Blog: 25 kommentarer før draften

Der er én dag til NFL-draften. Få her 25 kommentarer til draft day – og læs en bunke info om mange spillere og hold. Læs blandt andet om topvalget, sleepers, Cordarrelle Patterson, Sheldon Richardson, ”bad guys” og meget, meget andet.

Enig eller uenig? Kommentér på Twitter til @shygumhansen

1. Det er vildt så mange energiske, passionerede ”hard hitters”, som dette års safety-årgang byder på. Det har virkelig slået mig.

Årgangen, der er én af de stærkere i flere år, er spækket med ”hit men” som Floridas Matt Elam, Florida Internationals Jonathan Cyprien, South Carolina D.J. Swearinger og Syracuses Sharmarko Thomas. De tonser rundt på banen som en Bob Sanders eller Troy Polamalu (uden sammenligning i øvrigt), smasker wide receivers og opildner holdkammeraterne med deres energi og attitude.

Fælles for dette års store gruppe af ”hard hitters” er dog også, at gruppen misser mange tacklinger og overløber spil, fordi de er så vanvittigt aggressive. Og i nutidens NFL, hvor holdene jagter ”interchangable safeties”, der hverken er en ren strong safety (som Bernard Pollard) eller ren free safety, er det ikke nok kun at kunne slå hårdt. Man skal også kunne dække i den kasteivrige liga.

Dertil kommer, at de hårdtslående safeties reelt er mindre værd, end de var for bare tre år siden, fordi de voldsomme skralderbang nu i langt højere grad end tidligere er ulovlige grundet de opstrammede NFL-regler.

Men kan du få en safety, der sætter tonen, som running backs frygter, og som hele er dér, hvor bolden er, og som samtidig kan dække rimeligt effektivt på kast, vil det gavne dit forsvar markant. Både spillemæssigt og mentalt. Og sådan en safety kan du få i årets draft.

LÆS MERE: NFL Draft 2013 Preview – Safeties

2. Jeg er personligt helt vild med førnævnte Jonathan Cyprien, der har potentialet til at blive en profil i NFL, men jeg er også ret vild med Tennessees wide receiver Justin Hunter, der deler vandene, fordi han taber bolden så meget.

Med rette coaching kan man gøre hans hænder bedre og mere sikre, så han ikke laver så mange ”drops”. Men du kan ikke lære en wide receiver at ”strække banen ud” med sin fart, som Hunter kan, eller at være så ekstremt eksplosiv, som Hunter er. Og der findes ingen anden wide receiver i dette års draft, der ligesom Hunter er blevet sammenlignet med selveste A.J. Green i forhold til statur.

De fysiske evner er der. Nu skal Hunter poleres, og så kan han blive den Pro Bowler-spiller, som mange taler om. Derfor er jeg vild med ham.

Men min yndlingsspiller nok Missouris defensive tackle Sheldon Richardson. Han har ekstremt lette fødder, har den rette størrelse og er et energibundt uden lige, der ikke sjældent har lavet tacklinger mange, mange yards nede af banen fordi han blev ved med at kæmpe (han lavede 76 tacklinger i 2012). Hos The Tigers blev han – som Haloti Ngata hos Ravens – flyttet rundt i forsvaret, fordi Richardson er så ekstremt atletisk. Han spillede mange positioner herunder i området bag forsvarslinjen.

Sheldon Richardson får kritik for at være en anelse umoden og for at snakke for meget, men den samme kritik fik spilleren, som han af nogle bliver sammenlignet med: Warren Sapp.

Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Sheldon Richardson er i Pro Bowl inden for få år.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *