Luke Kuechly, ILB – Boston College

Vægt: 6’3 Vægt: 242

Luke Kuechly er en linebacker, der nedlægger boldholder efter boldholder.

I 2011 førte han college football med 191 tacklinger efter, at han også havde lavet 183 stops i 2010. I 33 kampe i træk lavede han mindst ti tacklinger pr. kamp, og hans 532 tacklinger i bare tre sæsoner er næstflest i den bedste college-rækkes historie.

Ex-Boston College-stjernen, der går i draften som junior, er en klassisk “throwback”-spiller, der tonser rundt på banen og ofrer kroppen i forsøget på at stoppe spillet.
– Han finder bare bolden, siger en anonym talentspejder til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Butkus Award-vinder
Som junior hev Kuechly (udtales “KEEK-ly”) flere priser til sig. Han blev kåret som vinder af The Butkus Award (bedste linebacker), the Bronko Nagurski Trophy (bedste forsvarsspiller), the Lombardi Award (bedste lineman eller linebacker) og the Lott IMPACT Trophy (en kombination af bedste atlet og personlighed). Samtidig blev han kåret som ACC-konferencens bedste forsvarsspiller 2011.
– Han ligner ikke en typisk middle linebacker, men sæt filmoptagelserne på og han er utrolig, siger Clemsons head coach Dabo Swinney.

Kuechly udmærker sig især i kraft af sit formidable instinkt og intelligens. Han synes hele tiden at være dér, hvor bolden, og han læser spillet fantastisk godt. På løbespil flyder han smidigt i retning af bolden, og han lukker huller i forsvaret, inden de reelt er opstået. Han tackler samtidig og solidt, og det er værd at bemærke, at han bliver sammenlignet med St. Louis Rams’ James Laurinaitis, der er leder af ”væddernes” forsvar.

En arbejdshest
Udenfor banen er den 21-årige spiller en arbejdshest, der knokler hårdt for at blive bedre, og han er en type, du gerne vil have på dit hold.

Han er ikke nogen elite-atlet, og han vil ikke imponere ved The Scouting Combine, ligesom han kan blive brændt på kastespil og mangler antrittet til at være farlig blitzes.

Men Luke Kuechly er – som James Laurinaitis – en football-spiller af hjerte, der vil levere og være produktiv i NFL. Og ét af de mest sikre valg i draften.

Stats i 2011: 191 tacklinger, tre interceptions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *