Analyse: Hvem vælger Raiders i første runde?

Når general manager afholder deres årlige pre-draft pressemøde, ønsker de som regel at sige så lidt som muligt om deres strategi.

Hvis de alligevel taler strategi, forsøger de at pakke det ind på en sådan måde, at det ofte fremstår som en mere generel tilgang end en egentlig taktik og plan. 

Men ved at læse mellem linjerne og lytte til, hvad generel managers rent faktisk siger på deres pre-draft pressemøde, kan man faktisk på meget information og så lægge to og to sammen.

Giver det altid fire? Nej, selvfølgelig ikke, for der er så mange variable i spil, at vi rent faktisk kun ved, om vi ramte plet med en analyse, når vi rent faktisk gør det.

Så med fare for at skyde helt forbi, så kommer her en analyse af og et bud på, hvem Raiders vælger med det femte valg i første runde af årets draft.

Torsdag afholdt Raiders’ general manager Reggie McKenzie pre-draft pressemøde, og her sagde han blandt andet:

– Vi ønsker gode spillere, nogle “playmakers”. Hvem der end er ledig i det spot, hvor vi vælger, det er ham, vi går med. Vi vil tilføje nogle “impact players”.

“Impact players” og “playmakers” findes typisk i den tidlige del af draften, så jeg vælger at forstå McKenzies kommentar som et udtryk for, at Raiders tidligt vil gå efter spillere, der kan gøre en stor forskel her og nu.

Offensive tackle har tidligere været nævnt som en mulighed for Raiders, men offensive linemen er sjældent “playmakers”. Der er formentligt tale om andre positioner, og her kan vi allerede udelukke running back, tight end, inside linebacker og defensive backs, fordi værdien ikke er til stede ved det femte valg.

Så det handler om quarterbacks, wide receivers, defensive line og outside linebacker, og når McKenzie samtidig taler om “impact players”, så vil jeg udelukke quarterback.

Raiders handlede sig til quarterback Matt Schaub, så et valg af eksempelvis Texas A&M’s Johnny Manziel, ville ikke give Oakland her-og-nu “impact”. Så selvom McKenzie også sagde, at Raiders ikke ville lade en quarterback “…passere, hvis vi har rangeret ham på en vis måde”, så tror jeg ikke på, at Raiders går den vej med det femte valg.

Taler vi defensive line er der kun to spillere at vælge mellem: Pittsburghs Aaron Donald og South Carolinas defensive end Jadeveon Clowney. Begge er på hver deres måde “playmakers” og potentielle “impact players”, men jeg mener ikke Donald helt har værdi til det femte valg, og jeg tror ikke, at Clowney er på brættet. Så jeg udelukker begge.

Linebacker Khalil Mack kunne være en mulighed, men jeg tror, han ryger til enten Jacksonville eller Cleveland. Gør han ikke det, er der en reel chance for, at Raiders vælger ham – fordi deres andre mål er taget.

Og de andre mål vil jeg mene er de to wide receivers Sammy Watkins (Clemson) og Mike Evans (Texas A&M). Begge vil være her-og-nu “impact players” og begge er “playmakers” på hver deres måde. Falder draften uheldigt for Raiders er begge væk (og så går Raiders med enten Mack eller offensive tackle Taylor Lewan), men lige nu forventer jeg, at mindst én af de to er på brættet, og at Raiders vil slå til.

Specielt når McKenzie svarede følgende, da han blev spurgt om, hvorvidt Raiders vil vente med at vælge receiver.

– Det afhænger af, hvor god den receiver er, det gør det virkelig. Hvis jeg føler, at den receiver er tæt på den næste, ja, så vil jeg være mere tilbøjelig til at sige, at vi kan vente, fordi vi føler, de to spillere ligner hinanden. Men hvis jeg føler, at den her spiller er en “impact player”, så vil jeg ikke lade ham passere, fordi der er andre gode, solide receivers. Når du sammenligner god med fantastisk, så vil jeg hellere have fantastisk.

Watkins og Evans har begge en chance for at blive “fantastiske” i NFL, og de har begge en chance for at kunne gøre en stor, stor forskel for Raiders allerede som rookies.

Så mit bud her godt en uge før 2014 NFL Draft er, at Raiders – givet de bliver i det femte spot – vælger Watkins eller Evans, hvis de er på brættet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *