Andreas Knappe: Det er helt vildt og kæmpestort

Jeg er glad, men træt.

Det var de første ord, som Andreas Knappe sagde, da Draftday.dk søndag eftermiddag fangede ham, efter at han natten til søndag havde signet med Atlanta Falcons og dermed var blevet en del af NFL.
– Det er kæmpestort, det er helt vildt at være i NFL, men jeg er træt. Det var en virkelig lang dag i går, og jeg kunne ikke sove natten til i går, fortæller han til Draftday.dk.

Han siger, at han ikke er skuffet over, at han ikke blev valgt i draften.
– Jeg har det fint med det. Nu skal jeg i stedet modbevise alle, at det var en fejl, at jeg ikke blev valgt, siger han.

I takt med at tredjedagen af draften lørdag aften blev afviklet, meldte flere og flere hold sig på banen og tilbød Knappe, at han kunne få en aftale hos dem som en undrafted free agent, hvis han ikke blev valgt.

Èt af dem var Atlanta Falcons, og få minutter efter, at quarterback Chad Kelly var blevet valgt som draftens sidste spiller, underskrev Knappe en kontrakt med Falcons, der blev returneret elektronisk. Falcons havde ikke flere draft picks efter 5. runde, og derfor bejlede de til ham med en aftale som undrafted free agent.

LÆS: Landstræner: Jeg får gåsehud over Knappe-nyhed

I alt 6-7 hold tilbød ham aftaler, så han kunne reelt vælge og vrage, men Falcons var det rette fit, fortæller han. Han snakkede første gang med dem i januar.
– Jeg synes, at den interesse, de har vist lang tid inden draften, har været oprigtig og god. Og så også dét, de fortæller mig, om måden de vil udvikle meget på. De har vist en ægte interesse. Der har været en rigtig god kemi, forklarer han.

Han har de seneste uger talt med holdets offensive line coach “hver anden dag”, som Knappe beskriver det, og midt i 6. runde af NFL-draften søndag aften ringede Falcons’ head coach, Dan Quinn, så til silkeborgenseren og bejlede til ham.
– Det var lidt vildt, at han gjorde det, synes jeg. De har virkelig haft en reel interesse, siger Knappe.

Han siger samtidig, at han hos Falcons, der p.t. har seks andre offensive tackles i truppen, har en reel mulighed for at blive en del af sæsontruppen til september. Lige nu savner holdet en “swing tackle” – topreserven til de to startende, offensive tackles. Det er danskerens mulighed, fortæller en anerkendt Falcons-ekspert til Draftday.dk.
– Jeg har også set på deres trup, der er et hul – og alternativt kan jeg blive en del af deres practice squad, siger Andreas Knappe.

LÆS: Morten Andersen: Superglad for at Knappe skal til Falcons

Knappe kommer nu til det hold, som den danske Hall of Fame-kicker, Morten Andersen, spillede for.
– Det er da superfedt, at han spillede der. Jeg har kun hørt godt om Falcons, og jeg talte i går med to af mine gamle holdkammerater hos Connecticut (wide receiver Nick Williams og cornerback Blidi Wreh-Wilson, red.), der nu spiller for Atlanta. De talte varmt om holdet, siger Knappe til Draftday.dk.

Knappe melder sig under fanerne hos Falcons i den kommende weekend til holdets mini-camp.

Og hvad laver en nyudnævnt, dansk NFL-spiller så dagen derpå? Han ser tegnefilm.
– Jeg har lovet børnene i den familie, jeg bor hos, at vi skal se “Frost”. Men jeg falder nok i søvn på sofaen, siger en glad, men meget træt dansk NFL-spiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *