Eugene Monroe, OT – Virginia


Stammer fra en familie med 16 søskende – herunder ti brødre. Fem-stjernet talent ifølge Rivals.com hos Plainfield High School, New Jersey. Fik begrænset spilletid som left tackle og right guard i 2005 i sin freshman-sæson hos Virginia. I 2006 startede han seks af 12 kampe som left tackle. Skadede inden sæsonen sin ene knæskal og måtte derfor opereres. Startede 10 af 11 kampe som left tackle i 2007. Tillod ingen sacks og lavede 20 knockdown blocks. Missede to kampe med en skade i højre knæ. I 2008 startede Monroe 12 kampe som left tackle. Lavede en skolerekord 105 knockdown blocks og en ACC-rekord 16 blokeringer, der førte til touchdowns. Tillod to sacks, men ingen pressures. Vinder af “The Jacobs Trophy” – der gives til den spiller, der blokerer bedst i ACC-konferencen. En pris, der gives efter en afstemning, hvor konferencens head coaches og defensive coordinator stemmer.

Styrker
En gigantisk, men veltrimmet offensive lineman med en god højde, lange arme og en tætbygget underkrop. Har en kropsbygning, der gør, at han kan tage 15 pund på uden at blive langsommere. Besidder en kæmpe rækkevidde. En fremragende atlet. Flytter fødderne virkelig, virkelig godt for en spiller af den størrelse af være. Hans balance og kontrol over kroppen er fantastisk. Kan holde skansen – også på ”bull-rushes”. En suveræn pass-blocker, der kan følge med pass-rusher’en hele vejen rundt, og som har et godt ”kick step”. Bruger sine lange arme til at holde modstanderen væk fra quarterbacken. Kan uden problemer og med stor smidighed skifte. Eksplosiv, når bolden snappes, hvor han kommer fremad banen med stor kraft. En god ”drive blocker”, der rammer modstanderen på hård vis, og som har bevist, at han kan dominere på løbespil. Bevæger sig effektivt i de åbne områder på banen. Kan skubbe forsvarsspillere væk med sit håndslag. Opmærksom overfor blitzes. Teknisk meget stærk og positionerer sig godt i forhold til at sætte den mest effektive blokering. Kvik. Helt nede på jorden. Imponerede under positionsøvelserne ved The Scouting Combine.

Svagheder
Skal ideelt set være større i overkroppen. Skal være mere fysisk betonet i sine blokeringer på løbespil, hvor han bruger mere finesse end rå kraft. “Åbner” skuldrene og er herefter sårbar overfor “counter moves”. Der er sat spørgsmålstegn ved hans mentale styrke og hans hårdførhed. Han er ikke nogen brutal lineman, der elsker at begrave hans modstander. Er ikke nogen naturlig ledertype. Har haft en del småskader hos Virginia og døjer med en knæskade, der bekymrer NFL-holdene. Er ikke nogen højtråbende ledertype.

Alt i alt
Eugene Monroe er et meget storr talent, der har størrelsen, styrken, fødderne og mobiliteten til at blive en effektiv left tackle i NFL, som kan starte i et tocifret antal år for sit hold. Han er meget poleret og vil kunne være en force fra dag ét. Det vil uden tvivl gavne ham, at han kommer fra samme skole, hvor NFL i de senere år har hentet talentfulde offensive linemen som D’Brickashaw Ferguson og Branden Albert, og han har evnerne til at blive bedre, end de to kan blive. Han er ikke helt så “ond i sulet”, som man kunne ønske sig, og nogle hold vil måske fravælge ham på grund af hans knæproblemer, men samlet set er han et meget sikkert talent, der næppe vil skuffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *