De kontroversielle – angreb

En spiller kan være et stort talent på banen. Men det nytter ikke meget, hvis han er et problembarn udenfor grønsværen.

For så kan hans værdi falde. Markant endda.

Det ser man hvert eneste år, hvor nogle af de ellers talentfulde dog kontroversielle endda slet ikke bliver valgt i draften.
– Vi tager ikke bare en spiller af brættet på grund af bekymringer ved hans person, fordi han har lavet én enkelt fejl. Hvis det sker gentagende gange, bliver vi lidt mere bekymrede, og det er, hvad denne proces handler om, siger Houston Texans’ general manager Rick Smith.

Med det in mente har Draftday.dk lavet et hold af “Kontroversielle” – større eller mindre – der har spørgsmålstegn ved deres person, eller som har sager fra fortiden, som man kan være helt sikker på, at de 32 NFL-hold er bekendte med. Måske har sagerne og spørgsmålene ingen betydning for en række af holdene, men de er der – og de vil blive undersøgt nærmere.

Vi indleder med angrebet – fælles for spillerne er, at de alle har en realistisk chance for at blive valgt i draften eller at blive signet efter draften.

Artiklen er baseret på en række amerikanske kilder – herunder info fra forskellige draftniks og avisartikler.

QB Stephen Garcia, ex-South Carolina
Garcia var en stjerne i high school, og han opfører sig stadig som en sådan. Han er flere gange blevet suspenderet og blev i efteråret 2011 smidt af South Carolinas mandskab, da han brød en tidligere adfærdsaftale med skolen ved at drikke alkohol. Garcia betegnes som en spiller, der er umoden og uansvarlig, og som kun går op i at levere på kampdage (ikke til træning). Han arbejder slet ikke, som han burde, lyder det.

RB Bryce Brown, ex-Kansas State
Han er allerede droppet ud af to college-programmer og er hamrende umoden. Hvis han lander i NFL og får mange millioner, er det er realistisk, at han slet ikke kan håndtere situationen. Han er en type, man ikke kan regne med, siges det.

RB Chris Rainey, Florida
“Tid til at dø, bitch”. Sådan stod der i en sms, som Rainey i september 2011 sendte til sin nu tidligere kæreste. Han blev anholdt og sigtet for truslen og fik også en karantæne hos The Gators. Den lynhurtige running back er efter signende pillet af nogle holds draft boards, fordi han har flere “lig i lasten”, der bekymrer holdene.

WR Michael Floyd, Notre Dame
Floyd har angiveligt været moden og ansvarlig i forberedelserne til draften, men det ændrer ikke ved, at han har tre alkohol-relaterede sager på cv’et, der uden tvivl har ført et ekstra fokus på hans karakter og fortid. Hans direkte konkurrent til positionen som draftens bedste wideout, Justin Blackmon, har også nu fået sat spørgsmålstegn ved sin person, og det kan hjælpe Floyd forrest – alkoholsagerne til trods.

WR Tim Benford, Tennessee Tech
En receiver, der skal modnes som menneske, og som har brug for en god, fast struktur omkring sig. Det er en del af fortællingen om Benford, der ellers gjorde det godt ved The East-West Shrine Game og derfor så sin værdi stige.

TE Evan Rodriguez, Temple
Den meget mobile tight end fra Temple har både en fysisk konfrontation med en kvinde, der førte en sigtelse med sig, og en anholdelse for gadeuorden på sit cv. Han ved ikke, hvad der kræves for at få succes, og problemerne har nærmest forfulgt ham, lyder kritikken.

OT Johnnie Troutman, Penn State
For godt et år siden blev Troutman sigtet for spirituskørsel og for at køre uden sit kørekort. Han beskrives som en spiller, der ikke selv knokler udenfor banen, hvis han ikke bliver holdt ved ilden, og hans person kræver nærmere granskning.

OT Mike Adams, Ohio State
Han er potentielt førsterundevalg, men problemerne følger efter Adams, der har været involveret i en narkosag, og som var én af fem Ohio State-spillere, der blev suspenderet fem kampe for at sælge deres mesterskabsringe fra Big Ten-mesterskabet 2010. Sammenlagt har han fået syv karantænedage i karrieren. I de mange interviews forud for draften blev han anset for at være meget umoden, og han er angiveligt pillet af nogle holds bræt.

C Rodney Austin, Elon (N.C.)
Austin fra lille Elnon er umiddelbart en fin fyr, der var holdkaptajn på skolens football-hold, og som samtidig er en intelligent herre. Men det siges, at han samtidig er en umoden fyr, der lader følelserne slippe af med sig.

OG Rishaw Johnson, California (PA.)
Johnson var et stort high school-talent, der dog hurtigt skabte uheldige overskrifter i college hos Mississippi ved at blive indblandet i en sag om kreditkort-bedrageri. Han skiftede herefter til den lille version af California (hørende hjemme i Pennsylvania) og er stadig hamrene umoden. Ved The Scouting Combine gjorde han sig uheldig bemærket ved at råbe op under øvelserne og ved ikke konstant at fatte, hvad øvelserne gik ud på med mindre, at han fik hjælp fra trænerne.

OG Kelechi Osemele, Iowa State
Spilleren med det spøjse navn er bestemt ikke nogen arbejdshest. Han er umoden og skal hele tiden holdes ved ilden for at yde det bedste. Han kan også være svær at styre som person, siges det.

LÆS ÉN AF DE KOMMENDE DAGE OM FORSVARSSPILLERE MED SPØRGSMÅLSTEGN VED DERES PERSON…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *