DAGEN er kommet…!!!

Draft day er kommet! Forud venter den mest uforudsigelige første runde i mange, mange år. Et overraskende stort antal talenter er i spil til top 10 i en draft, som er meget dyb. Det kan kun blive vildt, fedt – og sjovt.

HVAD: NFL Draft 2013
HVOR: Radio City Music Hall, New York City
HVORNÅR: 1. runde – natten til fredag kl. 2.00
HVORNÅR: 2. og 3. runde – natten til lørdag kl. 0.30
HVORNÅR: 4. til 7. runde – lørdag aften kl. 18.00

Forud for dette års NFL-draft har alene New York Jets besøgt 271 universiteter og skoler. Arizona Cardinals har skrevet 3400 rapporter på dette års talenter. Og New York Giants’ scout, Joe Collins, har det seneste år kørt flere end 50.000 kilometer i sin bil på de amerikanske veje i jagten på talenter, der kan forstærke mandskabet.

Natten til fredag, klokken to, kulminerer det hårde arbejde for de 32 hold, deres ledere, trænere, scouts og andre medarbejdere, når NFL-draften 2013 begynder i The Radio City Music Hall.

En draft, som på forhånd regnes for at være helt, helt usædvanlig, fordi den er så ekstremt uforudsigelig.
– Vi får en første runde at se, der bliver uforudsigelig, vild og skør, siger ESPNs Todd McShay.

General managers, scouts, agenter, spillere – alle er forvirrede i år.
– I et normalt år vil du have en ret god konsensus omkring syv eller otte af top 10-valgene. Sådan er det ikke i år, siger en erfaren NFL-scout til CBS Sportsline.

Mere dybde end i ti år
Dette års draft savner store profiler i toppen som i 2012, hvor Andrew Luck og Robert Griffin III strålede som de bedste spillere, eller som året før, hvor Cam Newton, Von Miller og Patrick Peterson blandt andre var elite-talenter. Til gengæld er draften mere dyb end i mange, mange år.
– Vi har formentligt mere dybde, end vi har haft i ti år, siger NFL Networks Mike Mayock, som mener, at der i år er 30 spillere mere end normalt, der er værd at vælge.

Og fordi draften er tynd i toppen, men stærk i længden, er den så uforudsigelig.

Meldinger fra flere NFL-hold er, at der kun 10-12 spillere, der har talent til første runde, mens der normalt vil være mindst 18 spillere, som har klar ”top 32”-værdi. Der er ingen ”must have”-stjerner i toppen, og der er meget lidt forskel på de enkelte toptalenter, som derfor er mulige emner for flere hold. Faktisk mener iagttagere, at nogle af dette års potentielle top 5-valg i mange andre år kun ville have været midt-førsterundevalg.

Og her dagen før natten er der en nærmest historisk stor usikkerhed omkring top 5, som et tocifret antal spillere stadig bliver sat i forbindelse til. Det er helt vildt bemærkelsesværdigt. Intet er faldet på plads, som det plejer at være.
– Det er en skør draft. Ingen har regnet den ud, og jo tættere vi kommer på den, jo mere mudret bliver den, siger en general manager til CBS Sportsline.

Til gengæld betyder det så, at flere spillere fra den dybe årgang kommer i spil til første runde. Nogle eksperter peger på, at der i år er omkring 45 navne, der har værdi til – alene – at blive valgt et sted mellem slutningen af første runde og midten af anden runde. Sagt med andre ord er gruppen af potentielle førsterundevalg enormt stor, og det mudrer kun billedet yderligere.
– Vi har stadig en utrolig usikkerhed, siger ESPNs Mel Kiper.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *