Blog: 12 sleepers i NFL-draften

Hvem er nogle af uslebne diamanter, der er tilbage i draften? Draftday.dk giver dig her 12 bud på sleepers, der kan overraske alt og alle i NFL, selvom de bliver valgt sent i draften.

Ordet ”sleeper” giver efterhånden ikke mening, fordi der er så meget information om hver spiller i dag med internettets frembrud, og derfor flyver få helt under radaren. Men de her 12 spillere er i hvert fald interessante og ikke markante navne i draft-sammenhæng.

Nogle af de navne, der i de seneste fem år er blevet valgt sent i draften, men som nærmest har imponeret fra dag ét – eller som er blevet en stjerne i NFL – tæller Cardinals’ running back Andre Ellington (6. runde), Redskins’ running back Alfred Morris (6. runde), Broncos’ tight end Julius Thomas (5. runde), Patriots’ wide receiver Julian Edelman (7. runde), Colts’ defensive end Arthur Jones (5. runde), Buccaneers’ cornerback Alterraun Verner (4. runde), Seahawks’ safety Kam Chancellor (5. runde) og Seahawks’ cornerback Richard Sherman (5. runde).

Så der er masser af uslebne diamanter at finde. Også i 2014-draften.

Bemærk: Dette er ikke de bedste talenter, men “sleepers” fordelt ud over de sidste fire runder.

QB Logan Thomas, Virginia – 5. runde
Du skal have en stærk arm i NFL, og det har Thomas, for han har måske draftens hårdeste kast. Han er en stor fyr (6’6, 251), der samtidig er en fremragende atlet (40 yards på 4,59 sekunder), men som er hamrende upoleret. Han var bedst i 2011, men er siden gået ned i gear, og det bekymrer nogle NFL-hold. I alt 62 interceptions og fumbles i karrieren er samtidig et issue. Men det fysiske potentiale er der helt sikkert for et hold, der er villig til at lade ham lære i to-tre år. Minder nogle scouts om Josh Freeman.

WR Martavis Bryant, Clemson – 4. runde
Nogle drafteksperter forventede, at Bryant blev valgt på andendagen, men han er stadig på brættet og er et fascinerende, naturligt talent. Han er 6 fod 3 inches høj og vejer 211 pund, og så løber han 40 yards på 4,46 sekunder. Han har med andre ord en fremragende kombination af størrelse og fart, og hans kropsbygning er blevet sammenlignet med Randy Moss’. Hos Clemson har trænerne fortalt NFL-holdene, at Bryant på banen er hurtigere end eks-holdkammeraten Sammy Watkins. I gennemsnit skaffede han 22,0 yards pr. catch gennem karrieren – en ny college-rekord for den bedste række. Men Bryant beskrives som en umoden type, der ikke gjorde en god figur ved de personlige interviews inden draften. Han er en spiller, der risikerer aldrig at leve op til sit talent. Han kan om tre år være en profil i NFL – eller være helt ude af ligaen.

TE Justin Jones, East Carolina – 7. runde
Jones sad ude hele 2013, fordi skolen ikke ville tillade ham at spille football på grund af et brud på en intern regel. Men han havde alligevel imponeret NFL-holdene så meget i sæsonen før, at han – på opfordring fra flere hold – viste sig frem til Georgia States Pro Day. Han er en 6 fod 8 inches, 270 pund-stor tight end, der samtidig hopper 37 inches. Det gør ham til et meget interessant red zone-mål. Han har fået interesse fra blandt andre Chiefs, Falcons, Eagles, Giants og Patriots.

TE/DL Larry Webster Jr., Bloomsburg – 5. runde
Webster er et meget, meget spændende talent, som nogle hold ser som en tight end, andre som en defensive end. Det var først i 2012, at han helligede sig football, efter at han havde brugt fire år på basketball. Hans atletiske evner fra “the hoops” gør dog, at han er blevet sammenlignet med både Broncos’ Julius Thomas og Browns’ Jordan Cameron, der også havde en basketball-baggrund, og som var upolerede, da de kom i NFL. Han måler 6 fod 5 inches, vejer 252 pund og løb 40 yards på superhurtige 4,58 sekunder ved The Scouting Combine. Jadeveon Clowney var den eneste defensive end, der var hurtigere. Webster er selvsagt meget upoleret, men han er et navn, der vækker opsigt, og så er han søn af den tidligere Baltimore Ravens-spiller, Larry Webster Sr. Så han kender til gamet.

OT Laurent Duvernay-Tardiff, McGill University – 5. runde
Det er noget helt særligt, at Canadas svar på Harvard University, McGill, får en spiller valgt i draften. Men Duvernay-Tardiff er også et specielt talent. Han er en god atlet, og han er en aggressiv, ond 321 pund-stor lineman, som er usædvanligt intelligent. Han har læst til læge, får topkarakterer og har derfor kun trænet delvist, fordi han skulle passe studierne. Duvernay-Tardiff er af den grund meget upoleret, men potentialet er stort, og han regnes for at være den bedste spiller i canadisk football netop nu. Flere NFL-hold har vist stor interesse for ham.

OG Dakota Dozier, Furman  – 4. runde
Flere mener, at Dozier er det bedste “small school”-talent i draften. Han var en venstre tackle i college, men projekterer til guard i NFL. Han er en stor, massiv lineman (6’3, 313), der dominerede på et lavt niveau, men som også gjorde det godt i en kamp mod selveste LSU. Han er stadig upoleret, men potentialet er godt, og han vil især kunne få en fin værdi på løbespil, hvor han kan lave “pancake blocks” og skabe vej for running backen.

DE Brent Urban, Virginia – 4- runde
Den 6 fod 7 inches-høje og 295 pund-tunge Urban er bygget som prototypen af en five techique-lineman i et 3-4-forsvar. Han har en stor rækkevidde (34 1/2 inches-arme), han er meget stærk og er blevet kaldt en “fattig mands J.J. Watt” af en scout i NFL. Alene i 2013 slog han ni kast i jorden, hvilket var flest i hele NCAA football. Han er stadig lidt upoleret, efter at han i high school i hjemlandet Canada delvist satsede på en fremtid i ishockey, men pilen peger opad for Urban. Han brækkede foden inden The Senior Bowl, og det kan have kostet værdi, men for et hold, der har tid til at lade ham sidde ét år ude, har Urban et meget interessant potentiale.

DT Caraun Reid, Princeton – 4. runde
Ikke siden 1966 er en spiller fra det fornemme universitet, Princeton, blevet valgt i de første fem runder, men Reid kan lørdag spolere den historik. Han har imponeret flere hold frem mod draften – heruder Buccaneers, Cowboys og Bears – og han kan både være three-technqiue defensive tackle i et 4-3-system eller fungere som en five-technique lineman i et 3-4-forsvar. Reid lavede to sacks i Senior Bowl-kampen, og hans antrit bliver især fremhævet. Og så er det værd at bemærke, at han har blokeret syv spark på special-teams i college.

OLB Telvin Smith, Florida State – 6. runde
Der er dem, der mener, at Smith har Pro Bowl-potentiale, hvis han kommer til et 4-3-forsvar som Cowboys’ eller Buccaneers’ forsvar, hvor hans fart og fantastiske smidighed kan komme til sin ret. Ved The Scouting Combine målte nogle scouts angiveligt hans 40 yard-tid til fremragende 4,44 sekunder. Han kan dække tight ends og er en rigtig god atlet, der har et fint instinkt. Smith er et energibundt, som kan sætte gang i forsvaret. Men størrelsen (6’3, 222) er et stort issue, der gør, at han formentligt er pillet af flere holds bræt. For hvad han er? En outside linebacker? En safety? Samtidig testede han positiv for marihuana under The Scouting Combine, hvilket også kan have kostet ham muligheden for at blive valgt af flere hold. Men midt på tredjedagen kan et hold, der har et system, der passer til hans talent, potentielt tage chancen og vælge ham.

OLB Howard Jones, Shepherd – 6. runde
Jones dominerede på Division II-niveau, han ejer skolerekorden med 35 sacks og kan blive den første fra Shepherd siden 1979, der bliver valgt i draften. Han er meget eksplosiv (40,5 inches vertikalt hop) og løber 40 yards på 4,60 sekunder. Han vil være en “rush linebacker” i NFL, der ene og alene skal jagte quarterbacken. Hans instinkt og football-intelligens lader meget tilbage at ønske, men for et hold, der har brug for en reserve til holdets stjerne-pass rusher, er Smith et godt bud. Han kan komme på banen i oplagte kastesituationer og angribe.

CB Aaron Colvin, Oklahoma – 5. runde
Colvin rev korsbåndet over i Senior Bowl-ugen, hvor han ellers havde gjort en rigtig god figur, før han blev skadet. Derfor er der et stort “men” ud for hans navn. Men han er en god football-spiller med mentaliteten til at slås mod de bedste wide receivers, og som formentligt ville have været valgt midt på andendagen, hvis han ikke var blevet skadet. Han er hårdtarbejdende og en ledertype, som har været starter i tre år for et stort universitet. Colvin er en spiller, som et hold kan bruge et kompensationsvalg på og så sende på IR-listen, mens han bliver fit igen. Og så kan gevinsten komme i 2015 eller 2016.

CB Ross Cockrell, Duke – 5. runde
Ved sin Pro Day i marts løb Cockrell de 40 yards på 4,46 sekunder, selvom han måler 5 fod 11 inches og vejer 190 pund. Det vakte opsigt i NFL-verdenen. Han har en rigtig god fornemmelse for spillet, og han er en kvik forsvarsspiller, der har antrittet til at tage sig af de små, vævre wide receivers. Af den grund kan han blive en nickelback i NFL fra dag ét. Samtidig har han erfaring som “jammer” på special-teams, hvilket er et plus. Han har ikke styrken til at matche større receivers, men i den rette rolle i “the slot” har han god værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *