Draftday.dk kommenterer: 2. runde

Her kan du læse Draftday.dk’s kommentarer til 2. runde af 2012-draften.

33. St. Louis Rams – WR Brian Quick, Appalachian State
Rams fandt ikke et våben til quarterback Sam Bradford i første runde, men finder det med 33. valget. Quick er en stor fyr med en stor gribe-radius, og han bliver sammenlignet med Vikings’ Jerome Simpson – og kan blive en starter som rookie eller i 2013.

34. Indianapolis Colts – TE Coby Fleener, Stanford
Helt som ventet vælger Colts tight end Coby Fleener, der hos Colts bliver genforenet med Andrew Luck, der kastede bolde til ham hos Stanford og gjorde ham til en profil. De to kan fortsætte samarbejdet i Indy. Fleener er blevet sammenlignet med Owen Daniels og Dallas Clark og er en dygtig kastevåben, der dog ikke er en stærk blokeringsspiller.

35. Baltimore Ravens – OLB Courtney Upshaw, Alabama
Baltimore Ravens vælger en linebacker i Courtney Upshaw, der kunne være valgt i første runde. Ikke alle var vilde med hans atletiske evner, men Upshaw er en intens “power rusher”, der er blevet sammenlignet med LaMarr Woodley. Han kan hos Ravens erstatte Jarret Johnson, der nu er i San Diego, og være Ravens SAM-linebacker.

36. Denver Broncos – DT Derek Wolfe, Cincinnati
Broncos vælger Cincinnati Derek Wolfe, men det er overraskende, at holdet ikke tog en anden defensive tackle, Jared Worthy, som holdet efter sigende overvejede i runde. Wolfe var Big Easts “Defensive Player of the Year” i 2011, hvor han blandt andet lavede 21 1/2 tacklinger for tab, og han skal hos Broncos hjælpe med at lukke et hul i midten af forsvarslinjen, der har været der i årevis. Han er en arbejdsom, stærk lineman, der har imponeret i de senere måneder.

37. Cleveland Browns – OT Mitchell Schwartz, California
Browns valgte ikke en wide receiver, selvom behovet er stort oven på valgene af en running back og quarterback i første runde. I stedet fandt man en mand til højresiden af angrebslinjen. Schwartz var venstre tackle i college og startede 25 kampe på positionen i 2010 og 2011, men projekterer til højre tackle i NFL. Han er en brutal og stor, teknisk stærk lineman, der er bror til Vikings’ Geoff Schwartz.

38. Jacksonville Jaguars – DE Andre Branch, Clemson
Jaguars gik med Justin Blackmon i første runde og fik deres pass rusher i anden runde i form af Clemsons Andre Branch. I Branch får Jaguars en meget eksplosiv defensive lineman, der har prototype størrelse til positionen. Branch har haft skadesproblemer og hans motor er ikke altid lige hot, men Jaguars har fået en stærk pass rusher.

39. St. Louis Rams – CB Janoris Jenkins, North Alabama
Jeff Fisher har aldrig været bange for at tage kontroversielle spillere. Og cheftræneren – der for år tilbage var med til at vælge Pacman Jones hos Tennessee Titans – har fået endnu en spiller med et plettet cv i form af den meget talentfulde cornerback Janoris Jenkins. Jenkins er formentligt draftens bedste “rene” cover corner, men hans mange problemer uden for banen skræmte flere hold, der havde fjernet ham fra deres board. Men altså ikke Fisher og Co.

40. Carolina Panthers – OG Amini Silatolu, Midwestern State
Panthers får en rigtig god football-spiller til den offensive linje i small-school talentet Silatolu. Han er en ekstremt talentfuld guard, der dog har spillet på lavere niveau og fortsat har meget at lære. Men flere eksperter mener, at Silatolu i de rette omgivelser kan udvikle sig til en Pro Bowl-spiller.

41. Buffalo Bills – OT Cordy Glenn, Georgia
Cordy Glenn var tidligt et populært pick til Bills i første runde, men nu får de ham i stedet i anden. Glenn er en alsidig lineman, der kan spille både guard og tackle, og han giver Bills nogle muligheder. Som senior spillede Glenn venstre tackle, og der faldt hans niveau, men han er en stor, fysisk lineman med et stort talent.

42. Miami Dolphins – OT Jonathan Martin, Stanford
Miami har et stort behov på højre tackle, og det bliver nu udfyldt af Stanfords Jonathan Martin. Han er en dygtig pass blocker, der mangler noget styrke til at kunne dominere i løbeangrebet, men han bør blive en klar opgradering over pensionerede Marc Colombo. Samtidig giver valget Miami et sikkerhedsnet, hvis ikke det lykkes at forlænge kontrakten med Jake Long.

43. New York Jets – WR Stephen Hill, Georgia Tech
Jets handlede op for at vælge Hill, der er én af draftens hurtigste receivers, og som imponerede ved The Scouting Combine. Allerede i første runde var Jets sat i forbindelse med receivers, men gik defensivt og får i Hill en stor receiver med potentiale, der dog er upoleret. En potentiel profil, men han kan også skuffe fælt.

44. Kansas City Chiefs – OG Jeff Allen, Illinois
Allen kan hos Chiefs overtage den ene starterplads fra Ryan Lilja, hvis han i 2012 kan slå Lilja af posten. Han var offensive tackle i college og startede 47 kampe i træk, hvorfor han er en meget “battle tested” lineman. Han er en virkelig god pass blocker, men knapt så ond i sulet som run blocker.

45. Chicago Bears – WR Alshon Jeffery, South Carolina
Den 6’2, 216 pund-store receiver imponerede til tider i college, men var også ustabil og havde vægtproblemer. Nogle NFL-hold mente dog, at han var draftens tredje bedste wide receiver, fordi han er et stort mål med nogle lange arme (33 inches). Andre er ikke imponerede over hans hurtighed og mener, at han ikke kan separere fra forsvarsspillere i NFL. Han har spørgsmålstegn ved sin person, som Brandon Marshall – hans nye receiver-makker hos Bears – også har det.

46. Philadelphia Eagles – LB Mychal Kendricks, California
En hurtig, kraftfuld linebacker, der var Pac-12s Defensive Player of the Year i 2011, hvor han lavede 107 tacklinger. Han er lidt stiv i hofterne, men har klart starter-potentiale for Eagles i deres 4-3-system. Et solidt valg.

47. Seattle Seahawks – LB Bobby Wagner, Utah State
En stor linebacker, der for alvor slog sit navn fast ved The Senior Bowl, hvor han i selve kampen blev Defensive MVP. Han er en god, arbejdsom fyr, der dog ikke er helt så god, som hans fysik indikerer. Med ham og Bruce Irvin på holdet har Seahawks opgraderet en i forvejen ung, fremadstormende defensiv.

48. New England Patriots – S Tavon Wilson, Illinois
Patriots leverede anden rundes hidtil største overraskelse, da holdet valgte en safety, som mange end ikke anså for at være blandt de 10-15 bedste på positionen. Og det var som den tredje valgte safety i draften. Wilson kan både agere safety og cornerback, han har styrke og fysik og er mentalt stærk, men mangler hurtigheden til at indhente det forsømte, når han bliver brændt på et spil.

49. San Diego Chargers – DE Kendall Reyes, Connecticut
Mange mente, at Reyes ville være et bedre valg som 4-3-defensive tackle, men hos Chargers bliver han en “five technique” og kan bruge sine lange arme og fysik til at holde skansen på løbespil. Med Melvin Ingram og Reyes styrker Chargers defensiven med sine to første valg.

50. St. Louis Rams – RB Isaiah Pead, Cincinnati
Rams fravalgte igen muligheden for at vælge en receiver, selvom Rueben Randle var på brættet, og tog i stedet en running back, der kan supplere Steven Jackson. Pead er en eksplosiv running back, der har været undervurderet, men der er lidt spørgsmålstegn ved hans person. Det bekymrer dog ikke en head coach som Jeff Fisher.

51. Green Bay Packers – DT Jarel Worhty, Michigan State
Det var ventet, at Packers ville finde en 3-4-defensive end, som holdet ikke rigtigt har fundet, siden Dom Capers kom til som defensive koordinator. Og de handlede i anden runde op efter én. Stærke, store Worthy viser til tider store evner, men han er kendt som en ustabil lineman.

52. Tennessee – LB Zach Brown, North Carolina
En spiller, der deler vandene. Brown er en uhyggelig hurtig linebacker, der vandt 100 og 200 meter-konkurrencer i high school, og han er hurtigere end selv mange defensive backs. Han er dog kendt som en spiller, der løber “rundt” om blokeringerne, mangler et godt instinkt og er plaget af skader i sine lægge. Boom or bust.

53. Cincinnati Bengals – DT Devon Still, Penn State
Big Ten Defensive Player of the Year. En kaosskabende defensive tackle når han spiller op til sit bedste. Det gør Still bare ikke altid, og han har en motor, der enten er brandvarm eller iskold. Ikke desto mindre er det et virkelig godt valg for Bengals på dette tidspunkt, for de får en spiller med førsterundepotentiale. Nu er det op til trænerstaben at få det udlevet.

54. Detroit Lions – WR Ryan Broyles, Oklahoma
En fremragende slot receiver der tilføjer en ekstra dimension til Lions’ allerede potente angreb. Missede de sidste fire kampe af 2011-sæsonen på grund af et overrevet korsbånd, og Lions ved ikke helt, hvad de får – eller hvornår. Men Broyles har været ekstremt produktiv (1622 yards i 2010 og 1157 yards i 2011 samt 45 touchdowns i karrieren), så det er i høj grad et risk-reward valg.

55. Atlanta Falcons – OC Peter Konz, Wisconsin
Engang et potentielt førsterundevalg. Falder til anden runde på grund af bekymringer på grund af skader, og han er samtidig ikke super stærk. Men han er en spiller der kan starte fra første dag, og han kan starte ud som guard, inden han på sigt kan overtage fra aldrende Todd McClure.

56. Pittsburgh Steelers – OT Mike Adams, Ohio State
Pittsburgh har en forkærlighed for spillere fra the Buckeyes og tager for tredje år i træk en spiller fra Ohio State. Store Mike Adams viser i glimt førsterundepotentiale, og han passer som en stor, fysisk tackle til Steelers’ koncept. Men han har character issues, dumpede en doping test ved the Combine, og han er teknisk ikke helt, hvor han skal være.

57. Denver Broncos – QB Brock Osweiler, Arizona State
Et af de meget lidt overraskende valg i årets draft. Broncos har været vilde med Osweiler igennem længere tid, og det er der ikke noget at sige til. Han er atletisk, har en stærk arm og er meget football-intelligent, og han lander i en ideel situation hos Broncos. Her kan han lære i to-tre år bag Peyton Manning, før han er klar til at overtage styringen.

58. Tampa Bay Buccaneers – LB Lavonte David, Nebraska
Bucs handler op for at lande energizer bunny’en David. Nebraska-profilen sammenlignes af scouts med den tidligere Tampa-stjerne Derrick Brooks, og selvom han ikke er nær så dygtig i opdækning, så har han en utrolig speed og dækker et stort område. David er desuden instinktiv og har en næse for bolden, og hos Bucs skal han formentligt spiller på ydersiden.

59. Philadelphia Eagles – DE Vinny Curry, Marshall
Eagles har ikke umiddelbart et behov på positionen, men Curry er på nuværende tidspunkt for god til at lade passere. En højenergisk kaosskabende defensive end, der lavede 11 sacks i 2011 og med sit hurtige antrit passer rigtig godt til Eagles’ “Wide-9”, der nu har fået to værdifulde tilføjelser.

60. Baltimore Ravens – OL Kelechi Osemele, Iowa State
En kæmpestor lineman med 35 1/4 inches lange arme. Osemele er et stort talent og er virkelig stærk, men han mangler fodarbejdet til at kunne spille på ydersiden og skal formentligt tjene sine penge som guard. Her har Ravens dog også et behov.

61. San Francisco 49ers – RB LaMichael James, Oregon
En all-purpose back til 49ers. James er en Mr. Do-it-all, der kan nå end zone fra hver eneste yard på banen. Han er ekstremt eksplosiv og toppede syv gange 200 yards rushing i college. James skal primært gøre tjeneste på trejde downs og giver 49ers’ angreb en ekstra dimension.

62. Green Bay Packers – CB Casey Hayward, Vanderbilt
Hayward er et virkelig godt match til Packers. Han er en instinktiv cornerback med playmaker-evner, der i nogles øjne projekteres til en karriere som safety. Hans 13 interceptions de sidste to sæsoner vidner om fremragende boldevner, og hans erfaring fra tre år som starter er yderligere et plus.

63. New York Giants – WR Rueben Randle, LSU
Jerry Reese går altid med den bedste spiller på sit bræt. Og i dette tilfælde får han en superspiller i form af wide receiver Randle, der af mange var projekteret til at blive valgt i første runde. LSU-profilen minder meget om Mario Manningham, som Giants har mistet i off season, og valget er virkelig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *