Draftekspert: Mahomes bliver den bedste quarterback

Pat Mahomes fra Texas Tech bliver med tiden den bedste quarterback fra dette års draft-klasse. Sådan lyder det fra en erfaren draft-ekspert i et interview med Draftday.dk.

Dave-Te’ Thomas, der i mange år drev scouting-virksomheden “Scouting Services Inc”., og som p.t. er ansat som privat scouting-konsulent for New England Patriots og New York Giants, fortæller til Draftday.dk, at Mahomes fra Texas Tech bliver bedre end de mere højtprofilerede quarterback-talenter Mitch Trubisky (North Carolina), Deshaun Watson (Clemson) og Deshone Kizer (Notre Dame). Ganske enkelt fordi han er mere talentfuld.
– Når du ser al den fokus, som Trubisky, Kizer og de andre quarterbacks får, spørger du selv, om scouts har skyklapper på, fortæller Thomas til Draftday.dk.

Thomas har siden 1960’erne scoutet NFL-spillere, og en overgang var han hyret af 26 ud af 32 NFL-hold. Hustruens forgæves kamp mod en kræftsygdom betød i de senere år, at han droslede ned, men i januar blev han hyret af Patriots og Giants. Og han mener altså, at Mahomes er det største talent i draften.
– Mahomes er en klassisk dropback-passer med overmiddel præcision på sine kast og en meget stærk arm. Han besidder overraskende atletiske evner og fart, der gør, at han bevæge sig ud af lommen, som kun de allerbedste kan det, forklarer Dave-Te’ Thomas.

Ifølge Thomas har Mahomes’ kølige stil på banen draget sammenligninger til selveste Tom Bradys ditto stil.
– Trænerne roser ham for hans evne til hurtigt at behandle information på banen og lære en stor playbook, lyder det fra Thomas.

Pat Mahomes regnes af flere, andre draft-eksperter for at være et stort talent – fysisk set – der dog kommer fra et meget simpelt “Air Raid”-angrebssystem hos Texas Tech, hvilket gør det svært at vide, hvordan han håndterer springet til NFL. Mike Mayock fra NFL Network har sagt, at Mahomes mangler “struktur” i sit spil, men sagde mandag i et telefonpressemøde med 140 NFL-journalister, at han er på nippet til at anse Mahomes for at være et førsterundevalg værdigt.

Dane Brugler fra CBS Sportsline siger til Draftday.dk, at Mahomes ikke bør sætte sin fod på en NFL-bane før om to- tre år.
– Så meget arbejde behøver han. Men hvis han regner den ud, skal man passe på. For hans potentiale er enormt, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *