2013 NFL Draft: Draftday.dk kommenterer 1. runde

NFL-draften er i bogen – og Draftday.dk analyserer og kommenterer her de 32 valg i 1. runde. Læs her, hvad vi mener om de enkelte valg til holdene.

Valgene er analyseret af Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen:

——————————————————————————————————————-

1. Kansas City Chiefs – OT Eric Fisher, Central Michigan

Søren mener:
“Et naturligt valg. Der var ingen oplagte quarterbacks at vælge så tidligt i dette års draft, så Chiefs tog Fisher, der kan bemande venstre tackle-positionen i årevis, mens Branden Albert ventes handlet til Dolphins senere i weekenden. Luke Joeckel var også i spil, men Chiefs valgte Fisher, der har et større potentiale. Han er blevet kaldt en “bedre Joe Staley (49ers’ Pro Bowler)”.

2. Jacksonville Jaguars – OT Luke Joeckel, Texas A&M

Søren mener:
“Jacksonville Jaguars, der har mange svagheder og huller i truppen at fylde, traf et sikkert, men ikke spektakulært valg. Mange mente, at holdet ville jagte en defensiv playmaker, men Luke Joeckel giver holdet en dygtig højre tackle med Eugene Monroe som venstre tackle. Joeckel bliver kaldt “perfekt”, fordi han ingen svagheder har, mens han til gengæld ikke har et stort fysisk potentiale, som Eric Fisher har det. Ejer Shad Khan havde sagt, at Jaguars ikke ville lave et sexet valg – og det blev det heller ikke.”

3. Miami Dolphins – OLB Dion Jordan, Oregon

Søren mener:
“Miami handlede ikke overraskende op, men det var ikke offensive tackle Lane Johnson, som holdet valgte, men derimod Oregons Dion Jordan. Han er blevet sammenlignet med Aldon Smith og Jason Taylor, og han er en freak af en defensive end med lange pass rusher-arme. Dolphins har med valget gjort en virkelig god handel, for Jordan kan på sigt blive draftens bedste pass rusher. Han har All-Pro-potentiale, men han er stadig meget upoleret.”

4. Philadelphia Eagles – OT Lane Johnson, Oklahoma

Søren mener:
“Philadelphia valgte Lane Johnson, der leverede en fantom-workout ved The Scouting Combine, og som måske har et endnu større potentiale end Eric Fisher og Luke Joeckel. Men den tidligere tight end og quarterback er stadig upoleret. Til gengæld kan han blive et kæmpe hit NFL om få år som bodyguard for Michael Vick. Johnson kan starte som højre tackle og siden blive en stærk venstre tackle på en angrebslinje, hvor tre lineman er over 30 år.”

5. Detroit Lions – DE Ezekial “Ziggy” Ansah, BYU

Søren mener:
“Med Cliff Avrils afgang til Seattle Seahawks og Ronnell Lewis’ problemer var det naturligt, at Lions tog Ziggy Ansah. Ghaneseren er én af draftens mindst polerede forsvarsspillere, men han er er en uhyggelig atlet i Jason Pierre-Paul-klassen. Ansah har meget at lære, men i Lions’ “wide 9”-linjessystem kan han blot hamre fremad banen og jagte quarterbacken, uden at han behøver at tænke meget. Der er “boom or bust” over valget.”

6. Cleveland Browns – DE/OLB Barkevious Mingo, LSU

Jacob mener:
“Browns skifter tilbage til et 3-4 system og har brug for at kunne lægge pres på quarterbacken. Og det kan Mingo. Kritikere vil hævde, at hans stats ikke er imponerende, men faktum er, at Mingo i store dele af sin collegekarriere blev holdt i kort snor og kun sjældent blev sluppet løs til at jagte quarterbacken. LSU-profilen er en eksplosiv pass rusher, der vil gøre livet surt for divisionens andre quarterbacks.”

7. Arizona Cardinals – OG Jonathan Cooper, North Carolina

Jacob mener:
“Cardinals’ angrebslinje har været et kæmpe rod i mange år, men med tilføjelsen af Jonathan Cooper bliver den inderste del af linjen betragteligt opgraderet. Cooper er en meget atletisk guard, der både kan forankre i pass blocking for quarterback Carson Palmer og blokere ned ad banen for running back Rashard Mendenhall. Et sikkert valg af Steve Keim og co.”

8. St. Louis Rams – WR Tavon Austin, West Virginia

Søren mener:
“Rams fandt afløseren for Danny Amendola i lille, vævre Austin, der er blevet sammenlignet med folk som Percy Harvin og Steve Smith. Austin vil forstærke et angreb, der savner playmakers – ikke mindst i receiver-korpset. Han er måske draftens største playmaker og kan allerede som rookie tage NFL med storm. Austin løber 40 yards på 4,34 sekunder og er en stjerne in spe. Stor handel af Rams, der oven i købet af større værdi kun gav et andenrundevalg – og byttede et tredjerundevalg – for Austin.”

9. New York Jets – CB Dee Milliner, Alabama

Søren mener:
“Jets var uheldige, for flere potentielle “targets” som Barkevious Mingo, Dion Jordan og Tavon Austin var valgt. Men Dee Milliner er draftens bedste cornerback, og han vil tage over for Darrelle Revis, som er handlet til Buccaneers. Milliner er utroligt fleksibel, kan spille i flere systemer og har hurtigheden (4,37 sek.) til at følge med NFL-receivers. Han er ikke i Revis-klassen, men kan blive en første-cornerback i NFL. En skulderskade betyder dog, at han potentielt indleder sæsonen på PUP-listen”

10. Tennessee Titans – OG Chance Warmack, Alabama

Jacob mener:
“Nogle mener, at Warmack er draftens allerbedste spiller, og Titans har fået en fremragende guard, der markant opgraderer den offensive linje. Warmack er ikke nær så atletisk som Jonathan Cooper, men han er en altdominerende run-blocker, der kan bane vejen for Chris Johnson”

11. San Diego Chargers – OT D.J. Fluker, Alabama

Jacob mener:
“Chargers havde brug for en starter til den offensive linje, og Fluker er en massiv størrelse. Med sine 6’5 og 339 pund er han utrolig svær at flytte, og han er trods sin størrelse ganske let på fødderne. Om han har hurtigheden til at spille på venstre side af angrebslinjen er et åbent spørgsmål, men Chargers bør som minimum have fundet deres startende højre tackle for de næste 10 år.”

12. Oakland Raiders – CB D.J. Hayden, Houston

Søren mener:
“Raiders handlede ned fra tredjevalget til 12. valget, som Miami Dolphins besad og fik 42. valget med i købet. Med det valg tog general manager Reggie McKenzie så D.J. Hayden fra Houston, der i november var ved at dø på træningsbanen, da han fik et slag i hjertet, så en blodåre blev revet over. Han overlevede og er nu draftens mest komplette cornerback – med Pro Bowl-potentiale på sigt. Et fantastisk bytte for Raiders, der får en “shutdown cornerback”.”

13. New York Jets – DL Sheldon Richardson, Missouri

Søren mener:
“13. valget, som Jets fik handlen, der sendte Darrelle Revis til Tampa Bay, blev brug på en defensive tackle i Sheldon Richardson. Han er en ny “five technique”-linemen i Jets 3-4-system, og han har – ifølge eksperter – Pro Bowl-potentiale. Richardson lavede 76 tacklinger i 2012, er et energibundt og giver aldrig op, men har lidt issues omkring sin person. Men potentialet er gigantisk, som den 310 pund-store lineman også er det. Jeg er ret vild med det valg.”

14. Carolina Panthers – DT Star Lotulelei, Utah

Søren mener:
“Stjernen” fra Utah bliver den space eater, som Panthers har savnet i årevis, og hans tilstedeværelse vil gavne middle linebacker Luke Kuechly, der får mere plads at boltre sig på. Han er ikke altid stabil, men når han er bedst, er han blevet sammenlignet med Ravens’ Haloti Ngata.”

15. New Orleans Saints – S Kenny Vaccaro, Texas

Søren mener:
“Kenny Vaccaro er et logisk valg for et hold, der hører hjemme i en NFC South, hvor Matt Ryan er konkurrenten hos Atlanta Falcons. Roman Harper er en strong safety, der dog ikke kan dække i kasteopdækning særligt effektivt, og den går ikke i nutidens NFL.”

16. Buffalo Bills – QB E.J. Manuel, Florida State

Søren mener:
“Buffalo jagtede en quarterback, men det er lidt overraskende, at det ikke var head coach Doug Marrones tidligere discipel hos Syracuse, Ryan Nassib, som bøflerne tog. Manuel er måske draftens bedste quarterback – fysisk set – men han er ustabil og har langt endnu. Han kan både slå modstanderen på kast og løb, men p.t. skal han lære så længe, det er muligt, bag Kevin Kolb.”

17. Pittsburgh Steelers – OLB Jarvis Jones, Georgia

Søren mener:
“Jones er draftens bedste pass rusher. Han giver Steelers et supplement til LaMarr Woodley, efter at James Harrison røg ud. Han har en skadeshistorik omkring nakken, der bekymrede flere hold, men Steelers var længe udset som aftager af Jones. Han kan hjælpe på kanten for et hold, der ellers typisk ikke vælger linebackers i 1. runde.”

18. San Francisco 49ers – S Eric Reid, LSU

Søren mener:
“49ers handlede et af sine mange picks – et tredjerundevalg – for Eric Reid, der skal erstatte Dashon Goldson. Han er en playmaker og har et stort potentiale, men er ustabil og stadig upoleret. Reids Scouting Combine-workout var fantastisk, og 49ers jagtede ham aggressivt – han er betegnet som en spiller med Pro Bowl-potentiale. Holdet har stadig to andenrundevalg – inklusiv 34. valget – der kan bruges på andre, dygtige forstærkninger.”

19. New York Giants – OL Justin Pugh, Syracuse

Søren mener:
“Pugh fra lokale Syracuse er bestemt ikke et sexet valg, der kan spille alle positioner på angrebslinjen. Han er utroligt poleret, har lette fødder og har imponeret med sin intelligens. Pughs 32 inches-arme bekymrer, men han gavner en angrebslinje, der er under forandring.”

20. Chicago Bears – OL Kyle Long, Oregon

Søren mener:
“Kyle Long, der er søn af Hall of Famer Howie Long og bror til Rams’ Chris Long, er en tidligere baseball-spiller, der havde misbrugsproblemer hos Florida State, og som siden skiftede sportskarriere, røg forbi JUCO-niveau og sluttede hos Oregon. Han kan fungere effektivt som guard, men kan også blive en dygtig offensive tackle på et Bears-hold, der allerede har signet Jermon Bushrod som ny venstre tackle. Kyle Longs bedste tid er foran ham.”

21. Cincinnati Bengals – TE Tyler Eifert, Notre Dame

Søren mener:
“Eifert har talent til at blive én af NFLs allerbedste tight ends. Han er meget, meget komplet og vil gavne et hold, der allerede har en god tight end i Jermaine Gresham og en Pro Bowl-receiver i A.J. Green. Som rookie vil Eifert især gøre en forskel som pass catcher, men han er også en god run blocker.”

22. Atlanta Falcons – CB Desmond Trufant, Washington

Søren mener:
“Falcons gav et tredjerunde- og syvenderundevalg til Rams for at rykke hertil fra 30. valget. Trufant, der er bror til Jets’ Isaiah Trufant og ex-Seahawks-cornerbacken Marcus Trufant, passer godt til Falcons’ system. Han opgraderer et secondary, hvor Falcons har mistet Brent Grimes og Dunta Robinson. Han har startet 47 kampe i college og løber 40 yards på under 4,4 sekunder.”

23. Minnesota Vikings – DT Sharrif Floyd, Florida

Søren mener:
“Floyd faldt langt og helt ned til Vikings, hvor han skal lære bag Kevin Williams. Han opgraderer Vikings-linjen markant. Han lavede kun fem sacks i college, men nogle har sammenlignet ham med selveste Warren Sapp. Han er rå og upoleret, men spækket med talent.”

24. Indianapolis Colts – OLB Bjoern Werner, Florida State

Søren mener:
“Tyske Bjoern Werner, der har lært amerikansk fodbold i Europa, og som har spillet for Berlin Adler, bliver noget så sjældent som et europæiske førsterundevalg. Colts forstærker forsvaret med den polerede, teknisk stærke linebacker, som kan tage over for Dwight Freeney. Han er ikke eksplosiv, men har et højt bundniveau”

25. Minnesota Vikings – CB Xavier Rhodes, Florida State

Søren mener:
“Rhodes er en stor press-corner, der kan tage over for Antoine Winfield. Vikings fravalgte dermed Manti Te’o, men får i stedet en cornerback til en division, hvor wide receivcers som Jordy Nelson, Randall Cobb, Calvin Johnson og Brandon Marshall er modstanderne.”

26. Green Bay Packers – DT Datone Jones, UCLA

Søren mener:
“Packers fortsætter med at forstærke forsvarslinjen, efter at holdet har valgt defensive linemen i flere af de seneste årgange. Datone Jones er super-fleksibel – en Justin Tuck-type – der kan spille på kanten på løbspil, og som kan gå indvendig på oplagte kastespil.”

27. Houston Texans – WR DeAndre Hopkins, Clemson

Søren mener:
“Texans får omsider en virkelig stærkt partner til Andre Johnson. Hopkins er en stor “Anquan Boldin”-type, som kan gribe i tæt trafik. Texans jagtede intelligente wide receivers, som havde produceret i flere år i college, og det har Hopkins (modsat Cordarrelle Patterson fra Tennessee). Han vil være en opgradering over Kevin Walter, som i flere år var Johnsons kollega i receiver-korpset.”

28. Denver Broncos – DT Sylvester Williams, North Carolina

Søren mener:
“Den 313 pund-store spiller er let på fødderne og giver Broncos et boost indvendigt, selvom holdet har signet Terrance Knighton. Han bliver en del af rotationen hos Broncos, og Peyton Manning vil elske at have ham som holdkammerat. For “Sly” er er ekstremt arbejdsom og konkurrencemindet og en spiller, som man angiveligt skal trække væk fra vægttræningsrummet.”

29. Minnesota Vikings – WR Cordarrelle Patterson, Tennessee

Søren mener:
“Minnesota Vikings gav fire draft picks – et anden-, tredje, fjerde- og syvenderundevalg – til Patriots for at rykke hele vejen tilbage i 1. runde og vælge for tredje gang. Patterson har været én af draftens største navne, han er en playmaker med de vildeste højdepunkt-videoer på YouTube, der også er en fantastisk return-specialist. Men han er umoden og ikke den skarpeste kniv i skuffen, og derfor røg han formentligt længere, end flere troede. Nu havnede han i Minnesota, hvor han sammen med nyankomne Greg Jennings skal tage over for Percy Harvin og potentielt blive en stor profil i NFL. Hvis – vel at mærke – at han kan holde fokus.”

30. St. Louis Rams – ILB Alec Ogletree, Georgia

Søren mener:
“Jeg kan godt lide det valg af den fantastisk atlet. Ogltree har character issues – i stort omfang endda – men Jeff Fisher og Rams har bevist, at holdet ikke er bange for problembørn (tænk Janoris Jenkins og Cortland Finnegan). Ogltree er én af draftens allermest talentfulde spillere – fysisk set – men han skal have en bedste spilforståelse. Får han det, og kan Fisher holde Ogletree fokuseret, får Rams med dette valg et “steal”.”

31. Dallas Cowboys – OG Travis Frederick, Wisconsin

Søren mener:
“Første rundes store overraskelse. Frederick er en fantastisk på løb – nogle har kaldt ham den bedste run blocking guard eller center i flere år – men det var tidligt for en spiller, som andre mente først var et sent andenrundevalg eller tredjerundevalg. Frederick kommer fra en skole, der har produceret mange stærke interior linemen gennem årene som Kevin Zeitler og Peter Konz.”

32. Baltimore Ravens – S Matt Elam, Florida

Søren mener:
“Ravens har fundet en afløser for Bernard Pollard og Ed Reed i Elam, der har alt, hvad en safety skal have – bortset fra den rette højde. Han måler kun 5 fod 10 inches, og det hæmmer ham. Men han er en playmaker fra SEC-konferencen, der kan starte fra dag ét. Ravens lod Manti Te’o falde forbi her.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *