De kontroversielle – forsvar

Draftday.dk bringer her anden og sidste del i vores serie, hvor vi sætter fokus på en række af draftens mere kontroversielle navne.

Altså spillere med større eller mindre “character issues”. Artiklen er baseret på en række amerikanske kilder – herunder info fra forskellige draftniks og avisartikler.

Anden halvdel går tæt på forsvaret:

DE Quentin Coples, North Carolina
En talentspejder har beskrevet det potentielle top 10-valg som skør. I 2011-sæsonen spillede den langlemmede defensive end slet ikke op til sit allerbedste og gav sig ikke fuldt ud, fordi han – ifølge hans egne trænere – ikke ville blive skadet. Ifølge én af Draftday.dk’s kilder forsøgte han siden overfor NFL-holdene at forklare sin skuffende sæson med nogle teorier, der ikke holder vand. Nogle kilder hævder, at han tror, at han er bedre, end han er. Han skal med andre ord tage sig mere sammen i NFL og har “bust”-potentiale.

DT J.R. Sweezy, North Carolina State
Sweeney har både været sigtet i en sag om marihuana-besiddelse og i en voldssag, hvor han diskuterede med en buschauffør, der bad ham forlade bussen, fordi Sweeney var højtrøstet. I 2010 fik han samtidig en bøde for at drikke alkohol uden at være gammel nok til det. Flere sager – små og store – der tilsammen skaber en billede af en spiller, der ikke helt har holdt sig på måtten.

DT Asa Chapman, Liberty
Den gigantiske nose tackle (384 pund) har “character flaws”. Han har han to gange været anholdt – den ene gang i forbindelse med et slagsmål (hvor han ikke blev dømt skyldig) og den anden gang, da han var i besiddelse af både kokain og marihuana. Der er et “vælg ham på et ansvar”-skilt på Liberty-spilleren.

OLB Marcus Dowtin, North Alabama
Ligesom Janoris Jenkins (se nedenfor) skiftede Dowtin til North Alabama, da han blev smidt ud af sin skole (Georgia). Det skete, da det først i januar 2011 kom frem, at Dowtin i maj året forinden var blevet tiltalt for vold, efter at han havde slået en mand bevidstløs. Sagen blev ordnet, inden den kom for retten, og derfor anede Georgias ledelse intet før syv måneder senere – og så fik Dowtin sparket. Dowtin har dog fået lidt medvind siden ved at blive kåret til MVP i All-Star-kampen, “The Battle of Florida”.

OLB Bruce Irvin, West Virginia
Irvin droppede ud af high school som junior, da han ikke havde karaktererne til at kunne fortsætte på skolens football-hold, og han tilbragte herefter de næste to år på gaden kulminerende med, at han blev dømt for røveri. Han slap med to en halv uge bag tremmer og fik karrieren og livet tilbage på skinner. Men i marts blev han så igen aholdt, da han ødelagde et skilt i en sandwich-butik.

ILB Vontaze Burfict, Arizona State
Få spillere i dette års draft har spoleret deres værdi så meget som Burfict. Som sophomore var han en stjerne i svøb, og han var endda en All-American. Men i 2011 skuffede han hos Arizona State og blev endda bænket i The Las Vegas Bowl. Da han ved The Scouting Combine skulle forklare, hvorfor hans karriere er gået ned af bakke, gav han sine trænere skylden. De “ødelagde” ham, påstod han. Siden floppede han totalt under øvelserne i Indianapolis, gjorde det ikke meget bedre til sin Pro Day, og spilleren, der betegnes som en fyr, der kan skade sammenholdet på et hold, er nu så skidt stillet, at han pr. 16. april ikke var blevet invitereret på ét eneste besøg hos et NFL-hold. Flere kilder tror nu, at han slet ikke bliver valgt i draften.

CB Janoris Jenkins, North Alabama
Jenkins ville måske være et top 20-valg, hvis han ikke havde haft så mange problemer udenfor banen. Inden han blev smidt af University of Floridas hold imponerede han i den stærke SEC-konference, hvor han dæmmede op for flere af de bedste receivers. Men han er adskillige gange kommet på kant med loven for at ryge – eller være i besiddelse af marihuana, og så har umodne, uansvarlige Jenkins allerede fire børn med tre forskellige kvinder. Ikke nok med det: han har indrømmet, at han fortsatte med at ryge pot, efter at han var skiftet til North Alabama. Han kan blive et stort problembarn i NFL, og han risikerer at falde på draft day.

CB Cliff Harris, ex-Oregon
Cliff Harris kan prale af at have interceptet Andrew Luck fire gange i sin college-karriere, men han er et problembarn, der efter flere trafikforseelser og en sag om marihuana-besiddelse blev smidt af Oregons hold i december 2011. Flere hold har sandsynligvis alle pillet den ellers talentfulde cornerback af deres bræt.

S Janzen Jackson, McNeesse State
Han er søn af Western Kentuckys defensive koordinator, men har bestemt ikke opført sig som en træners søn. For Janzen Jackson har skabt mange problemer for sig selv – blandt andet ved at blive anholdt for væbnet røveri og for i august 2011 at blive smidt af University of Tennessees hold. Han er samtidig en spiller, der tilsyneladende ikke bruger meget tid i vægttræningsrummet – han pumpede kun vægtstangen ni gange i bænk pres-øvelsen ved The Scouting Combine, hvor han tydeligvis var ude af form.

S Phillip Thomas, Syracuse
Thomas går i draften som junior, efter at han fik karantæne i 2011-sæsonens to sidste kampe, da han havde brudt en række interne regler hos skolens sportshold. Thomas har tidligere fået kritik af sine trænere for at være for følelsesladet, og han kommer fra bydelen Liberty City, der er storbyen Miamis mest kriminelle og fattige område. Han er en cover 2-safety, der kan miste værdi på grund af mennesket Phillip Thomas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *