NFL Drafts (næsten) ud af vinduet

Øjeblikket er foreviget flere steder på YouTube og er nærmest legendarisk.

Dagen er lørdag den 28. april 2007, og Miami Dolphins er med det niende valg “on the clock” og klar til at vælge i første runde af det års draft.

For de af holdets fans, der følger draften live på holdets stadion, er valget en “no-brainer”.

Notre Dame-quarterback Brady Quinn er højst overraskende fortsat på brættet, og med en quarterback-tørke af dimensioner siden legendariske Dan Marino sagde stop efter 1999-sæsonen, er der ingen tvivl: Quinn må være valget.

Miami-fans klapper i deres hænder og gør klar til den store jubel, da NFL-kommissær Roger Goodell træder op på podiet og annoncerer Dolphins’ valg:

“In the 2007 NFL draft the Miami Dolphins select Ted Ginn. Wide receiver Ohio State”.

Et chokeret brøl bryder ud på stadion.

“Nooooooooooooooo!!!!!!!”

En fan falder til jorden på knæene med hænderne over hovedet i chok og rejser sig igen:

“WHAT???”.

En anden står bare måbende og kigger på storskærmen. En kvinde kigger tomt ud i luften med hænderne foran munden.

En draft (næsten) ud af vinduet

Miami-fans værste anelser kom til at holde stik. Fem år senere kan Dolphins nemlig se tilbage på et spildt førsterundevalg på Ted Ginn, der blot fik tre sæsoner i Miami.

Selvom Quinn heller ikke er slået igennem hos Cleveland Browns og Denver Broncos, så var 2007-draften en skidt en af slagsen for Miami, der ud over valget af Ginn Jr. også missede fælt i anden runde på quarterback John Beck og tredje runde på running back Lorenzo Booker.

– Miamis 2007-draft have nogle store missere i toppen, først og fremmest Ted Ginn Jr., et kolossalt bust, og quarterback John Beck var bare én af flere Miami-draftede quarterbacks, der ikke slog igennem, siger Kevin Fishbain fra Pro Football Weekly til Draftday.dk.

Han understreger dog, at selvom den andenrundevalgte center Samson Satele ikke fik succes i Miami, så har han startet næsten alle kampe i sin karriere. Han er nu hos Indianapolis Colts efter en kort tur i Oakland Raiders.

Og så må man ikke glemme, at Miami ramte på defensive tackle Paul Soliai og punter Brandon Fields.

– Det faktum, at to af de spillere, Miami valgte – Paul Soliai og Brandon Fields – er to nøglespillere lige nu og to af de bedste på deres respektive positioner, betyder, at man må give den tidligere ledelse, der styrede draften en smule kredit, siger Fishbain.

Han mener dog fortsat, at det ikke retfærdiggør fejlvalgene som Ginn, Beck og Booker.

– Nej for Miami kunne have fået bedre playmakers i de tidlige runder, specielt med deres to andenrundevalg. Hvis jeg skal give karakter nu, så vil jeg se på det som B-/C+, primært fordi de fire første valg var busts, siger Fishbain.

Læs videre på næste side…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *