Interview: I skyggen af Kaepernick

Han er ikke én af draftens største quarterback-talenter, men han bliver uden tvivl valgt. Draftday.dk har interviewet Cody Fajardo fra Nevada, der gennem flere år har stået i skyggen af sin mere kendte forgænger.


Cody Fajardo har hørt sætningen mange gange gennem årene:

Han er Colin Kaepernicks afløser.

Og i de seneste måneder frem mod draften har NFL-pressen så igen fokuseret på det faktum, at den 23-årige quarterback fra University of Nevada i 2011 tog over som starter for Kaepernick, da sidstnævnte blev valgt i 2. runde af NFL-draften af San Francisco 49ers, som han siden førte i Super Bowl.
– Det var ærligt talt ret svært. Jeg havde nogle store sko at skulle udfylde, men jeg skabte i sidste ende mit eget navn og trådte ud af skyggen, fortæller Cody Fajardo til Draftday.dk i telefonen fra Nevada.

Draftday.dk har interviewet quarterbacken, der i den kommende weekend ventes at blive valgt i én af de sidste runder af NFL-draften 2015.

Sammenligningen med Kaepernick er lige for. Udover at Fajardo har skullet overtage tjansen fra Kaepernick bag center, har han også en række af de samme træk som Kaepernick. Han er hurtig, løber 40 yards på receiver-hurtige 4,59 sekunder og nettede hos The Wolfpack hele 3482 rushng yards og 44 touchdowns langs jorden.
– Bare dét, at mange hold sammenligner mig med ham, er en ære, siger han til Draftday.dk.

Men samtidig er Fajardo – ligesom Kaepernick – upoleret som “passer” og har meget at skulle lære om livet som NFL-quarterback, efter at han har stået i Nevadas “Pistol”-formation. En NFL-scout siger dog til The Milwaukee Journal-Sentinel, at han mener, at Fajardo på nogle områder er bedre end sin forgænger.
– Han er en mere poleret “passer” end Kaepernick, men ikke så stor eller stærk. Men en fin atlet, siger kilden til avisen.

Det er ikke uvæsentligt, at Kaepernick er større og stærkere, for det hæver også hans værdi, for det er uvist, om Fajardo, der kun måler 6 fod 1 inches og vejer 223 pund, kan få lige så let ved at løbe fra forsvarene i NFL, som han gjorde det i college. Derfor var Kaepernicks værdi da også markant større, da han forlod Nevada.

Men her og nu mener flere, at Cody Fajardo har et interessant udviklingspotentiale.
– Lad ham lære bag Aaron Rodgers i Green Bay eller Drew Brees i New Orleans. Den dreng havde nogle horrible receivers at kaste til, men han har de bedste atletiske evner i quarterback-klassen, siger den erfarne draftnik Dave-Te’ Thomas, der skriver for Scout.com, til Draftday.dk.

Cody Fajardo fortæller selv til Draftday.dk, at hans håb her og nu blot er at få chancen i NFL.
– Jeg vil bare gerne have en mulighed hos et hold, siger han.

Derfor går hans horisont i første omgang til maj, hvor de sidste runder af draften bliver afviklet, og dernæst til august, hvor holdene trimmer truppen inden sæsonstart.
– Jeg håber at blive en del af 53 mand-truppen og med tiden kæmpe om et starterjob – det vil alle gerne. Og hvis det ikke sker, vil jeg bare være én af tre quarterbacks på et hold, siger han.

Under hans Pro Day i marts imponerede Fajardo ifølge flere medier – blandt andet ved at kaste en præcis, dyb bold. Den workout blev overværet af repræsentanter fra blandt andre New York Giants, Green Bay Packers, St. Louis Rams, New England Patriots, Buffalo Bills og San Diego Chargers.
– Jeg er nok en fyr, der bliver valgt i de sidste runder, men flere hold har vist interesse. Jeg har været til workouts hos nogle hold, så der er i det mindste nogle hold, der er interesserede, fortæller han til Draftday.dk.

Fajardos private quarterback-træner, Steve Calhoun, styrede quarterbackens Pro Day-workout, hvor han kastede 54 bolde. Og Calhoun, der blandt andre har arbejdet med Jake Locker og Russell Wilson, roser sin klient.
– Hans football-intelligens er superhøj, og han kan lave alle kast i NFL, for hans armstyrke er virkelig god. Og så er han en så god atlet, der kan forlænge spillene og skabe mere uden for lommen, siger Calhoun til Draftday.dk.

Det er formentligt nok til at få Cody Fajardo valgt i draften. Og så vil tiden vise, hvor langt talentet så rækker for manden, der længe har stået i skyggen af Colin Kaepernick.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *