Blog: 10 tanker efter 1. runde af NFL-draften

Draften var forudsigelig, Jameis Winston var ikke sjov, Colts fråsede, Jets fik en ny sejr, og Cleveland Browns gjorde det rigtige. Læs her 10 kommentarer til 1. runde af NFL-draften.


1. Jeg “mock”-kiksede i en kedelig, ”forudsigelig” 1. runde
Min mock draft floppede totalt. Jeg har vist aldrig ramt så meget skævt i fordelingen mellem spillere og hold, som jeg gjorde i år.

Paradoksalt er det ellers flere år siden, at 1. runde af draften var så forudsigelig.

For selvom utallige andre var meget bedre til at kæde hold sammen med spillere, var det i år forbavsende let – sammenlignet med mange andre år – at regne ud, hvad flere af holdene ville gøre, som draften forløb valg for valg, da det hele først var i gang, og brikkerne væltede én efter én. Personligt ramte jeg plet på 28 af 32 spillere, hvilket vist er en personlig rekord og ville have været bedst på The Huddle Reports mock-topliste fra sidste år, men fordelingen var til gengæld helt ved siden af, fordi min mock draft hurtigt kom ud af hak.

Aldrig nogensinde har jeg ramt så meget rigtigt og alligevel ramt så skævt.

Med bare en smule research på forhånd var det muligt at forudse, at Cowboys for eksempel ville vælge Byron Jones, da Philadelphia Eagles ikke tog ham (som jeg troede, de ville). Mange vidste også, at Broncos formentligt handlede op efter Shane Ray, for det var også kendt, at Baltimore Ravens var ude efter ham, hvis de ikke fik Marcus Peters, ligesom Bengals på forhånd var spået til enten at vælge Cedric Ogbuehi eller Jake Fisher (de tog den første, jeg troede, de ville vælge sidstnævnte).

Jeg har sjældent været så frustreret, som når jeg sad og havde en god fornemmelse for, hvem det næste hold så ville vælge – og ofte havde ret – blot for at se at min mock draft var lige til at smide væk, fordi det var gået galt fra starten af.

Pointen er, at det i virkeligheden var ret kedeligt. Der var få, store overraskelser, handlerne udeblev, og bortset fra Alvin “Bud” Duprees fald fra et formodet top 10-valg til Pittsburgh Steelers og 22. valget, var der heller ingen “Aaron Rodgers”-lignende, dramatiske fald. For de færreste sad vel hjemme foran skærmen og tænkte: Spændende! Hvem stopper Bud Duprees fald? Og så var de spillere, som blev valgt, altså generelt i forvejen spået til at gå i 1. runde.

Og NFL Network Mike Mayock var også uhyre tæt på at sige, at det havde været skidt, da Rich Eisen til sidst spurgte indtil, hvorfor vi ikke havde set flere handler. Men han sagde det ikke, men viste tydeligt sin holdning med sin mimik.

Jeg vil gå så vidt som at hævde, at det er én af mest kedelige 1. runder i de 12 år, hvor vi på Draftday.dk har dækket draften. Der manglede virkelig noget nerve, der normalt gør 1. runde sjov.

2. Det var ikke sjovt, Jameis…
I bedste fald var det bare kikset humor, der fik Jameis Winston til at poste et billede på Instagram af en tallerken med krabbeklør – som han spiste til sin egen fest få timer efter, at Tampa Bay Buccaneers havde gjort ham til NFL-draftens mest kontroversielle topvalg nogensinde.

Winston blev valgt, selvom han blandt andet i april sidste år blev taget i butikstyveri, da han gik ud af et supermarked uden at betale for netop en pakke med krabbeklør. For et par uger siden fortalte Winston så for første gang, at der var tale om en misforståelse, fordi supermarkedets indehaver tidligere havde sagt, at Winston altid bare kunne tage en pakke med skaldyret – uden at betale. Det gjorde han så, men blev tilbageholdt af en anden ansat. Og flere kilder i NFL har fortalt, at de tror på Winstons historie, og at sagen derfor er blæst op.

Alligevel er det torskedumt at rode videre i balladen ved at poste et billede af krabbekløerne, som han åbenbart smæskede i sig natten til i dag. Billedet er naturligvis en skjult hentydning til de folk, der mener, at sagen var så alvorlig, at Winston ikke burde være valgt tidligt – eller som slet og ret kritiserede ham for butikstyveriet.

Billedet er siden blev fjernet – hvorfor mon? (Men du kan se det her)

Jeg fatter ikke, hvorfor Winston har behov for at komme med det skjulte statement. Han burde have holdt sin mund, vist modenhed, lade fortid være fortid for så med sine handlinger vise den modenhed, som han hævder at besidde.

Er det en stor sag? Absolut ikke. Men jeg har det på det samme måde med billedet, som jeg havde det med Johnny Manziel, der sidste år før draften sagde, at det nu var slut med at feste. Samme nat – som han blev valgt af Cleveland Browns – postede han så et billede på Instagram, hvor han netop festede.

Dengang forsvarede mange Manziel med, at han havde al mulig grund til at feste efter at være blevet valgt i draften. Problemet er bare, at netop fester var Manziels akilleshæl, så hvorfor ikke bare holde lave profil og i det mindste undlade at lægge billeder ud på de sociale medier? Sagde det ikke meget om Manziels dømmekraft?

På samme måde har jeg det med Winstons billede af krabbekløerne. Jeg er hamrende ligeglad med, at han og gæsterne til festen spiste krabberne og måske endda jokede med sagen. Men når han joker med sagen over for omverdenen, viser det, at han ikke har fattet pointen – eller bare har en utrolig dårlig humor. Man kan mene, at det er at være sippet, men jeg forstår bare ikke, hvorfor han overhovedet vil lægge det mindste fokus på fortiden og dét, som mange stadig mener var en uklog, dum handling.

Krabbbeklør-tyveriet var jo langt fra den eneste sag, som Tampa Bay Buccaneers skulle forholde sig til inden draften. Seks gange var han indblandet i episoder, hvor politiet måtte tilkaldes – herunder en sag om et seksuelt overgreb på en ung kvinde, som Winston aldrig blev dømt for (sagen blev droppet), men som, nogle mener, han burde have fået en straf for, fordi der var alt for mange løse ender i sagen til med sikkerhed at fastslå, at han ikke havde forgrebet sig på hende.

Derfor er der ingen grund til, at Jameis Winston laver sjov med sin belastede fortid. For det er ikke specielt sjovt. Han skal vise en langt større modenhed, hvis han vil være en stjerne i NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *