Blog: 5 tanker om draften 3.0

Med seks dage til den store dag, også kaldet draft day (ja det er derfra, vi har vores navn), er det tid til at dele lidt flere tanker om draften. Noget er faldet på plads – synes jeg – andet rumsterer fortsat med høj, høj fart.

5. Kansas City Chiefs tager ikke Dontari Poe
Efter at have hørt Scott Pioli og Romeo Crennels pre-draft pressekonference, er jeg ret sikker på, at defensive tackle Dontari Poe ikke er i deres overvejelser. Kald det en mavefornemmelse, og du er velkommen til at “mock me”, hvis Chiefs alligevel ender med at vælge Poe med det 11. valg. Jeg ser det bare ikke ske.

Noget af det mest interessante jeg fik ud af pressekonferencen var en bekræftelse af, at Pioli og Co. lægger meget vægt på produktion og meget lidt på Scouting Combine-resultater (ja, Jimme jeg ved godt, at du har sagt det igen og igen). Faktisk var Piolis svar så tydeligt, at det ville være en stor overraskelse, hvis de tog Poe, der havde minimal produktion i college og “brændte banen” af ved Combine i Indianapolis. Det ville være at gå stik mod sin egen overbevisning.

Men igen, så tog Chiefs også en safety (Eric Berry) for to år siden få uger efter, at Pioli havde sagt “Jeg tror ikke, man tager en safety så højt”. Og det gjorde han så. Det her er dog anderledes. Crennel bakkede det op ved at sige, at det trænere ser efter på bånd er “konkurrencemindede”, “passionerede”, “tough”, “produktive” spillere, som man kan se give den en ekstra tand.

Jeg siger ikke, at Poe ikke får en god karriere; jeg siger, han ikke bliver Chiefs’ valg. Og derfor har jeg haft Luke Kuechly til Chiefs de sidste to mock drafts.

4. Draften er dyb på flere positioner
For et par dage siden udtalte jeg til Sportenkort.dk, at draften ikke er særlig meget anderledes end de sidste mange år. Og det mener jeg stadig. Jeg vil dog gerne uddybe det en smule.

Som jeg sagde til Sportenkort.dk, så er der en fire-fem “elite”-talenter i toppen af draften, og efter dem så følger en stor gruppe på 10-15 spillere. Herefter er der igen en stor gruppe på 20-25 spillere, der formentligt bliver gradet nogenlunde ens.

Men hvad betyder det?

Jo det betyder for det første, at der ikke er meget idé i at handle op for hold, der vælger uden for top 10. Prisen vil være for høj i forhold til værdien. Det kan sagtens ske (Ryan Tannehill eks.), men jeg tvivler lige nu på, at det sker. Jeg tror samtidig også, at vi kommer til at se en masse små bevægelser i den nederste del af første runde og toppen af anden (20-40), hvor hold handler et par pladser op og opgiver femte-, sjette- og syvenderundevalg for en specifik spiller. Andre vil gerne en smule ned, fordi de værdimæssigt kan få samme spiller et par pladser lavere.

Draften er samtidig dyb på positioner som guard, wide receiver og defensive tackle, så jeg kan sagtens forestille mig et scenario, hvor de positioner bliver adresseret senere, end man forventer.

Læs videre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *