Blog: Det anede jeg ikke…

I de sidste mange uger og dage har jeg skrevet, læst, hørt og snakket draft i en grad, så jeg i går til sidst var helt blæst.

Der er røget ufattelig meget info – til tider uhyggelig nørdet (og ligegyldig…) info – på tavlen. Alligevel var der i nattens første runde meget, der overraskede mig. Jeg havde 29 af 32 spillere i min mock draft, der også blev valgt i 1. runde, men min mock var min til dato dårligste – med mange missere. I timerne efter draften afslørede holdene og medier meget, som jeg ikke vidste, og som gjorde, at det hele gav mere mening:

For eksempel:

*** 49ers’ valg af A.J. Jenkins var måske ikke så tosset, som jeg først troede i nat.

NFL Films Greg Cosell blev for nogle uger siden i en podcast spurgt, hvem han rigtigt godt kan lide af de mindre hypede spillere. Af alle navne i hele draften sagde han som det første: A.J. Jenkins. Han er vild med hans “game tape”.

Rams havde samtidig næsten lignende karakter-vurderinger af de to receivers Justin Blackmon og A.J. Jenkins, som 49ers overraskende – ikke mindst for mig som 49ers-fan – valgte med 30. valget. Derfor var Rams formentligt skuffede, da holdet efter at have misset muligheden for at vælge Blackmon og Michael Floyd også missede Jenkins.

*** Det var cheftræner Pete Carrolls baggrund som ex-head coach hos USC i Californien, der hjalp Seattle Seahawks til at tro på, at problembarnet Bruce Irvin kan holde sig på dydens smalle sti i NFL. Carroll forsøgte at hente Irvin, der gik på Mt. San Antonio College fra Californien, inden han kom til West Virginia, til USC, og han lærte derfor en lidt yngre Irvin at kende. Og den baggrundsviden brugte Seattle under draft-forberedelserne, hvor flere hold ellers havde droppet Irvin, som har været dømt for røveri, fra deres bræt.

Men det gjorde Seattle ikke, og holdet formåede for andet år i træk at overraske alt og alle (som med James Carpenter i 2011) ved at tage en spiller, som ingen havde kædet sammen med dem i 1. runde. Seattle havde talt længe med Irvin under The Scouting Combine, men havde siden holdt lav profil. Ifølge Pro Football Talk havde mindst syv hold Irvin rangeret i top 15, og Seahawks turde ikke at handle ned én gang til, efter at Eagles og Seahawks forinden havde byttet valg.

*** St. Louis Rams var parat til at tage defensive tackle Michael Brockers og ikke Fletcher Cox med sjettevalget, men handlede ned og fik ham med 14. valget.

Godt set, men bemærkelsesværdigt ville holdet altså ikke tage Cox, selvom mange troede det. Vi hørte torsdag på Draftday.dk, at Cox har nogle “issues”, der kan have sendt ham i fald og udenfor top 10.

*** Cornerback Dre Kirkpatrick var i sidste uge involveret i en kontrovers på campus i Alabama, der gjorde, at flere hold tog ham af deres deres bræt. Men Bengals, der ikke er bange for problembørn, valgte alligevel Kirkpatrick.

*** Jeg forventede bestemt ikke, at Cordy Glenn ville falde ud af top 32.

Jeg ved godt, at ikke alle var vilde med ham, men det overraskede mig, at en så fleksibel lineman ikke kunne få en plads i 1. runde. Hans lidt blødsødne football-temperament og mindre gode arbejdsmoral kan have kostet på draft day.

*** Flere hold havde Stanfords David DeCastro rangeret i anden runde, fordi de ikke var vilde med hans fysik og power i kroppen – det vidste jeg ikke. Derfor røg han ud af top 20 og ned til Steelers og 24. valget, hvor Pittsburgh var meget tæt på at vælge linebacker Dont’a Hightower, men Steelers følte, at DeCastro ikke har “nogen huller” i sit spil.

*** Chicago Bears’ interesse i Shea McClellin, der førte til 19. valget, kom bag på mig. Jeg vidste godt, at de jagtede pass rushers, men det overraskede mig, at det blev McClellin, de valgte. Jeg så ham mere som en 3-4-outside linebacker end en venstre defensive end i et 4-3-system, hvor Bears vil bruge ham.

Faktisk nåede Phil Emery, inden han blev general manager hos Bears, at “scoute” McClellin som outside linebacker hos Chiefs. Men Emery var vild med Boise State-spillerens minimale bust-risiko og tog ham over for eksempel Whitney Mercilus, Chandler Jones og Nick Perry, selvom McClellin fysisk set er et mindre godt talent. Det stod blandt andet klart under The Senior Bowl, hvor spillerne stod i underbukser, og hvor McClellin – ifølge en scouting director fra et AFC-hold – ikke havde samme “pass rusher”-krop som de andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *