Blog: 10 tanker efter 1. runde af NFL-draften

3. J-E-T-S fik en ny sejr
Jeg er vild med New York Jets’ valg af Leonard Williams. Det er – efter min mening – indbegrebet af ”best player avaliable”-princippet, for Jets har uden tvivl NFLs bedste 3-4-forsvarslinje og har slet ikke brug for en fjerde, stærk defensive lineman.

Men Williams var – ifølge mange – draftens bedste spiller, og da Jets ifølge general manager Mike Maccagnan ikke fik et tilbud, der slog benene væk under dem, tog de Williams, som holdet under forsvarsguruen Todd Bowles’ ledelse ifølge Maccagnan ”nok skal finde en rolle til”.

En mulighed er stadig, at holdet handler Muhammad Wilkerson, der ikke er tilfreds med kun at tjene 6,9 millioner dollars i 2015, og som derfor dropper holdets offseason workouts. Wilkerson er et monster og én af NFLs bedste 3-4-linemen, og derfor kan Jets formentlig få flere draft picks i en handel. Men jeg tror stadig, at holdet finder en løsning, beholder ham, fordi han gør holdet så meget bedre.

Når holdet går over i 4-3-formationen, kan Williams gå på ydersiden som defensive end med Muhammad Wilkerson og Sheldon Richardson indvendig. En skræmmende linje, som få kan matche.

Endelig: Hvilken begyndelse Maccagnan har fået! Han fik Brandon Marshall for næsten ingen kompensation i en handel, nettede en kæmpe sejr ved at hente Darrelle Revis fra rivalerne New England, signede Antonio Cromartie til en aftale, der siden viste sig at være langt mere spiselig end først antaget, og nu har han så valgt draftens måske bedste spiller.

Hvis Jets bare havde en quarterback, sååå…

4. Chiefs-besøg i Oakland var et tegn
Det var ikke helt overraskende, at Kansas City Chiefs tog Marcus Peters med 18. valget i draften, efter at det kom frem, at holdet så sent som i sidste uge have haft en repræsentant i Peters’ hjemby, Oakland, for at besøge den kontroversielle forsvarsspiller.

Peters risikerede at ryge ud af 1. runde, fordi han i efteråret sidste år blev smidt af Washington Huskies’ hold efter adskillige kontroverser med head coach Chris Petersens trænerstab.

Men Chiefs gjorde deres hjemmearbejde og følte, at Peters var et førsterundevalg værd. I første omgang var meldingen fra insiders, at det var Andy Reid, som havde besøgt Peters. I nat kom det så frem, at det faktisk var én af hans løjtnanter, Chris Ballard, der havde været i Oakland for at se Peters i hans vante omgivelser.

Uanset hvad bringer historien minder om Vikings’ daværende head coach, Brad Childress, der kort før draften i 2009 rejste til Florida for at besøge det kontroversielle topnavn, Percy Harvin. Childress blev så komfortabel ved Harvin, at Vikings siden valgte ham, og da historien om Chiefs-besøget i Oakland kom frem, vidste jeg, at de mente det alvorligt med Peters.

På banen kan han blive draftens bedste cornerback, og jeg havde gerne set ham til mit hold, 49ers. Men Chiefs fik ham og har stadig ni valg tilbage i draften. Hvis Marcus Peters viser større modenhed i NFL, er han et scoop, og så kom Chiefs-draften rigtigt godt fra start.

For som den erfarne draftnik, Dave-Te’ Thomas, sagde det til Draftday.dk for nogle uger siden:
– Ja, han har brug for kurser i at håndtere sin vrede, men han har evner, som Charles Woodson havde det.

5. God værdi for Patriots og Saints
New England Patriots fik en god begyndelse på draften ved at se Malcolm Brown falde ned til mestrene og 32. valget.

Brown havde en stærk værdi så sent i runden, og efter at holdet sidste år valgte Dominique Easley i 1. runde, har Patriots nu potentielt to stærke defensive tackles til fremtiden.

Man bør også rose New Orleans Saints, der i Andrus Peat med 13. valget fik en stærk “franchise”-venstre tackle, der kunne være gået i top 10. Ligesom Brown-valget havde det en god værdi.

6. Graham for Unger og Anthony
Nu ved New Orleans Saints, hvad de fik for Jimmy Graham.

Handlen af den stærke tight end, som i marts blev byttet sammen med et fjerderundevalg til Seattle Seahawks, gav nemlig Saints et førsterundevalg samt Pro Bowl-kaliber-centeren Max Unger.

Saints brugte Seahawks-valget – 31 overall – på linebacker Stephone Anthony, som Saints vil gøre til holdets “MIKE”-linebacker.

Et godt valg? Det var solidt, men så heller ikke mere. Generelt var Anthony ikke anset for at være et førsterundevalg, og selvom 31. valget dårligt er 1. runde, er jeg ikke voldsomt imponeret af, at New Orleans for Graham (og et fjerderundevalg) i sidste ende fik Anthony og Unger. Saints har også 44. valget og kunne formentligt have fået en inside linebacker dér.

Anthony har naturligvis ikke spillet én eneste down endnu i NFL, og derfor er det umuligt at spå om, hvor god han bliver. Men ikke alle mener, at han kan spille alle tre downs, og det skal der ikke være tvivl om, når man som inside linebacker bliver valgt i 1. runde.
– Jeg kan godt lide ham, men jeg elskede ham ikke, som en NFL-scout, der har evalueret Anthony, sagde til The Milwaukee Journal-Sentinel inden draften.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *