Janoris Jenkins, CB – North Alabama

Janoris Jenkins er ifølge nogle eksperter draftens bedste cover-cornerback, men han er også et gigantisk problembarn.

Det kan betyde, at han trods sit talent ryger ud af første runde. Læs her en profil af ham.

Højde: 5’10 Vægt: 193

Der findes næppe et større problembarn i dette års draft end North Alabamas cornerback, Janoris Jenkins.

Alligevel har han en chance for at blive valgt i første runde.

Jenkins har for længst skabt flere uheldige overskrifter, selvom han kun er 23 år. Som profileret cornerback hos University of Florida var han nemlig en vild herre, der tydeligvis ikke havde den store respekt for autoriteter, og som flere gange har været anholdt for besiddelse af marihuana, som har afleveret positive narkotests, og som er blevet paralyseret af politiet med en “taser” efter et slagsmål i maj 2009.
– Han er ikke en skidt person. Han træffer bare mange, mange dumme beslutninger, siger en anonym AFC-talentspejder til NFL.com.

Røg stadig pot
Janoris Jenkins blev i april 2011 smidt af Floridas mandskab og skiftede skole til Division II-skolen North Alabama. Her fortsatte han – efter eget udsagn – med at ryge pot.
– Du ville ønske, at han ville få en genfødsel, ville blive clean hos North Alabama – ud fra et football-mæssigt og personligt synspunkt. Men det var mere af det samme, siger en kilde til NFL.com.

Jenkins har samtidig fire børn med tre forskellige kvinder, og flere hold har allerede fjernet ham fra deres bræt. Simpelthen fordi han – ifølge kritikerne – er et uansvarligt menneske, der kan floppe “big time” i NFL og ryge i problemer udenfor banen øjeblikkeligt.
– Han er sammen med de forkerte mennesker. Jeg ser ham ikke gå i første runde, og mange hold har ham allerede af brættet, siger en AFC-kilde.

Agent stoppede samarbejdet
Problemerne er så store, at agentbureauet, CAA, der ubetinget er USAs mest højtprofilerede, hvad angår NFL-spillere, for nylig stoppede samarbejdet med Jenkins.

Men med til historien om Jenkins hører også, at han er en fremragende cover-cornerback, og det forklarer ifølge NFL Networks Jason La Canfora, at det ikke er helt usandsynligt, at han trods alt bliver valgt i top 32.
– Fysisk set er han måske den bedste. Det er enten ham eller (Morris) Claiborne, siger en talentspejder.

For ganske vist har Jenkins ikke en ideel cornerback-størrelse, men til gengæld har han en fremragende blanding af instinkt, evne til at dække op og hårdhed, og det er ikke for ingenting, at han er blevet sammenlignet med Eagles’ ex-Pro Bowler, Asante Samuel.

Godt arbejde mod Jones, Green
Da han spillede hos Florida i den stærke SEC-konference, gjorde han det fremragende mod dygtige receivers som Alshon Jeffrey, A.J. Green og Julio Jones.
– Baseret på optagelser alene er han den bedste cover-corner i draften, mener NFL Films’ Greg Cosell.

Som minimum kan han blive en fremragende slot-cornerback, men mere sandsynligt en dygtig startende corerback på ydersiden, der også tackler solidt, og som har erfaring som punt-returner.

Men spørgsmålet er bare, hvor længe Janoris Jenkins holder i NFL? For historien om North Alabama-talentets karriere i NFL bliver ikke lang, hvis han ikke lægger sit liv om.

Stats i 2011: 53 tacklinger, to interceptions, fire pass breakups

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *