Alshon Jeffery, WR – South Carolina

Højde: 6’2 Vægt: 216
South Carolina-profilen er en stor wideout helt i tråd med flere af de andre receivers, der dominerer årets draft.

Men ikke helt så stor som ventet.

Gennem de seneste tre sæsoner har Alshon Jeffery nemlig – ifølge South Carolina – vejet omkring 230 pund, men da han blev vejet under The Scouting Combine viste vægten “kun” 216 pund. Den vægt var en fordel for Jeffery, men samtidig skuffede han de fremmødte NFL-hold ved slet ikke at deltage i nogen øvelser. Han løb ikke. Han hoppede ikke. Han greb ikke bolde.

En potentiel Z-receiver
De mange general managers, trænere og talentspejdere ville ellers gerne have set en wide receiver, der er kendt som en potential “Z”-receiver i NFL, i aktion. Jeffery er nemlig en høj, fysikbetonet wideout, der kan kæmpe hårdt om bolden, og som derfor er et dygtigt mål på kast henover midten af banen så vel som i endzonen. Han plukker hårdt bolden ned og er en hårdfør receiver – og det har fået nogle talentspejdere til at være vilde med hans evner.

Som sophomore greb han 88 bolde for 1517 yards og ni touchdowns og slog sit navn fast overfor de bedste SEC-defensive backs, men skuffede lidt som junior med ustabile quarterbacks omkring sig. Her greb han kun 49 bolde for 762 yards og otte touchdowns.

Hvor god er han?
Og den sæson har fået tvivlen til at blomstre. For hvor god er Alshon Jeffery egentlig? Er han den potentielle første-receiver, som 2010-sæsonen indikerede? Eller er han receiver, der vil underpræstere i NFL? Og hvorfor turde han ikke vise sit værd ved The Scouting Combine. Er det et tegn på, at han slet ikke har fart i fødderne, som nogen allerede hævder?
– Alshon Jeffery kan ikke separere (fra modstanderne), lyder dommen for eksempel fra NFL Networks Mike Mayock.

I hvert fald mener nogen kritikerne, at Alshon Jeffery tror, at han er bedre, end han er, og ifølge TFY Draft Insider imponerede han ikke just under de personlige interviews. Nogle kritikere mener også, at han ikke træner så hårdt, som han burde. Og den går ikke i NFL.

Sagt med andre ord er Alshon Jefferys status ét stort spørgsmålstegn. Og lige nu er det svært at vide, hvad man får med South Carolina-receiveren.

Stats i 2011: 49 catches, 762 yards, otte TDs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *