Blog: Hvad f….. skete der?

Jeg har dækket NFL-draften siden 2004 og synes, jeg har oplevet lidt af hvert.

Fra Eli Mannings afvisning af San Diego Chargers, over Aaron Rodgers’ overraskende fald til Mario Williams overhaling af Reggie Bush. Eller hvad med New York Jets’ handel op for Mars Sanchez eller Oakland Raiders’ valg af Darrius Heyward-Bey?

Gransker jeg mit trætte hoved, kan jeg sikkert komme på langt flere vildt overraskende historier fra draftens første runde de sidste ni år.

Men jeg kan roligt sige, at jeg aldrig nogensinde har oplevet noget som det, der skete i nat i første runde af NFL-draften anno 2012.

Hvad f….. skete der?

Trade amok i toppen
Måske var Washington Redskins’ tidlige handel med St. Louis Rams et forvarsel om, hvad vi havde i vente. For den øverste del af draften blev præget af handler i et tempo og i en grad, som aldrig tidligere er set før.

I alt blev der lavet syv handler i forbindelse med seks af de første syv valg, og holdene indleverede deres draft kort hurtigere, end både NFL-kommissær Roger Goodell og NFL Network kunne nå at følge med.

Der var to væsentlige årsager til de mange handler i toppen. For det første var dette den første draft efter den nye overenskomst med en rookie lønskala, der betyder, at der ikke bliver så mange penge bundet i de høje draftvalg. Derfor så hold som Redskins, Browns, Jaguars og Dallas stort på, at de skulle af med draftvalg og betale for at sikre sig den rette spiller.

For det andet så var det en “seks-spiller”-draft. Ifølge alle analytikere var der seks elitetalenter, og de talenter var førnævnte hold fast besluttet på at sikre sig. Primært eksemplificeret i Dallas, der bevægede sig fra det 14. valg til det sjette valg for at drafte cornerback Morris Claiborne.

Ikke så god information
Netop de mange handler var med til at slå talrige mock drafts helt ud af kurs. Inklusive min egen der allerede røg ud af vinduet, da Browns handlede op for at vælge Alabama running back Trent Richardson.

Et var at de handlede op, fred være med det, men at de tog Richardson ramte mig som en boomerang. De sidste to uger var jeg stensikker på, at Richardson ville være valget men flere kilder pegede i 11. time på, at det i stedet ville blive wide receiver Justin Blackmon inklusive nogle lokale Browns beat writers.

Derfor gik jeg med Blackmon. En fejl – og set i bakspejlet – en virkelig stor fejl, som dagen derpå nager mig virkelig meget. For jeg burde have stolet på min mavefornemmelse og tænk logisk i stedet for at stole for meget på nogle kilder, der ikke selv var 100 procent sikre.

Og det værste jeg tager med fra denne første runde er, at jeg faktisk nu sidder med en følelse af, at et par af de andre kilder, jeg normalt stoler meget på tilsyneladende ikke havde særlig meget information.

Læs videre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *