Blog: Combine buzz – de første to dage

The Scouting Combine er i fuld gang, og det vælter ud med nyheder om både NFL-spillere og naturligvis ikke mindst draft-navne. Læs her en bunke kommentarer til noget af alt dét, vi har lært i de første to dage, hvor blandt andre en lang række head coaches og general managers har talt med medierne.

1. Mystikken breder sig omkring Washington Redskins’ general manager Scot McCloughan, der ikke er med ved The Scouting Combine – officielt fordi han deltager i et “privat anliggende” derhjemme.

Men mystikken er stor, fordi det for det første er usædvanligt, at en general manager ikke er med ved et så vigtigt arrangement som Scouting Combine, hvor holdene både scouter og taler med draft-talenter og samtidig fører mange uformelle samtaler med agenter til free agents.

Og for det andet har der i noget tid været rygter fremme om, at McCloughan er ved at blive kørt ud på et sidespor i Washington af præsident Bruce Allen og ejer Dan Snyder, der i stedet giver den tidligere Super Bowl-vindende Redskins-quarterback Doug Williams mere magt i holdets front offiice.

Ifølge Chris Russell fra 106.7 The Fan i Washington har McCloughan fået en stadig mindre rolle og har “i noget tid” ikke haft noget som helst med Redskins at gøre.  Samme Russell fortæller, at McCloughan blev sendt hjem den 20. februar og bedt om ikke at vende tilbage. I en sms til Russell afviser McCloughan dog dette og fortæller, at han kort og godt varetager et “privat anliggende i familien”, hvilket Bruce Allen torsdag bekræftede, og overfor The Washington Post fortæller McCloughan, at det “skyldes et dødsfald i familien” men selv den udmelding er mystisk.

LÆS: Scouting Combine 2017 – 10 spørgsmål, vi skal have svar på

Ifølge The Washington Post og ESPN er McCloughan nemlig hjemme, fordi hans 100 år gamle bedstemor er død, og derfor skal han tage sig af begravelsen. Men ifølge en nekrolog døde bedstemoderen den 6. februar – altså for en lille måned siden – begravelses-ceremonien foregik den 13. februar, og hun blev lagt til hvile den 14. februar.

Derfor virker forklaringen bizar – og alt tyder lige nu på, at én af de – i medierne – mest højtprofilerede general managers er på vej ud i kulden.

Scot McCloughans forhistorie er, at han var en anerkendt, dygtig general manager hos San Francisco 49ers, hvor han blandt andre valgte navne som Frank Gore og Patrick Willis i draften. Men i 2010 – blot én måned før draften – røg han ud, da et alkoholmisbrug, der indebar store mængder vodka, gjorde det umuligt for ham at blive i jobbet. Siden kom han til Seattle, men også her blev han fyret – ifølge rygterne fordi alkoholmisbruget var vendt tilbage, selvom Seahawks dog aldrig har meldt noget ud om det.

For et par år siden, efter at han med egne ord havde fået misbruget under kontrol, kom han så til Washington, men for nylig spredte den tidligere Redskins-tight end og radiokommentator Chris Cooley et rygte om, at han har hørt, at McCloughans alkoholmisbrug er vendt tilbage. Der er på ingen måde blevet bekræftet af andre og behøver derfor slet ikke at være sandt.

Men alene den udmelding krydret med den seneste tids rygter om, at McCloughans rolle i holdets front office er blevet stærkt reduceret, gør forklaringen om, at han skal ordne forhold i forbindelse med bedstemoderens begravelse, stærkt mystisk.

2. Jeg tror, at San Francisco 49ers går ind i 2017-sæsonen med en erfaren, men mindre stærk quarterback som Brian Hoyer eller Matt Schaub som holdets starter. Og her og nu tror jeg ikke, at 49ers vælger en quarterback i 1. runde, måske heller ikke i 2. runde.

Siden Kyle Shanahan blev head coach og John Lynch blev general manager har de to deltaget i en håndfuld radio-interviews og pressekonferencer, og hver gang har det slået mig, hvor meget de gør ud af at fortælle, at de ikke vil signe eller vælge en quarterback med henblik på gøre ham til mangeårig starter, hvis der er det mindste tvivl om, at han kan håndtere det pres.

Shanahan har flere gange sagt, at 49ers skal bygges op fra bunden på “den rette måde”, og det indbefatter, at holdet finder en franchise quarterback, som de kan vinde ikke kun én, men mange Super Bowls med.

LÆS: 5 draft-eksperter: Dem holder vi øje med ved The Scouting Combine

Det er store, men ærlige ord, og hvis man ser på både free agency-klassen og ikke mindst draft-klassen, er det svært at se 49ers finde den quarterback, der kan blive så god. Draften er tynd i toppen af quarterback-positionen, og det bliver efter min mening mere og mere tvivlsomt, at 49ers vælger en passer med andetvalget, når konsensus blandt mange iagttagere nærmest er, at ingen quarterback bør blive valgt i top 10.

Jeg er skeptisk overfor meldingerne om, at 49ers potentielt vil bruge flere draft picks på at handle sig til Kirk Cousins eller Jimmy Garoppolo, fordi truppen er så tynd, at selv en god quarterback næppe vil gøre den store forskel for holdet i 2017. Oven i købet har både Shanahan og Lynch seksårige kontrakter og behøver derfor ikke finde en franchise passer i år. Og siden har NFL insiders som Ian Rapoport og Adam Schefter fortalt, at ingen af de to forlader henholdsvis Washington og New England, og det gør kun 49ers’ muligheder endnu mere begrænsede.

Colin Kaepernick har hyret nye agenter, der har fortalt, at han agter at udnytte en exitklausul i kontrakten, og derfor står 49ers reelt uden en quarterback og uden oplagte afløsere.

Mit bud er derfor, at enten en Brian Hoyer eller en Matt Schaub starter til september i dét, der meget vel kan blive endnu en 2-14-, 3-13- eller 4-12-sæson for 49ers. Begge har spillet for Shanahan før og kan fungere som en bro til en ung, ny og bedre passer.

For alt tyder på, at Shanahan, Lynch og ejer Jed York accepterer en sæson med mange nederlag, hvis det betyder, at holdet undgår at foretage en forkert, hastet beslutning på quarterback-positionen – og samtidig bygger holdet op ”på den rette måde”.

3. Ifølge ESPN forhandler Tennessee Titans og Philadelphia Eagles med New Orleans Saints om en handel vedrørende den hurtige wide receiver Brandin Cooks, og meldingerne går endda på, at Titans er parat til at afgive 18. valget i 1. runde for Cooks.

Det er interessant fordi Titans i jagten på en hurtig wideout er blevet linket sammen John Ross fra Washington med netop 18. valget, som ofte bliver sammenlignet med Cooks. Umiddelbart kan et førsterundevalg for Cooks lyde af meget, men omvendt jagter Titans altså – måske – samme type i 1. runde, og Cooks er trods alt etableret og stadig kun 23 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *