som vinder af den prestigefyldte “Jim Thorpe Award” – som nationens bedste defensive back.

Styrker
Har en fremragende størrelse for en conerback – en høj, velbygget spiller med lange arme (32 1/2 inches). Matcher større wide receivere særdeles godt. Besidder et fantastisk instinkt, og han er dygtig til at læse quarterbackens øjne. Har et effektivt håndslag, som han bruger ved line of scrimmage til at skubbe receiveren ud af kurs. Ofrer sig gerne på løbespil og er villig til at levere de hårde ”hits”, der kræves. Tackler virkelig godt og misser sjældent en tackling i de åbne områder på banen. Har nogle ”gode” hænder og taber ikke mange bolde, som han bør intercepte. Leverede en three-cone-drill-tid på 6,59 sekunder ved The Scouting Combine – bedst af alle spillere til arrangementet i Indianapolis. En fleksibel forsvarsspiller, der både har stillet op som cornerback og safety (i nickelback-situationer) hos Ohio State. Har størrelsen til også at være en atletisk safety i NFL. En dygtig special-teams spiller, som har blokeret flere spark i sin karriere. Kommer fra en skole, der har en stor tradition for at skabe dygtige defensive backs (som Chris Gamble, Antoine Winfield, Nate Clements). Er meget selvsikker og er en emotionel leder, der har en energi og vilje, som smitter af på holdkammeraterne.

Svagheder
Har ikke hurtigheden til at være en elite-cornerback i NFL – han løb sin 40-yard dash på mere end 4,5 sekunder ved The Scouting Combine. Han kan blive brændt dybt og har ikke gode “ball skills” på dybe kast. Han har lidt problemer på helt små områder, og han kan derfor få problemer overfor de små, kvikke wide receivere. Gambler lidt for meget og kan derfor blive brændt på nogle spil. Taler meget på banen.

Alt i alt
Malcolm Jenkins har størrelsen, instinktet og de atletiske evner til at få en flot, professionel karriere, samtidig med at han er en selvsikker, ledertype, som kommer fra en skole, der har produceret et hav af dygtige NFL-spillere. Og han vil formentligt især kunne være en effektiv “press zone cover”-cornerback, der er dygtig til at presse wide receiveren ved line of scrimmage. Han han har dog ikke med sikkerhed hurtigheden og smidigheden til at være en pålidelig “shutdown”-cornerback i de professionelles rækker, der ene mand kan tage sig af de bedste wideouts, som NFL byder på, og derfor vil han måske have bedst af et skifte til free safety. Det behøver dog ikke at være et dårligt skifte, for nogen iagttagere mener, at Jenkins har Pro Bowl-potentiale som free safety. Samlet set et sikkert valg, der vil levere varen på enten den ene eller anden måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *