Blog: 32 kommentarer om 1. runde

1. runde af NFL-draften er overstået, og du får her én kommentar til alle 32 valg, der blev foretaget natten til fredag. Læs hvem, der kiksede, hvem der ramte plet – og hvorfor det er rigtigt godt, at især én spiller ikke faldt til 2. runde.

1. Houston Texans gjorde det rigtige ved at vælge Jadeveon Clowney. Forventningerne vil være så enorme, at han dårligt kan indfri dem, men tanken om ham og J.J. Watt i samme forsvar – måske bag hinanden i en Justin Smith/Aldon Smith-kombination – er skræmmende. Jeg elsker det valg. Det var det rigtige at gøre, når et så stort talent går i NFL. Det eneste, der kan holde ham tilbage, er defensiv koordinator Romeo Crennel, som er kendt som en lidt stædig fyr, der holder fast i et system, der ikke altid tilgodeser hans bedste spillere. Men Clowney er tilset en “Willie McGinest”-rolle, og den bør han kunne fungere effektivt i med tiden, selvom mange forventer, at han laver fem sacks i den første kamp. Under alle omstændigheder må en koordinator og ”system fit” her og nu ikke koste valget af Clowney, der dog i 2014 ofte vil stå med knoen i jorden i Texans’ nickel-forsvar, som de bruger i mere end halvdelen af tiden.

2. Buffalo Bills handlede op efter Sammy Watkins og har allerede fået på puklen for at afgive et førsterundevalg i 2015 for det. Men hvis nu Watkins bliver en ny A.J. Green, som flere tror, er det så også for meget? Nej, ikke efter min mening. Jeg kan godt lide, at general manager Doug Whaley tog chancen med troen på, at næste års pick bliver et lavt top 32-valg. Watkins er en “game breaker”, og dem har Bills ikke mange af. Derfor gav det mening, at holdets ledelse allerede i tirsdags på et møde besluttede, at de skulle forsøge at handle op efter ham. Bills har ikke været i slutspillet i 14 år. Noget skal ske, hvis de snart skal komme det. Og det noget skete.

3. Det gode ved, at Cleveland Browns kastede sikkerhedsnettet ud og tog Johnny Manziel? Det er, at vi i dag, fredag, ikke skal være vidne til, at NFL Network fuldstændigt overdriver tv-stationens fokus på én spiller, der måske kunne have været til rådighed i 2. runde. NFL Networks fokus på Manziel tog totalt overhånd i nat. Jeg talte fire indgangs-optagelser efter reklamepauserne oven på valget, hvor vi bare så Manziel sidde og tale i telefon eller gå igennem underbelyste gange. Who cares? Der er også andre spillere. Fokusér på dem! Jeg nåede kvalmegrænsen klokken cirka 15, torsdag eftermiddag, hvor vi for 25. gang skulle høre en tidligere NFL-stjerne analysere, hvad han mente om, at Mike Mayock sendte Manziel til Dallas i sin mock draft. Det er USA, når det er værst, og leflen for laveste fællesnævner med al den fokus på Manziel, fordi han var et stort college-navn.

Når det er skrevet, vil jeg være meget, meget spændt på Manziels fremtid, hvis jeg er Browns-fan. Personligt er jeg ikke vild med ham. Meldingerne om hans problemfyldte fortid og fokus har længe bekymret mig, og jeg er ikke sikker, på at han nogensinde bliver en balanceret, stabil pocket passer i NFL. Jeg vil ikke blive chokeret, hvis Browns om tre år søger en ny quarterback. Men jeg hylder Ray Farmer for hans mod, og jeg kan ikke argumentere imod, at Browns-ledelsen forsøger at fyre op under den hårdt prøvede fanbase ved at vælge Manziel. Det var helt sikkert ikke årsagen til, at Farmer valgte ham. Men det er en god sidegevinst.

4. Når vi er ved Cleveland Browns, kan jeg til gengæld rigtigt godt lide valget af Justin Gilbert. Oklahoma State-profilen sammen med Joe Haden i Mike Pettines ”press coverage”-forsvar. Stærkt! De kan blive NFLs bedste cornerback-duo om to år. Og Browns og Farmer fik endda et førsterundevalg i 2015 ud af at handle ned.

5. Oakland Raiders valgte Khalil Mack, der var én af mine favoritter. Han har alle muligheder for at blive en stjerne i NFL, hvis Raiders tager sig godt af ham og bruger ham rigtigt. Det tror jeg, at Dennis Allen vil gøre.

6. Ryan Shazier røg med 16. valget til Pittsburgh Steelers, der får en uhyggelig speed (4,3 sekunder over 40 yards) for en linebacker til forsvaret. Han bliver først prøvet af på weak-inside linebacker-pladsen, som ligeledes meget hurtige Lawrence Timmons bliver rykket væk fra. Shaziers speed er vitalt i et NFL, hvor angrebene spreder banen ud, og hvor linebackerne løber som aldrig før. Havde Steelers ikke valgt ham, ville Dallas Cowboys have taget ham med 17. valget. Der siger lidt om, hvor ombejlet en herre, Shazier var, selvom der ikke var meget “buzz” om ham.

7. Jeg elsker New York Jets’ valg af safety Calvin Pryor. Ja, Jets tog endnu en forsvarsspiller, ja, de sprang Brandin Cooks over, men de får en ”enforcer” til forsvaret, som efter min mening er bedre end Ha Ha Clinton-Dix. De kan vælge wide receivers senere i draften, for de har 11 picks mere. Mike Mayock har kaldt Pryor “en større udgave af Bob Sanders”. Hvem vil ikke have en sådan type med 18. valget?

8. Dee Ford til Kansas City Chiefs var overraskende, og jeg er ikke en Dee Ford-fan (hans retningsskifte og skadeshistorik bekymrer). Men fakta er, at Atlanta Falcons angiveligt var parat til at handle tilbage i 1. runde efter ham, hvis ikke Chiefs havde taget ham. Men her og nu var det lidt en “fest-killer” i Kansas City, der i hvert fald i 2014 har Tamba Hali og Justin Houston på kanterne, og som havde mere brug for Darqueze Dennard, der ville passe suverænt til Bob Suttons system.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *