Blog: 5 tanker om draften 1.0

Der er nu mindre end tre uger til NFL-draften 2012 sparkes i gang torsdag den 26. april, og hvad mere rammende end at dele fem tanker om vores alle sammens store dag.

5. Spillere jeg ikke kan finde ud af
Lige nu er der masser af spillere, jeg ikke kan finde ud af, hvor jeg skal rangere.  Flere af dem i top 10. Quarterback Ryan Tannehill, wide receiver Justin Blackmon, defensive tackle Dontari Poe, defensive end Quinton Coples, defensive tackle Michael Brockers er blot nogle af de navne, jeg har svært ved at sætte en “værdi” på. Tannehill kan gå så højt som nummer tre til et hold, der handler med Minnesota Vikings (læs: Miami Dolphins), Blackmon kan falde på draft day (læs Sørens glimrende indlæg), Poe, Brockers er atletiske og har upside, men deres produktion matcher pt. ikke talentet. Coples bekymrer rigtig mange hold… det graver jeg lidt i for øjeblikket.

4. Dane Brugler sagde det meget rammende
Den anden dag re-tweetede jeg en tweet fra NFLdraftscout.com’s Dane Brugler, der fik mig til at tænke over draft processen. Nu er det ikke fordi, jeg ikke tænker på draft dagen lang – for det gør jeg – men hans tweet ramte meget godt en pointe, som jeg ofte ikke tænker nok over: “A productive collegiate career doesn’t hurt, but teams draft players not for what they’ve done but for what they think they can do” – det bør alle tænke over, når de sammensætter deres mock drafts eller prøver at forstå, hvorfor et hold eks. ønsker at vælge spillere som førnævnte Poe og Brockers eller for den sags skyld Ryan Tannehill.

Følg i øvrigt Dane Brugler på Twitter eller læs hans indlæg på NFLdraftscout.com. Der er masser af god info.

3. Bold predition #1: Michael Floyd ryger i øverste halvdel
I min seneste mock draft har jeg Buffalo Bills til at tage wide receiver Michael Floyd med det 10. valg. Og som det ser ud nu, vil jeg også have det i min næste mock draft, der offentliggøres i løbet af den kommende uge. De seneste meldinger går på, at Floyd er på vej op ad draft boards, så jeg lægger hovedet på “bloggen” og siger, at Floyd ryger i den øverste halvdel af første runde med en realistisk chance for top 10.

2. Cornerbacks og defensive linemen i første runde
Jeg følger masser af NFL-kilder, skribenter, journalister m.m. på Twitter, og Omar Kelly fra South Florida Sun-Sentinel er i sandhed en af de mest aktive. Søndag skrev Kelly, at baseret på den feedback han havde fået, ville der blive “run” på defensive linemen og cornerbacks i første runde, pass rusher og wide receivers i anden runde og tight end og safeties i tredje runde. Jeg har inge anelse om, hvem der giver Kelly feedback, og om det er værd at hæfte sig ved, men jeg kan bare konstatere, at det ser ud til at komme til at holde stik. Defensive linemen vil være i høj kurs med op til fem defensive tackles som potentielle førsterundevalg. Cornerbacks er en vigtig position, og der ryger mindst tre i første runde, måske endda flere. Det må også forventes at pass rushing linebackers vil ryge i toppen af anden runde i stedet for den sidste del af første runde. Wide receivers bliver gradet meget forskelligt, men mange har et solid gruppe i midten af anden runde. Tight end og safeties er to af de svage positioner i årets draft, så når de bedste er af brættet, går der et par runder før man vælger de næst bedste. Som Kelly skriver, er det svært at finde ud af de offensive linemen, men det vil ikke være at strække den at sige, at vi kan forvente mindst to-tre tackles, to-tre guards og en center…

1. Bobby Massie og Shea McClellin i første runde
Den 14. februar tweetede jeg, at “En spiller på vej frem: Bobby Massie, Ole Miss. 3rd pt.”. Her næsten to måneder senere er jeg på nippet til at sige, at Massie ender i første runde. Cleveland Browns er vilde med ham, men 22. valget er nok en kende for højt. Pittsburgh Steelers er vilde med ham, men 24. valget er nok også en smule for højt. New York Giants er vilde med ham, og jeg er ikke sikker på, at 32. valget er for højt lige nu. Bobby Massie, hold øje med ham de kommende uger. Kan meget vel ryge i bunden af første runde. Det samme kan Boise States linebacker Shea McClellin. Jeg plejer ikke at sende OLB til New England Patriots, men McClellin er en type, der lægger sit spil op ad den tidligere mangeårige Patriot, Mike Vrabel, og den alsidighed kan Patriots godt bruge. Problemet er, at McClellin også sammelignes med Green Bay Packers’ Clay Mathews, og Green Bay er interesseret i McClellin. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis McClellin ender i bunden af første runde hos enten Packers eller Patriots.

Her på falderrebet tror jeg… ikke at New York Jets vælger LB Courtney Upshaw, selvom han kan være på brættet ved det 16. valg… ikke at Cleveland Browns vælger WR Justin Blackmon… ikke at S Mark Barron ryger ud af første halvdel af første runde… ikke at WR Kendall Wright falder længere end til #22… at C Peter Konz går mellem pick 17 og 29.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *