Blog: 9 kommentarer før Scouting Combine

 

3. Testing, testing, testing…

Lucas Oil Stadium og et nærliggende hospital er stederne, hvor deltagerne ved The Scouting Combine i de kommende dage bliver testet på alle tænkelige kanter. Betydningen af resultaterne tager nogle gange overhånd i medierne, men sandheden er, at en rigtig god Combine-præstation eller en tilsvarende rigtigt skidt præstation kan få store konsekvenser.

Med det in mente kommer her en række bud på de navne, jeg blandt andre vil holde øje med:

A. Lægetjekket:
Tag ikke fejl: Den måske mest vigtige begivenhed under The Scouting Combine er lægetjekket, hvor spillerne i en helt usædvanlig grad bliver tjekket for selv de mindste skavanker eller sygdomme. Det tjek kan betyde forskellen på at være et top 5-valg eller et top 25-valg. Eller på at blive valgt i draften eller på slet ikke at blive valgt.

Og her har især én spiller brug for en tommelfinger opad. Georgias defensive end/outside linebacker Jarvis Jones, der førte college football i sacks i 2012-sæsonen, har efter nogle lægelige eksperters vurdering en ryglidelse kaldet spinal stenose. Den lidelse, som i lægesprog betegnes som en indsnævring af spinalkanalen, kan med tiden blandt andet give rygsmerter og problemer med bentøjet, og den var årsagen til, at Jones skiftede fra USC til Georgia. USCs læger anbefalede nemlig Jones at stoppe karrieren på grund af rygskaden – så alvorlig er den.

Jones kæmpede dog videre, blev et potentielt top 10-valg hos The Bulldogs, men skal nu overbevise NFL-holdene om, at han er værd at investere et top 10-valg i. Men det kræver, at holdene tror på, at stenosis-lidelsen ikke vil forkorte Jones’ karriere, som det var tilfældet med Chargers’ offensive tackle Marcus McNeil. Og det kan de blive overbevist om efter det detaljerede tjek i Indianapolis – efter at Jarvis Jones tidligere i februar angiveligt fik grønt lys efter et mere generelt NFL-lægetjek, der blev foretaget før draften.

B. 40-yard-dash:

Fire navne, jeg især vil holde øje med, når farten over 40 yards skal måles med stopuret:

WR/KR Marquise Goodwin, Texas
Deltog ved OL i London sidste sommer i længdespring og gjorde en god figur i januar under The Senior Bowl. Han har løbet 100 meter på 10,24 sekunder, og det vil være en skuffelse, hvis han ikke løber de 40 yards på 4,3 sekunder. Han kan på en god dag sprinte distancen på 4,2 sekunder – som den hurtigste mand af alle i Indianapolis.

CBs Xavier Rhodes, Florida State/Johnthan Banks, Mississippi State
Begge cornerbacks ligger lige på grænsen til første runde, men har – positionen taget i betragtning – begge mulighed for at blive valgt i top 32. Og ikke nok med det. Banks og Rhodes, som begge er høje (6’1) og er blevet sammenlignet med Seattles store cornerbacks, kan ifølge nogle iagttagere havne i top 20, hvis de løber 40 yards i en hurtig tid. Alt under 4,5 sekunder vil være positivt for de to cornerbacks.

RB/WR/KR Onterrio McCalebb, Auburn
McCalebb kan blive en eksplosiv returner i NFL, og han siger selv, at han har løbet 40 yards på 4,28 sekunder. Han er en meget lille fyr (små 170 pund), og derfor skal han være superhurtig for at være en faktor i de professionelles rækker. En flot 40 yard-dash ved gøre en forskel for ham, men er også påkrævet.

CB Dee Milliner, Alabama
Milliner er draftens bedste cornerback og en spiller, der kan starte 12-14 år i NFL og være sit holds bedste på positionen. Men hans fart over længere distancer er et issue, og i flere andre årgange ville han ikke være draftens bedste cornerback, ligesom han heller ikke er en ”shutdown cornerback”. Milliner lander sandsynligvis i top 10, netop fordi han er cornerback (en vigtig position), men scouts vil i Indianapolis se en cornerback, der løber 40 yards på under 4,5 sekunder, hvis Milliner skal være helt sikker på en plads i det allerfineste selskab.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *