Blog: 32 kommentarer om 1. runde

30. Anthony Barr, der ligner en klassisk 3-4-outside linebacker, er umiddelbart ikke det bedste fit til Minnesota Vikings’ 4-3-system, men den nye head coach, Mike Zimmer, havde fortalt sin general manager Rick Spielman, at Vikings ikke skulle lade et stort talent slippe forbi, bare fordi han ikke passer til systemet. For Zimmer skal nok få ham passet ind, lød det fra ham. Nu skal Zimmer bevise, at der er noget om hans flotte garanti.

31. Cincinnati Bengals får god værdi med Darqueze Dennard i slutningen af 1. runde. Han minder en del om Leon Hall, der lige nu er den ene startende cornerback i Bengals’ forsvar. I 2013 tillod Dennard blot sin direkte modstander at gribe 18 bolde på 118 kast i Dennards retning for 104 yards svarende til 0,88 yards pr. kast. Det er ifølge statistikbureauet NFL Draft Report det laveste gennemsnit af en startende defensive back i college, som sitet, der blev grundlagt i 1968, nogensinde har registreret. Sådan en statistik har helt sikkert vakt opsigt i Cincinnati.

32. Blake Bortles til Jacksonville Jaguars er interessant, fordi det var ventet, at Jaguars ville vælge det “sikre” i form af Sammy Watkins eller Khalil Mack. Bortles er ikke klar til at starte i NFL, og han er et projekt, som head coach Gus Bradley blandt andre lod sig imponere af, da han så Bortles præstere til sin Pro Day. I 2011 tog Jaguars en quarterback i 1. runde (Blaine Gabbert), der var svær at projektere til NFL, fordi der var så lidt optagelser med ham fra kampe, hvor han afviklede sværere, klassiske “Pro Style”-kast. Så da Gabbert landede i NFL og skulle stå længere tid i lommen efter fem skridt-“drops”, viste det sig, at ha kollapsede under presset fra forsvarsspillerne, som han ikke havde været vant til fra Missouris kastevenlige system. Jeg skriver ikke, at Bortles er Gabbert – han er bedre – men tanken lurer, at Jaguars igen har valgt en quarterback, som de formoder kan blive en rigtig god starter om nogle år. Bortles er 2014-draftens bedste quarterback, men det er på grund af potentialet, ikke på grund af det, han har bevist hos Central Florida, hvor han – som Gabbert hos Missouri – afviklede rigtigt mange korte kast, som ikke viser et sandt billede af, hvad kan i NFL.

Enig eller uenig? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *