Blog: 9 kommentarer før Scouting Combine

 

C. Bænk pres-øvelsen:
Ingen over eller ved siden af Jesse Williams fra Alabama. Den australske nose tackle kaldet ”Tha Monsta” vejer 320 pund og fik sidste sommer masser af omtale på mange tweets, da han pumpede ufattelige 600 pund i bænk pres. Til sammenligning løftede Missouris Dontari Poe, der pumpede den 225 pund-tung vægtstang 44 gange under sidste års Scouting Combine, maksimalt 500 pund i sin college-karriere. Williams går efter rekorden, siges det, på 51 repetitioner.

D. Interviews:
Ligesom med lægetjekket er de personlige interviews, hvor holdene har mulighed for at foretage 60 interviews af 15 minutter med udvalgte spillere, afgørende. Tre navne skal især gøre det godt, når de sidder i den varme stol og skal krydsforhøres:

CB Tyrann Mathieu, LSU
”Honey Badger” er et problembarn, der blev smidt ud af LSU, fordi han gentagende gange brød misbrugsreglerne hos holdet. Han har siden været anholdt for besiddelse af marihuana, men har også været til behandling for sit misbrug på et rehabliteringscenter. Mathieu er et stort talent, der sidste sommer lignede et muligt førsterundevalg, indtil han dummede sig, og hans situaton er meget sammenlignelig med Rams’ Janoris Jenkins. Begge var meget talentfulde, men store problembørn – og Mathieu kan falde langt på draft day, hvis han ikke får overbevist NFL-holdene om, at han er på rette spor.

OLB Alec Ogletree, Georgia
Ogletree har talent til top 10 og sammenlignes blandt andre med Steelers’ hurtige, mobile Lawrence Timmons. Men Georgia-spilleren har både været suspenderet for angiveligt en positiv dopingtest og for et tyveri – og han blev i januar anholdt for spirituskørsel. En tåbelig handling så tæt på draften (og i det hele taget…) – og det kan koste dyrt. Han har et forklaringsproblem i Indianapolis.

ILB Manti Te’o, Notre Dame
Ingen spillere i dette års draft er blevet omtalt – eller latterliggjort – mere end Te’o, der i januar blev afsløret i at have en cyperspace-kæreste, som var opdigtet af en anden mand. Kæresten, som Te’o kun havde haft kontakt med over nettet, døde i efteråret og det fik sympatien til at strømme mod Te’o fra hele USA. Men kæresten fandtes slet ikke, og Notre Dame-stjernen blev til grin, fordi han var så naiv. Nogle troede og tror endda stadig, at Te’o var med til at opdigte historien, så han kunne få positiv omtale, når han kæmpede videre på banen trods tragedien udenfor. En bizar historie, der har sat spørgsmålstegn ved Te’o dømmekraft.

Som talent er han et top 25-valg, der kan blive en grundsten i et NFL-forsvar, men historien, der har skabt enorme overskrifter i USA, kan koste en plads på draftens førstedag. Og så deler historien vandene i NFL: Nogle hold ser Te’o som en fyr, der måske er naiv, men som blot har begået en fejl, han ikke skal bøde mere for. Andre peger på, at Te’o løj over for sin familie og siden hele USA, da han fastholdt, at kæresten var død, selvom det da var gået op for ham, at hun ikke fandtes. Og hvem vil have en løgner i sit omklædningsrum?

Te’o bliver grillet i Indy, og han kan kun gøre én ting rigtigt: Kigge holdenes repræsentanter dybt i øjnene, forklare sin version og være 100 procent ærlig.

E. Indvejningen/højde-målingen:
Én gruppe vil få meget opmærksomhed fra min side: Cornerbacks. I ”copycat”-ligaen kaldet NFL skeler holdene til den succes, som Seahawks har haft med deres store, fysiske ”press coverage”-cornerbacks som Richard Sherman og Brandon Browner, og derfor vil man se flere og flere hold jagte cornerbacks, der har en god størrelse.

Og i det hele taget er store cornerbacks populære. Det så man allerede sidste år. Der blev der kun valgt én cornerback under 5 fod 10 inches – nemlig Brandon Boykin (Eagles), der målte 5 fod 9 inches. Så højden og fysikken har betydning – og de mange store cornerbacks i Indianapolis har brug for at bekræfte, at de virkelig er SÅ store, som deres universitetets hjemmesider og media guides hævder (det er ikke altid tilfældet). Og er du som cornerback under 5 fod 10 inches, er det ikke godt…

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *