Chandler Jones, DE – Syracuse

Chandler Jones er især kendt for sin enorme kropsbygning – inklusiv nogle lange arme – og hans potentiale er stort. Og så er han meget undervurderet, mener en enkelt iagttager.

Læs her en profil af Syracuse-talentet.

Chandler Jones har en familie, der ved, hvad det kræves for at præstere på højeste niveau.

Den ene bror, Arthur, er defensive lineman i NFL hos Baltimore Ravens og den anden, Jon, er verdensmester i Ultimate Fighting.

Nu er det så Chandler Jones, der lander på toppen.

Flere positioner
Junior-talentet fra Syracuse går nemlig i draften, hvor han potentielt kan blive valgt i første runde. Så god er han efter en karriere, hvor han i 2011 lavede fire en halv sacks startende i syv kampe som defensive end.
– Han har så meget potentiale, at han kun lige skraber overfladen, mener ESPNs Todd McShay.

I NFL kan han spille flere positioner på forsvarslinjen eller agere outside linebacker i et 3-4-system, og han har en kropsbygning og en størrelse, der gør, at han kan blive endnu større uden at blive langsommere. Hans vanvittige 35 1/2 inches-lange arme ville enhver pass rusher elske at have, og han kan bruge armene til at slå kast i jorden. Han løb ved The Scouting Combine 40 yards på hurtige 4,78 sekunder.

Ti sacks i 28 kampe
Jones kan i mange tilfælde holde skansen på ydersiden, kan flå blokerende spillere væk med sit “club move” og arbejder hårdt for at komme væk fra blokeringer.

Nogen elite-atlet er han dog ikke, og han savner et virkelig godt antrit, og ideelt set kan han både være større, stærkere og have flere pass rush-finter i sin bog. Samtidig var han ikke synderligt produktiv hos Syracuse (ti sacks i 28 kampe som starter), hvor en knæskade kostede dele af 2011-sæsonen.

Men Chandler Jones har potentialet til at blive god, og med den kropsbygning og det naturlige talent bør han kun blive endnu bedre. Ja, meget bedre, mener en enkelt draftnik:
– Han er måske den mest undervurderede spiller i hele draften og i hvert fald på forsvarslinjen, forklarer Todd McShay.

Stats i 2011: 38 tacklinger, 7 1/2 tacklinger for tab, 4 1/2 sacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *