Jacob Nørtov – Mock draft 1.0

Så er det blevet tid til min første personlige mock draft, og jeg skal ærligt indrømme, at den har været svær at lave.

Free agency har i år ligget senere end normalt, hvilket har skubbet draftprocessen i baggrunden.

Samtidig har Bountygate, Peyton Manning, Tim Tebow og you name it – stjålet masser af spalteplads i medierne, hvilket også har begrænset informationen, der er kommet ud omkring de forskellige hold.

Men her er mine 32 udvalgte.

1. Indianapolis Colts – QB Andrew Luck, Stanford
I denne første mock holder jeg mig til Andrew Luck, men jeg er fortsat ikke sikker på, at det ikke kan blive Robert Griffin III. Luck har en høj football IQ og er en fantastisk leder, men han spillede i et system, der maskerede hans mindre gode armstyrke. Misforstå mig ikke: Jeg tror, at Luck bliver en fremragende NFL-quarterback, men jeg er fortsat ikke sikker på, at han ender som det første valg om godt en måned.

2. Washington Redskins – QB Robert Griffin III, Baylor
Jeg er stor fan af den Redskins’ handel med Rams. Ved at sende en sækfuld draftvalg til St. Louis, er de sikre på at få en fantastisk quarterback, og som denne mock starter ud, så bliver det RG3. NFL Films guru Greg Cosell kalder ham en mere “naturlig passer” end Luck, og Griffins stærke arm og mobilitet gør ham til et fremragende fit til the Shanahans system.

3. Minnesota Vikings – OT Matt Kalil, USC
De næste uge vil vi igen og igen høre, at Vikings shopper deres valg. Selvom jeg ikke tror, at de ender med at shippe det, så vil der være forespørgsler fra hold, der er interesseret i wide receiver Justin Blackmon, running back Trent Richardson og quarterback Ryan Tannehill. I sidste ende beholder Vikings deres valg, for de har et kæmpe hul på venstre tackle, og derfor vil det ikke give nogen mening at takke nej til en blue chip-tackle som Kalil.

4. Cleveland Browns – WR Justin Blackmon, Oklahoma State
Blackmon er ikke i samme klasse som A.J. Green og Julio Jones, men han vil opgradere Browns’ offensiv betragteligt. To andre navne vil være i spil, running back Trent Richardson og cornerback Morris Claiborne, men Browns ønsker at tilføje vitamin til deres kasteangreb. Blackmon greb 18 touchdowns sidste år i blot 12 kampe, to mere end Browns gjorde i 16 kampe…

5. Tampa Bay Buccaneers – RB Trent Richardson, Alabama
Buccaneers’ angrebssystem baseres på et tungt, fysisk løbeangreb med play actions og kast dybt i banen. Og derfor vil head coach Greg Schiano formentligt slå flik-flak, hvis Richardson er på brættet, når Bucs drafter. Tampa Bay havde det tredje dårligste løbeangreb sidste år, og Richardson er den bedste running back, der er kommet ud af college siden Adrian Peterson i 2007. Han er en komplet back, der kan hamre den op gennem midten og har fart nok til at gå på ydersiden.

6. St. Louis Rams – CB Morris Claiborne, LSU
En udmærket trøstepræmie for Rams, der gerne havde set Blackmon være valget men er fuldt ud tilfredse med Claiborne. Rams har godt nok signet Cortland Finnegan, men Ron Bartell er væk og Bradley Fletcher er på vej ind i sit sidste kontraktår med en korsbåndsskade på sit cv. Claiborne er en bedre “ren” cornerback end Patrick Peterson, der blev valg i top-fem sidste år.

7. Jacksonville Jaguars – DE Whitney Mercilus, Illinois
Jaguars har forlænget kontrakten med Jeremy Mincey men Aaron Kampman er fortsat ukampdygtig efter tre knæoperationer siden december 2009. Jaguars’ pass rush har brug for en opgradering af de store, og Gene Smith får næppe en bedre chance til at vælge til den defensive linje end i første runde. Jaguars’ defensive line coach Joe Cullen styrede Whitney Mercilus’ workout ved Illinois’ pro day, og selvom Mercilus kun har ét godt år på sit cv, så var Jason Pierre-Paul “offer” for samme kritik for år tilbage.

8. Miami Dolphins – QB Ryan Tannehill, Texas A&M
For nogle vil Tannehill stadig være en overraskelse i top 10, men mange NFL-beslutningstagere har haft en midt-førsterundekarakter på Texas A&M-quarterbacken siden efteråret. Dolphins har startet 16 quarterbacks siden Dan Marino gik på pension og jagter fortsat deres franchise quarterback. Måske er det Tannehill, der bliver genforenet med sin college head coach Mike Sherman, der er offensiv koordinator for Dolphins.

Læs videre om valgene 9-16

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *