Coby Fleener, TE – Stanford

Coby Fleener var Andrew Lucks yndlingsmål hos Stanford og har vist sit værd som en stærk pass catcher. Nu går han i draften og har allerede trukket referencer til tight ends som Jimmy Graham og Greg Olsen.

Læs nedenunder en profil af Fleener.

Højde: 6’5 Vægt: 247

I en verden, hvor hurtige tight ends, der kan være stærke våben i kasteangrebet, er populære, Coby Fleener en attraktiv herre.

Den høje tight end fra Stanford har nemlig en glimrende kombination af størrelse, hurtighed, smidighed og evner til at gribe bolden. Og han bliver han sammenlignet med pass catching-tight ends som Saints’ Jimmy Graham, Texans’ Owen Daniels og Panthers’ Greg Olsen.
– Han er som Graham og de fyre. Han vil være en attraktiv vare, siger en anonym scouting director fra et NFL-hold til The Chicago Tribune.

Gennembrud i 2011
I 2011 fik Fleener sit store gennembrud, hvor han var Andrew Lucks yndlingsmål hos The Cardinals og greb 34 bolde for 667 yards og ti touchdowns samtidig med, at han skaffede utrolige 19,6 yards pr. catch. Han vil i NFL især kunne være en faktor i “the slot”, lave store catches og har allerede erfaring fra et “Pro Style”-angreb.

Ved Stanfords Pro Day i marts imponerede Fleener samtidig ved at løbe 40 yards på hurtige 4,45 sekunder, og han hoppede 37 inches i vertikal hop-øvelsen.
– Det er flyvende, når man vejer 247 pund. Det er ekstremt atletiske tal, siger NFL Networks Mike Mayock.

Flere skader
Fleener er ikke stærk på blokeringer, men han er villig til at blokere og med hans gode, vindende personlighed og store konkurrenceiver – han giver sig altid 100 procent – er han ikke en “non factor” på blokeringer som andre tight ends, som ellers især har gjort sig bemærket på catches.

Det største minus er dog, at han gennem college-karrieren har været plaget af flere skader herunder en hjernerystelse, en ankelskade og en rygskade, der krævede en operation.

Men kan han holde sig skadesfri, har han klart starter-potentiale og kan blive en profil for sit hold.

Stats i 2011: 34 catches, 667 yards, 10 TDs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *