En dramatisk draft day

Draft day er endelig kommet! På forhånd mener flere i NFL-verdenen, at draften sjældent har tegnet til at blive så dramatisk, som det er tilfældet i 2014, fordi så meget er så ubekendt. Læs her alt, hvad du bør vide om 2014-draften.

Mystik. Drama. Og et hav af ubekendte.

2014-draften er en årgang, hvor meget lidt er på plads under ét døgn før, at Roger Goodell annoncerer, at Houston Texans er ”on the clock”.
– Af alle de år, hvor jeg ikke rigtigt har vidst noget, da draften begyndte, er dette året, hvor jeg virkelig ikke ved noget, fortæller Sports Illustrateds legendariske, ellers velunderrettede NFL-journalist, Peter King.

St. Louis Rams’ general manager Les Snead, der vælger som både nummer to og igen som nummer 13, er enig. Det er meget, meget svært at spå om, hvad holdene i toppen af draften, der begynder natten til fredag klokken 2.00, dansk tid, vil gøre, fordi de hver især har så mange behov og så mange muligheder for at finde et stort talent.

Som for eksempel de seks “blue chippers” eller elitetalenter i form af wide receiverne Sammy Watkins (Clemson) og Mike Evans (Texas A&M), offensive tackle Greg Robinson (Auburn), offensive tackle Jake Matthews (Texas A&M), defensive end Jadeveon Clowney (South Carolina) og linebacker Khalil Mack (Buffalo). Alle seks kan være af brættet, når Les Snead har valgt først gange. Og alle kan blive valgt af alle fem hold i toppen.

Mayock har aldrig set noget lignende
Les Snead har derfor erklæret, at han aldrig nogensinde er gået ind i en draft, der tegner til at blive dramatisk, som 2014-draften tegner til at blive.
– Toppen af den 1. runde bliver ret sjov, siger han.

Oven i købet forventes flere handler i top 10 og måske top 3, som det var tilfældet i begge de seneste år, hvor Cleveland Browns og Miami Dolphins handlede næsten til tops efter Trent Richardson og Dion Jordan. Houston Texans vil eksempel meget gerne af med topvalget, og blandt andre både Buffalo Bills og Detroit Lions vil angiveligt gerne op efter en wide receiver.

Mystikken har især bredt sig til footballs vigtigste position.

For 2014-draften tegner til at blive højdramatisk, hvad angår quarterbacks. På forhånd er det nemlig nærmest umuligt at spå om, hvornår de bedste passers bliver valgt.
– Jeg har aldrig før set så meget spænding på quarterback-positionen, som der er i år, siger NFL Networks Mike Mayock.

På den ene side har man en 1. runde af draften, hvor alle de fem hold, der vælger først, er seriøse bejlere til en quarterback. Det er i sig selv usædvanligt. Men samtidig har man på den anden side en gruppe quarterbacks, der for de flestes vedkommende er udmærkede eller solide, men ikke spektakulære elitetalenter.
– Der er ingen fyr, hvor du siger, at uanset situationen vil han blive en startende NFL-quarterback af høj kvalitet, mener NFL Films’ Greg Cosell.

Der er ganske enkelt ikke talentet, som et hold bare må have. Og det skaber usikkerhed, øger spændingen og dramaet. For hvor langt falder de bedste quarterbacks? Tør holdene i top 5 lade en quarterback falde forbi dem? Og hvad med de syv andre hold i resten af runden, der realistisk set også kan vælge en quarterback?
– Der er altid et pres. I år er det pres større, har Minnesota Vikings’ general manager Rick Spielman, der skal vælge som nummer otte, sagt til MMQB.com.

Manziels problemer
Problemet med gruppen af quarterbacks er, at de alle har deres markante svagheder.

Nok er fænomenet Johnny ”Football” Manziel (Texas A&M) en improvisator i Brett Favre-kaliberen og en playmaker, men problemerne udenfor banen og den for NFL-quarterbacks “Frodo”-lignende ringe højde af 5 feet 11 inches er seriøse issues.

Nok har Blake Bortles (Central Florida) fysikken og armen til at blive en profil i NFL og måske den bedste fra gruppen, men han er upoleret og et projekt.

Nok kaster Teddy Bridgewater (Louisville) teknisk korrekt og er en rigtig god fyr, men han mangler “wow”-faktoren i form af en elitearm.

Og nok har David Carr (Fresno State) en stærk arm, men kan han lede et hold, og spillede han bare så effektivt, fordi angrebssystemet var så simpelt, og fordi modstanderne var så dårlige?

Af de grunde er der – ifølge flere eksperter – ikke en klassisk “franchise quarterback” i gruppen. Og der er meget forskellige syn på de uperfekte talenter, som nogen er helt vilde med, andre ikke kan døje.
– Der er ingen Andrew Luck eller Peyton Manning. Det er en rodet pose med hver eneste spiller – alle har positive sider, alle har negative sider, siger Rick Spielman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *