Blog: 10 tanker om 1. runde

Første runde er i bogen! Læs her ti tanker om de første 32 valg – og læs om alt lige fra Jets, Vikings, Dolphins og Patriots til Cordarrelle Patterson, Tyler Eifert og det perfekte fit til Texans’ angrebssystem.

Enig eller uenig? Kommentér på Twitter til @shygumhansen

1. Jeg elsker Miami Dolphins’ handel op fra 12. til 3. valget for at vælge outside linebacker Dion Jordan.

Jordan er én af mine yndlingsspillere i draften, og Dolphins har brug for en frygtindgydende stærk pass rusher og en “Aldon Smith”-type, som Jordan kan blive. Ikke mindst i en AFC East, hvor holdet to gange årligt skal stoppe Tom Brady.

Oven i købet gav Dolphins kun ét af sine to andenrundevalg for den handel. Super godt gået.

2. Buffalo Bills handlede ned og tog quarterback E.J. Manuel fra Florida State. Det var i sig selv godt, at Buddy Nix og Co. ikke holdt fast i ottendevalget og her tog en quarterback, hvilket ville have været et enormt “reach” taget i betragtning, at der efter det valg ikke rigtigt var et hold, som havde brug for en passer.

Så Bills kunne sagtens vente til 16. valget, hvor Manuel var valget. Fornuftigt – ud fra betragtning. Men var det den rette spiller?

Bills skal finde fremtidens quarterback, for det er Kevin Kolb ikke, men spørgsmålet er, om Manuel er det? Han er en forrygende atlet, arbejder hårdt, men er langt fra poleret. Det taler for, at Bills risikerer at brænde nalderne på dette pick.

Omvendt betyder den nye overenskomst, at det ikke længere er farligt at skyde skævt på en quarterback – økonomisk set. Til gengæld kan det sætte et hold flere år tilbage, hvis man skal vente forgæves på, at en quarterback udvikler sig positivt.

Bills, der stadig jagter den første “franchise quarterback” siden Jim Kelly, har ikke råd til, at Manuel flopper. Derfor er dette valg så voldsomt interessant. Og modigt.

3. Jeg kan godt lide Arizonas valg af guard Jonathan Cooper fra North Carolina med syvendevalget.

Umiddelbart virker det defensivt, men Cooper er én af de sidste ti års bedste guards, og Cardinals behøver blot at kigge på rivalerne fra 49ers for at se, hvor afgørende en god guard kan være for et angrebs succes.

Mike Iupati, som 49ers valgte i første runde i 2010, er én af angrebets vigtigste spillere.

4. Så er den efterhånden faste kritik af New York Jets i gang. Flere kritiserer Jets’ 1. runde, fordi holdet ikke kom ud af top 32 med en Barkevious Mingo eller Tavon Austin.

Jeg fatter ikke den kritik. For det første lever man i en “mock draft”-verden, hvis man mener, at det er skidt, at holdet ikke fik de spillere, som mange “mock drafts” troede, de ville få. Kunne Jets godt bruge de to, førnævnte navne? Absolut. Men de to spillere, de fik, er fremragende talenter.

Cornerback Dee Milliner var den bedste på sin position, og det er tankevækkende, at den første defensive tackle, som blev valgt, hverken var Sharrif Floyd eller Star Lotulelei, men derimod Missouris Sheldon Richardson, som Jets brugte 13. valget (“Revis”-valget) på.

Milliner kan blive en ny første-cornerback for Jets efter Revis, mens Richardson var min yndlingsspiller i hele draften. Det er naturligvis ikke nogen kvalifikation i sig selv, men han er et fantastisk interessant talent, fordi han både et let på fødderne af en bamse at være og ekstremt arbejdsom og determineret. Han har Pro Bowl-potentiale.

Jeg vil ikke blive overrasket, hvis man om fem år siger, at Jets’ genopbygning mod en succesrig tid begyndte i 2013. Også selvom at der ikke stod “Mingo” eller “Austin”, på det kort der blev afleveret i “The Radio City Music Hall”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *