2012 NFL Draft: Draftday.dk kommenterer 1. runde

Her kan du læse Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansens kommentarer til 1. runde af 2012-draften. Vi opdaterer den løbende:

1. Indianapolis Colts – QB Andrew Luck, Stanford
Søren: “Det var det helt rigtige valg for Colts. Et valg, som de traf for længe siden. Luck er ubetinget draftens største navn og talent, og en franchise-kaliber quarterback som ham, ser man sjældent i draften, derfor skulle Indianapolis vælge ham. Colts har fået et forrygende talent og person at bygge et nyt hold – uden Peyton Manning – op omkring.”

2. Washington Redskins – QB Robert Griffin III, Baylor
Søren: “Søren: “Intet overraskende ved valget – Redskins handlede op efter netop RG3. Han passer perfekt til Redskins’ angrebssystem, og Mike Shanahan vil få det bedste ud af supermobile Griffin III, der kan få succes på blandt andet roll-outs, som Shanahan gerne bruger. Griffin er et kæmpetalent og kan om 15 år været den bedste quarterback fra denne draft. Så stort et potentiale har han.”

3. Cleveland Browns – RB Trent Richardson, Alabama
Søren: “Et fremragende valg, selvom Browns handlede op. Richardson kan blive den arbejdshest, som Cleveland Browns har brug for i AFC North. Browns overvejede hele frem til natten til torsdag, om holdet skulle vælge Richardson eller Justin Blackmon, men Alabama-talentet er et superfit til et angreb, der mangler playmakers. Han kan blive en Pro Bowler de næste otte-ti år.”

4. Minnesota Vikings – OT Matt Kalil, USC
Jacob: “Vikings’ general manager Rich Spielman spillede kortene perfekt. Samlede ekstra valg op og fik stadig den spiller, han ønskede. I Matt Kalil får Vikings en venstre tackle, der kan passe på 2011-investeringen, quarterback Christian Ponder, og det bør styrke Vikings’ offensiv. Kalil er ekstremt atletisk og kan styre forsvarsspillerne væk fra sin quarterback, men der er et par spørgsmålstegn ved hans styrke. Et fremragende og logisk valg.”

5. Jacksonville Jaguars – WR Justin Blackmon, Oklahoma State
Jacob: “Jaguars var indstillet på at give quarterback Blaine Gabbert noget at arbejde med, så de tøvede ikke med at handle op for Blackmon. Blackmon har ikke elitespeed, men han er en ekstremt fysisk receiver, der med det samme kan blive en “go-to-guy” og en trussel i end zone. At betale et fjerderundevalg for at hoppe et par pladser op var godt tænkt.”

6. Dallas Cowboys – CB Morris Claiborne, LSU
Jacob: “I 23 år som ejer for Cowboys har Jerry Jones handlet sit førsterundevalg i 75 procent af tilfældene. Denne gang var det op for LSUs superstjerne Morris Claiborne, der med det samme styrker en secondary, der har sagt farvel til Terrence Newman. Claiborne er en velbygget cornerback med lange, lange arme, og han er dygtig i press coverage, og det er noget som Dallas kan bruge.”

7. Tampa Bay Buccaneers – S Mark Barron, Alabama
Søren: “Barron er draftens bedste safety. Han vil hjælpe i et NFC South, hvor Buccaneers møder quarterbacks som Drew Brees og Matt Ryan. Han var ombejlet, men man kan diskutere, om det var for højt for en spiller, som ikke alle mener, er en elite-safety. Men et solidt valg.”

8. Miami Dolphins – QB Ryan Tannehill, Texas A&M
Søren: “Meget fornuftigt. Jeg er ikke sikker på, at Tannehill bliver en stor stjerne i NFL, men Dolphins er nødt til at tage chancen med ham for at få gang i holdet. Og han kan sidde på bænken og lære af Matt Moore – og fortsætte studierne under Mike Sherman.”

9. Carolina Panthers – LB Luke Kuechly, Boston College
Søren: “Kucehly er draftens bedste linebacker – han er et sikkert kort og kan lande i Pro Bowl i årevis. Han vil på mange måder hjælpe Panthers og er en person, der vil være en faktor i omklædningsrummet med sit vindende væsen og lederevner. Et valg, Panthers vil elske om ti år.”

10. Buffalo Bills – CB Stephon Gilmore, South Carolina
Jacob: “Med Mark Barron og Luke Kuechly af brættet, blev Stephon Gilmore valget. Buffalo havde svært ved at dække op for kast i sidste sæson, og flere af holdets cornerbacks har skuffet og været skadet. Gilmore er et råt, atletiske talent, der har masser af potentiale og ikke behøver at starte fra dag ét, men på sigt vil han opgradere et forsvar, der møder Tom Brady et par gange om året.”

11. Kansas City Chiefs – DT Dontari Poe, Memphis
Jacob: “Chiefs var på jagt efter en nose tackle til deres 3-4 system, men at det blev Poe er alligevel lidt overraskende. Han har ikke været særlig produktiv i college, og det er ellers noget, som Chiefs vægter højt. Men det havde Baltimore Ravens’ Haloti Ngata heller ikke, og Poe har en fysisk freak, der med rette coaching af en forsvarsguru som Romeo Crennel kan blomstre og blive rigtig god.”

12. Philadelphia Eagles – DT Fletcher Cox, Mississippi State
Jacob: “Et logisk valg lige efter bogen. Eagles har længe været vilde med Cox, der er et drømmefit til Jim Washburns “Wide-9”, og da Cox faldt ud af top 10, så slog Philly til. Cox er en alsidig tackle, der blot vil være 21 år som rookie, og han vil kunne indgå i rotation i sit første år. Med valget understreger Andy Reid endnu en gang sin forkærlighed for at vælge til “the trenches” i første runde.”

13. Arizona Cardinals – WR Michael Floyd, Notre Dame
Søren: “Floyd giver Arizona det supplement til Larry Fitzgerald, som holdet har savnet, siden Anquan Boldin var på toppen. Hans fysiske tilstedeværelse kan hjælpe både Fitzgerald, men også quarterback Kevin Kolb, der er i et “make-or-break”-year.”

14. St. Louis Rams – DT Michael Brockers, LSU
Søren: “Forrygende valg af Rams. De var kædet sammen med Fletcher Cox, handlede ned og fik 45. valget og tog så Michael Brockers, der fylder et stot hul i forsvaret sammen med nyankomne Kendall Langford. Jeff Fisher viser igen, at han elsker D-lineman.”

15. Seattle Seahawks – DE Bruce Irvin, West Virginia
Søren: “Draftens største overraskelse indtil nu – og et for højt valg, vil mange mene. Irvin er ifølge flere kilder draftens bedste pass rusher og bliver sammenlignet med Robert Mathis og Vin Miller, men han er lille og kan ikke klare en hel arbejdsbyrde fra dag ét. Og så er spilleren, der for nylig blev anholdt for hærværk, et problembarn, der har levet to år på gaden (før college) og været små tre uger i fængsel for et røveri. Pete Carroll er dog ikke bange for problembørn. Boom or bust for Seattle.”

16. New York Jets – DE Quinton Coples, North Carolina
Jacob: “Rex Ryan fik et tag-selv-bord af pass rushers og gik med Quinton Coples over Melvin Ingram, Courtney Upshaw og Chandler Jones. Coples skuffede enormt som senior men dominerede som junior, og hvis der er en coach, der kan sætte fut under det store talnet, så er det Ryan. Coples er alsidig nok til at spille defensive end og outside linebacker og kan også bruges som nickel rushing defensive tackle.”

17. Cincinnati Bengals – CB Dre’ Kirkpatrick, Alabama
Jacob: “Rygterne holdt! Bengals har signet mange defensive backs i offseason, men det er alle veteraner, og i Kirkpatrick får de en spiller, der kan starte de næste mange år. Kirkpatrick er en stor (6’2) cornerback, der også kan spille safety, og det giver Bengals noget fleksibilitet.”

18. San Diego Chargers – OLB Melvin Ingram, South Carolina
Jacob: “General manager A.J. Smith udtalte tidligere, at Chargers ville have en spiller, der kunne rushe quarterbacke. Det får de i superatleten Ingram, der imponerede voldsomt under sin pro day. Ingram giver Chargers masser af muligheder, fordi han med sine atletiske evner kan stille op hvor som helst. Han har et eksplosivt antrit og kan rusher fra two-point stance eller med hånden i jorden.”

19. Chicago Bears – DE Shea McClellin, Boise State

Søren: “Et overraskende valg, når “the local kid”, defensive end Whitney Mercilus fra Illinois også var på brættet. McClellin har fået masser af kærlighed fra eksperterne, fordi han er en fremragende football-spiller, men han mangler styrke til at være en ideel 4-3-defensive end. Men arbejdsiver har han masser af, og han kan supplere Julius Peppers i 4-3-forsvaret.”

20. Tennessee Titans – WR Kendall Wright, Baylor
Søren: “Wright imponerede hos Baylor og var stadig i høj kurs, selvom han skuffede en anelse i forberedelserne til draften. Han hjælper et Titans-angreb, hvor Kenny Britt er en etableret receiver, der dog vender tilbage fra en skade, men Titans formåede altså ikke at adresserede behovet for en pass rusher eller cornerback i første runde.”

21. New England Patriots – DE/OLB Chandler Jones, Syracuse
Søren: “Nogle er helt vilde med Jones, andre er mindre imponerede, men tilbage står, at hans potentiale er stort, og at han kan udvikle sig til en rigtig dygtig NFL-spiller. Han er fleksibel og kan hjælpe Patriots på flere måder, men det var opsigtsvækkende om ikke overraskende, at Bill Belichick handlede op efter ham og gav et tredjerundevalg væk. Men han var i høj kurs blandt flere NFL-hold.”

22. Cleveland Browns – QB Brandon Weeden, Oklahoma States
Jacob: “Et interessant og lidt overraskende valg. Weeden har god størrelse og er teknisk dygtig, men han kommer fra et shotgun-system med mange simple reads. Samtidig vil han være 29-år, når sæsonen starter, så Browns skal være mere end sikre på, at han kan slå Colt McCoy af pinden som starter allerede i denne sæson.”

23. Detroit Lions – OT Riley Reiff, Iowa
Jacob: “Et meget logisk valg. 2008-førsterundevalget Gosder Cherilus er på vej ind i det sidste år af sin kontrakt, og Reiff kan være arvtageren på højre tackle. Reiff er en klassisk Iowa-spiller, der er teknisk virkelig dygtig og meget skolet, men hans manglende armlængde har skræmt nogle, og derfor falder han til Lions. ”

24. Pittsburgh Steelers – OG David DeCastro, Stanford
Jacob: “Et fantastisk valg for Steelers! DeCastro dropper overraskende, og han lander i et system, der passer han spillestil. En hårdfør, tough lineman, der vil elske at kæmpe i den rå AFC North, og efter mange år med problemer på positionen, så kan Steelers meget vel have fundet deres starter de næste 10 år.”

25. New England Patriots – ILB Dont’a Hightower, Alabama
Søren: “Belichicks Nick Saban-connection er der til Hightower, der er en fremragende run-stopper og en god type fra Sabans Alabama. Han vil først og fremmest have værdi på de første to downs, da han ikke er stærk i coverage, men er samlet set et godt valg for et hold med et mindre godt forsvar.”

26. Houston Texans – DE Whitney Mercilus, Illinois
Søren: “Mercilus falder hertil. Han regnes for at være en bedre 4-3-defensive end end 3-4-linebacker, men Texans mener altså, at han passer deres system, efter at holdet har skilt sig af med Mario Williams. Og Mercilus har en næse for sacks – med 16 sacks i 2011.”

27. Cincinnati Bengals – OG Kevin Zeitler, Wisconsin
Søren: “Zeitler er draftens bedste run blocker, og Bengals jagtede en guard, så valget giver god mening og er godt. Især når holdet får noget for handlen med Patriots ved at handle. Zeitler lugter af AFC North med sin hårdførhed og brutale “old school”-stil.”

28. Green Bay Packers – OLB Nick Perry, USC
Jacob: “Perry er en super-atlet med et meget eksplosivt antrit. Han tester “off the roof”, men hans spil lever ikke altid op til de fremragende tal, og derfor er det et lidt risikabelt valg fra Packers’ side. Perry er desuden ikke nogen naturlig outside linebacker og vil have problemer i opdækning, men han kan rusher quarterbacken, og det har Packers brug for.

29. Minnesota Vikings – S Harrison Smith, Notre Dame
Jacob: “Vikings var klar til at slå til på Smith i toppen af anden runde, men de ville ikke risikere noget. I Smith får de en fremragende zone-safety, der både kan spille begge safety-positioner, og som kan stoppe løbet og dække op.

30. San Francisco 49ers – WR A.J. Jenkins, Illinois
Jacob: “En MEGA overraskelse. Godt nok var Jenkins på vej frem, og rygter havde ham til bunden af anden runde. Men at 49ers napper ham med spillere som Rueben Randle, Stephen Hill m.fl. på brættet er alligevel overraskende. Jenkins er med sine 6’0 og 190 pund selvfølgelig en lidt anden type, men 49ers kunne formentligt have fået ham en halv runde senere.”

31. Tampa Bay Buccaneers – RB Doug Martin, Boise State
Søren: “Buccaneers handlede op til 31. valget, som Broncos forinden havde byttet sig til hos Patriots – og valgte her en running back i Martin, der sammenlignes med Ray Rice. Det lykkedes ikke holdet at vælge Richardson i top 5, men Bucs får en dygtig “erstatning” i Martin – han kan blive en stor succes i NFL, fordi han både er en god “inside runner” og har en fantastisk mentalitet og arbejdsmoral. En undervurderet spiller.”

32. New York Giants – RB David Wilson, Virginia Tech
Jacob: “Giants har et behov på running back og general manager Jerry Reese er god til at kombinere bedste spiller på brættet med det, han står og mangler. Denne gang blev det Wilson, der er en hårdfør football-spiller med et meget eksplosivt antrit. Han kommer til at dele spilletid med Ahmad Bradshaw”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *