Blog: 7 tanker om Winstons Pro Day

Florida States quarterback Jameis Winston afviklede tirsdag sin længe ventede Pro Day. Quarterbacken kastede hele 102 gange og blev sat på flere utraditionelle prøver. Her kan du læse syv tanker om Winstons Pro Day.

1) Flere cheftrænere var til stede
Flere interessante navne var mødt frem. Selvfølgelig var Tampa Bay Buccaneers’ head coach Lovie Smith til stede, men det samme var Tennessee Titans’ head coach Ken Whisenhunt, New York Jets’ head coach Todd Bowles, New Orleans Saints’ head coach Sean Payton og ikke mindst Pittsburgh Steelers’ head coach Mike Tomlin og holdets offensive koordinator Todd Haley.

Jeg lægger ikke så meget i det, da Florida States andre draft aktuelle spillere tidligere på dagen havde gennemført deres workouts, men det er alligevel sjovt at spekulere i eventuelle trades.

For hvad nu hvis Winston falder en smule. Vil Saints bruge deres 31. og 13. valg til at handle op efter Florida State-quarterbacken evt. foran Jets, der vælger som nummer seks? Det ville ifølge draft value chart lige nøjagtig være nok for Saints at komme op til femtevalget.

2) Ekstrem lang og utraditionel Pro Day
Det var på mange måder en utraditionel og ekstrem lang Pro Day workout. Winston kastede hele 102 bolde (mod normalt 60-70 styks), og det hele tog næsten en time.

Samtidig blev Winstons mobilitet, reaktionsevne og fornemmelse for lommen testet med kosteskafter, kast af puder og pres fra quarterback guru og træner George Whitfield Jr. og andre assistenter.

Jeg kan ikke huske, at have set en Pro Day med så meget pres på en quarterback, og Winston måtte specielt i starten shuffle fra side til side, undvige og resette sine fødder. Alt sammen for at vise, at han er mere atletisk, end han får kredit for.

3) Winston overbeviste ikke, men…
Når det så er sagt, så synes jeg ikke, Winston overbeviste, når han skulle bevæge sig. Han var ofte upræcis, teknikken faldt sammen og often var han virkelig skidt kørende, når han var “on the move”. I virkeligheden var det dog ligemeget. Jeg tror, at Winston bare ønskede at vise alle de sider, som NFL-holdene alligevel kan se på tape. Så det var en Pro Day på godt og på ondt, fordi Winston blev sat i situationer, han normalt ikke er super stærkt i.

4) En rodet begyndelse
I det hele taget virkede Winstons Pro Day en smule rodet i begyndelsen. Netop fordi Winston ikke tog normale tre- eller fem-skridts drop og bare smed læderet mod luft til en udækket receiver men fra tid til anden blev presset, så blev det lidt staccato uden glidende rytme.

Samtidig var der ofte lange pauser mellem kastene, hvor Winston enten guidede receivers til positioner, talte med center Cameron Erving eller lige skulle have noget på plads med Whitfield Jr. Det virkede dog ikke til, at det stressede quarterbacken, og det blev væsentligt bedre som Winstons Pro Day skred frem.

5) Bedst når Winston fik ro
Winston var bedst, når han tog de smidige drops og bare lod armen finde en receiver. Han har et virkelig godt fod- og benarbejde, når han får ro til at droppe, sætte fødderne og sende kuglen afsted. Han afviklede sine kast smidigt, og han kastede med god fornemmelse for, hvor receiveren ville være på ruten. På et tidspunkt kom Winston ind i en god rytme, og der var det en fornøjelse. Winston havde masser af fart i sine bolde, og han trak flere på en snor ned ad banen. Specielt overbeviste han med kast ned langs midten.

6) I sit es i Red Zone
De sidste ca. 20 kast kom i red zone, og her var Winston i sit es. De fleste kast lå i positioner, hvor kun hans receivers ville kunne gribe dem, og Winston brugte både øjne, skulder og pump fakes til at simulere flytning af forsvarsspillere.

Normalt er der ikke opdækning, men en enkelt gang var Whitfield Jr. i coverage, hvilket også var meget utraditionelt. Winston sluttede sin Pro Day på en positiv facon og efterlod et godt sidste indtryk.

7) Lægger ikke meget i Pro Day
Jeg lægger ikke meget i Winstons Pro Day, ligesom jeg heller ikke lagde meget i Marcus Mariotas. Sidste år skuffede Teddy Bridgewater ved sin Pro Day, mens Johnny Manziel imponerede ved sin.

Vi ved alle, hvordan det gik dem i deres rookie sæson. Jeg synes, det var en forfriskende anderledes workout, der undlod at falde i den fælde, hvor quarterbacken viser det basale og completer 59 af 61 kast mod luft og ingen opdækning.

Winston gav de fremmødte noget ekstra, og selvom det aldrig blev helt godt, så var der ikke nogen alarmerende sekvenser. Jeg tror, Bucs fortsat er stensikker på, at Winston er deres mand.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til Winstons Pro Day, så stil dem her i kommentarfeltet eller på Twitter @JacobNoertov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *