Blog: 9 kommentarer før Scouting Combine

 

Lidt ekstra noter:

1. Tennessees wide receiver Cordarelle Patterson er en freak, og hans fantastiske highlight-video viser en ”Barry Sanders”-klon som wide receiver. Men det bekymrer mig lidt, at han kun har én sæson på højeste college-niveau på cv’et. Det er et lille grundlag at bedømme ham på – og som JUCO-transfer, der havde problemer med karaktererne, er der spørgsmålstegn ved hans modenhed og spilforståelse (han løb ikke altid de rigtige ruter hos The Vols). Og det bliver ikke lettere i NFL, hvor systemerne er mere komplekse. Men når det er skrevet, scorede Bengals’ A.J. Green i 2011 kun 10 rigtige i Wonderlic-testen, han blev dengang kaldt ”dum”, og han er alligevel nu NFLs bedste wide receiver. Men Cordarelle Patterson, der måske ikke er dum, er heller ikke samme naturlige talent som A.J. Green.

2. Det fortæller meget rammende hvor stærke og uhyggeligt talentfulde d’ herrer Chance Warmack (Alabama) og Jonathan Cooper (North Carolina) er, at NFL Networks Mike Mayock under telefonpressemødet i mandags med alverdens journalister sagde, at begge er værdige til at blive valgt med topvalget. Det er helt usædvanligt, fordi begge stortalenter er offensive guards. En guard som topvalget i draften. Den har jeg aldrig hørt før…

3. Han missede de sidste tre kampe i college-karrieren på grund af en knæskade og får ikke opmærksomhed i Indianapolis, fordi han ganske enkelt ikke er skadesfri og deltager. Men Californias wide receiver Keenan Allen er på dette tidlige tidspunkt én af mine yndlingsspillere i draften. Han er ikke speciel på nogen måder og er ikke en ”size/speed”-receiver, men han gør alle de små ting rigtigt, vinder med præcise ruter og er hårdfør hen over banen. Han er blevet sammenlignet med Anquan Boldin, og selvom det er en lidt overdrevet sammenligning, fortæller det meget godt, hvilke evner Allen har. Hos California havde han ikke iøjnefaldende stats i 2012-sæsonen, men det skyldtes også, at det var en ustabil quarterback – der er i øvrigt er hans halvbror – som kastede bolde til ham.

4. Oregons Dion Jordan er et navn, du skal holde øje med. Han kan både være defensive end (hvis han bliver større) eller outside linebacker – afhængig af hvem du spørger – men han er upoleret, skal tage på i vægt, og p.t. vælger man ham på potentialet. Men potentialet er også enormt. Jordan er en stor fyr med lange arme og fremragende atletiske evner, der er blevet sammenlignet med både Jason Taylor og Aldon Smith – store ord. Det er altså bare ikke her og nu, at han giver den store gevinst. Det er først i 2014 eller i 2015 og så derefter. Men så kan gevinsten også være enorm.

5. Lige nu stormer Floridas defensive tackle Sharrif Floyd frem – og bliver af flere betegnet sm et potentielt top 5-valg. Han har ikke været voldsomt produktiv hos The Gators (han var ude af position som defensive end i 2011), men er måske draftens bedste ”three technique”-defensive tackle. Hans antrit er usædvanligt, og han kan blive en playmaker i NFL.

6. LSUs Barkevious Mingo er en defensive end, der deler vandene. Nogle er forelsket i hans atletske evner, fart og antrit, der vil træde frem ved The Scouting Combine, og mener, at han er et potentielt top 10-valg. Andre mener, at han alt for hypet. Jeg hører til den gruppe, der mener, at de 4,5 sacks, som han kun lavede i 2012, indikerer, at han er mere en atlet end en football-spiller. Mingo spillede ganske vist på en forsvarslinje, hvor der blev roteret meget, men der var – som eksperterne i USA peger på – for mange kampe i 2012-sæsonen, hvor han ikke leverede varen. Det lover ikke godt inden skiftet til NFL, og derfor ville jeg personligt være varsom med at vælge ham tidligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *