2017 NFL Draft Preview: Specialists

Sidste år chokerede Tampa Bay Buccaneers en hel NFL-verden, da holdet handlede op i 2. runde og valgte en kicker – kicker (!) – med 59. valget.

Den handling lagde et voldsomt pres på valget, Roberto Aguayo, og han kunne slet, slet ikke stå for presset, og han floppede totalt som rookie. Han brændte ni af 31 field goal-forsøg og scorede kun fire af 11 spark over 40 yards. Katastrofale tal, og derfor er Aguayo nu i farezonen og risikerer at blive fyret inden den kommende sæsonstart.

Aguayos problemer betyder formentligt, at intet hold tør vælge en kicker højt i år. Og dét på trods af, at der faktisk er en kicker, der ifølge nogle eksperter er lige så god som Bucs-sparkeren.

Arizona States Zane Gonzalez (6’0, 202) har både træfsikkerheden og benstyrken til at blive en enorm faktor for sit NFL-hold, og han har vist sit store værd i college, hvor han sparkede en FBS-rekord 96 field goals, alene i 2016 scorede på 23 af 25 forsøg herunder syv af ni over 50 yards.
Det længste spark var en skolerekord 59-yarder.

Gonzalez har været meget, meget sikker hos Arizona State, og samtidig har 75 procent af hans kickoffs landet som touchbacks. En OCD-lidelse, som han døjer med, har faktisk gjort, at han er meget, meget ordensfokuseret, hvilket har gavnet ham i hans tilgang til sparkene.


Zane Gonzalez ventes at blive den første specialist af brættet.

Memphis’ Jake Elliiott (5’9, 167) er en lille, men god kicker, der især har været træfsikker på de korte og mellemlange field goal-forsøg. Han misser ganske enkelt ikke spark, han bør lave (han scorede også på 202 ekstra point i træk).

Han har ikke det allerstærkeste ben, men kickeren fra skolen, der producerede Stephen Gostkowski, bør have en fremtid i NFL.

Stanfords Conrad Ukropina (6’0, 190), der er den mest træfsikre kickers i den prestigefyldte skoles historie, er en tredje kicker, der kan blive valgt før, at draften er afviklet.

Og glem så ikke danske Simon Mathiesen (6’4, 205) fra Vedbæk – og Northwest Missouri State – der kan træde i Morten Andersens fodspor og blive kicker i NFL. Han er dog stadig et langskud i forhold til at blive valgt, men Mathiesen har en chance for at blive signet som free agent efter draften. Adskillige hold har vist interesse for ham.

Draftens bedste punter er Zane Gonzalez’ kollega hos Arizona State Matt Haack (6’1, 202), der har et enormt stærkt venstreben, der kan ham bolden “ud af kommunen”. Han formår at placere punts præcist og samtidig få en god hang time på sine spark (4,21 sekunder pr. spark i 2016 ifølge (NFL.com).

Også Michigans store Kenny Allen (6’4, 222), der også var kicker for The Wolverines, og rivalerne fra Ohio States Cameron Johnston (5’11, 194) kan ryge af brættet i én af de sidste runder. Johnston er fra Australien og har spillet australsk rugby, men selvom talentet er stort, er teknikken ikke god nok – endnu. Også Idahos Austin Rekhov (6’3, 214) og Justin Vogel (6’4, 219) kan blive valgt.

Georgias lille, men dynamiske Isaiah McKenzie (5’7, 173), der returnerede fem punts for touchdowns i karrieren, er én af draftens bedste return-specialists. Det samme gælder Florida States Kermit Whitfield (5’7, 185), der er smidig og rygende hurtig og Victor Bolden (5’8, 178) fra Oregon State, der er ekstremt eksplosiv. USCs Adoree’ Jackson (5’10, 186) returnerede otte bolde for touchdowns, mens hans værdi er især som cornerback.

Louisvilles Colin Holba (6’4, 248), der er velbygget og stabil, og Louisvilles Bradley Northnagel (6’2, 243) er de bedste long snappers i draften, og sidstnævnte har ingen dårlige snaps på cv’et fra de seneste to sæsoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *