Draftday.dk kommenterer: 4. runde

Draftday.dk kommenterer på en række af valgene i 4. runde af NFL-draften 2012.

Læs her lidt om de udvalgte valg:

4. RUNDE: (Se alle valg i 4. runde her: NFL.com tracker)

96. St. Louis Rams – WR Chris Givens, Wake Forest
Givens var en “all-purpose”-trussel hos Wake Forest, han er let på fødderne og giver Rams endnu et våben til Sam Bradford, efter at holdet med førstevalget i anden runde tog Brian Quick. Givens er dog på ingen måder speciel og vil næppe nogensinde blive mere end et reserve-spiller. Men han skaber dybde på en position, hvor Rams ikke havde meget at byde på inden draften.

97. Miami Dolphins – RB Lamar Miller, Miami (Fl.)
Miller er en “one cut”-running back til et zoneblokeringssystem som Miamis – og passer derfor godt til det Dolphins-angreb, som nyankomne Joe Philbin er ved at bygge op. Han løb for 1272 yards i 2011 og har et stort potentiale og “big play”-evner – som sin nye holdkammerat Reggie Bush – men er usleben og langt fra et færdigudviklet talent.

99. Houston Texans – C Ben Jones, Georgia
Houston Texans forlængede med Chris Myers, men får i Ben Jones en center, der er blevet sammenlignet med Jeff Saturday, der som Jones er fra Georgia. Begge er nogle kvikke, intelligente og arbejdsomme linemen, der overvinder mindre gode, atletiske evner i kraft af deres spilforståelse. Ben Jones betegnes som en spiller, der kan starte 12 år i NFL, men hos Texans begynder han formentligt som reserve og elev bag Myers.

102. Washington Redskins – QB Kirk Cousins, Michigan State
Et valg, der kan synes underligt, når Redskins allerede i 1. runde tog Robert Griffin III, der ikke har en chance for at miste starterjobbet de næste mange, mange år – uanset hvor skidt han spiller. Men Cousins kan blive en udmærket reserve eller en quarterback, som Redskins kan handle, hvis han udvikler sig positivt. Cousins imponerede hos Michigan State og er en “dink and dunk”-passer, som passer godt til det West Coast-angreb, som Redskins kører under Mike Shanahans ledelse. Og husk: draften handler om værdi uanset position – og Redskins får en god værdi i Cousins (Draftday.dk projekterede ham til toppen af 3. runde). Han har en fremragende personlighed, har lederevner og vil om ikke andet være en god person til omklædningsrummet.

107. Kansas City Chiefs – WR Devon Wylie, Fresno State
En eksplosiv, væver receiver, der gør livet meget lettere for Matt Cassel, hvis Wylie bliver så god, som hans talent berettiger til. For han kan bemande flere receiver-positioner og hjælpe en offensiv, hvor Dwayne Bowe, Jonathan Baldwin og Steve Breaston i forvejen er dygtige, udmærkede wideouts. Wylie var den hurtigste spiller i Fresno States historie og nettede et vertikalt hop på 39 inches ved The Scouting Combine – et tegn på hans eksplosive antrit. Han har samtidig gode evner som punt-returner (scorede to TDs på punt returns i 2011). Spørgsmålet er dog, om han kan holde sig skadesfri i NFL? Han er en lille fyr (5’9, 187), der har været plaget af både lårskader og en hjernerystelse i college football.

109. Pittsburgh Steelers – NT Alameda Ta’amu, Washington
Et valg, der giver så meget mening – 35-årige Casey Hamptons alder taget i betragtning. Med Ta’amu får Steelers en nose tackle, der kan erstatte Hampton, og som især vil være en faktor på første og anden down, hvor Ta’amu med sine 350 pund kan trække blokeringer til sig. Den største tvivl omkring Ta’amu er dog, om hans vægt eksploderer (han har vejet 390 pund), men Steelers har bevist med Hampton, at de har midler til at motivere en spiller til at holde vægten. Som for eksempel med Hampton, der i 2011 røg på PUP-listen (og derfor tabte sig), da han ikke levede op til holdets vægtkrav.

112. Arizona Cardinals – OT Bobby Massie, Mississippi
Massie røg helt ned til midten af fjerde runde, efter at han var blevet sat i forbindelse med flere hold i bunden af top 32. Massie var højre tackle i college football hos The Bulldogs, men er måske et bedre fit som venstre tackle i NFL, fordi han har gode atletiske evner og ikke er så “brutal” og aggressiv, som en højre tackle helst skal være det. Han er “for” flink en lineman, der samtidig har spørgsmålstegn ved hans arbejdsmoral – og det kan havde kostet faldet på draft day.

117. San Francisco – OG Joe Looney, Wake Forest
49ers handlede to gange ned i 4. runde og handlede så op igen for at vælge Looney, der med tiden vil konkurrere om pladsen som højre guard, hvor 49ers ikke længere har Adam Snyder. Looney har startet som guard hos Wake Forest, siden han var true freshman, og viste i 2011 fremgang. Han er en stor, stærk, ultra-hårdfør og mentalt stærk lineman, som trænerne vil elske at have på holdet, og som om ikke andet kan blive en god reserve. Han brækkede dog sin venstre fod i Senior Bowl-ugen og risikerer at indlede sæsonen på PUP-listen, mens han bliver frisk – og han er derfor sat bagud i konkurrencen om at starte fra dag ét.

123. Philadelphia Eagles – CB Brandon Boykin, Georgia
Boykin faldt til fjerde runde, selvom han en overgang blev sat i forbindelse med toppen af anden runde. Han er en god nickelback-type, der kan spille i flere systemer, og han regnes for at være én af draftens bedste kick-returners (han returnerede både kickoffs og punts hos Georgia). Boykin er en dynamisk “return man”, der kan gå hele vejen på alle spil, hvor han har bolden i hænderne. Han brækkede sit højre ben i Senior Bowl-ugen, og han kunne derfor ikke løbe en 40 yard-dash inden draften, og det har formentligt haft betydning for hans draft-værdi. Holdene frygter, at han ikke har kroppen (5’9, 182 pund) til generelt at holde sig skadesfri i NFL.

127. New York Giants – TE Adrien Robinson, Cincinnati
Giants går en sæson i møde med spørgsmålstegn på tight end-positionen, efter at både Jake Ballard og Travis Beckum blev alvorligt skadede i Super Bowl i februar og har længere pauser forude. I Robinson får Giants en tight end, der blev “gemt” i et angreb, som ikke brugte tight ends meget (han greb i alt kun 29 bolde i fire sæsoner). Men han er en 6’4, 257 pund-stor tight end, der imponerede voldsomt til sin Pro Day, hvor han løb 40 yards på 4,57 sekunder og nettede et vertikalt hop på 40 inches. Han har potentiale, men er hamrende upoleret. Under Giants’ respekterede tight end coach, Mike Popes, ledelse kan Robinson dog vise sig at blive et “steal”.

132. Green Bay Packers – DT Mike Daniels, Iowa
Packers fortsætter med at forstærke forsvaret, efter at holdet med de første tre valg har valgt en linebacker, en defensive lineman og en cornerback. Daniels startede 13 kampe som defensive tackle for Iowa i 2011 og vil projektere til defensive end i Packers’ 3-4-system. Han er hurtig på fødderne, har en fremragende football-mentalitet og vil især have værdi som pass rusher på tredje down, men har ikke umiddelbart størrelsen og drøjden til at holde skansen på ydersiden – med mindre han tager på i vægt. Han er en spiller, der vil få en begrænset mængde snaps i hver kamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *