2017 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven

Som altid sætter vi her få dage før årets NFL Draft fokus på de spillere, der lige nu er i spil til at blive valgt i første runde, og her gælder det så de defensive spillere.

Der er masser af virkelig gode forsvarsspillere, og de allerstørste talenter kan ryge i top fem. Så lad os tage et kig på hvilke defensive profiler, der i er spil til første runde.

Defensive tackles

Sidste år var gruppen af defensive tackles uhyggelig stærk, og der blev valgt fire i første runde og hele otte styks i top 50.

Sådan kommer det ikke til at gå i år.

Faktisk er der rigtig god chance for, at der kun bliver valgt én decideret defensive tackle i første runde, og det er Alabamas Jonathan Allen. Allen er en af draftens to-tre bedste spillere, men skulderskader kan få ham til at ryge ud af top fem.

Allen kan potentielt blive valgt af Chicago Bears (#3), Jacksonville Jaguars (#4) og Tennessee Titans (#5), men alle hold ser lige nu ud til at gå andre veje. I top 10 er Los Angeles Chargers (#7), Carolina Panthers (#8) og Cincinnati Bengals (#9) alle realistiske muligheder for Allen.

Skulle den stærke Alabama-lineman ryge ud af top 10, ligner Arizona Cardinals (#13) hans absolutte bund.

Ud over Allen er det svært at se, hvilke andre defensive tackles, der skulle blive valgt i første runde.

Michigans States Malik McDowell var en overgang et potentielt førsterundevalg, men ustabile præstationer og dårlige interviews skubber ham med stor sandsynlighed ud af førstedagen.

Mindre sikre valg i parentes
Jonathan Allen, Alabama

Edge players

Vi samler alle navne, der spiller på kanten under kategorien “Edge players”. Det er defensive ends og rush linebackers. Vi kigger på off-the-ball linebackers i kategorien “linebackers”.

Texas A&M’s Myles Garrett er den bedste spiller i draften. Period!

Derfor bliver han også valgt som nummer ét af Cleveland Browns.

Skulle det utænkelige ske, at Browns vælger en anden spiller, ryger Garrett til San Francisco 49ers med det andet valg.

Men igen, Garrett går nummer ét.

Efter megatalentet Garrett, er Stanfords Solomon Thomas formentligt den næste spiller af brættet. Thomas er en base end til et 4-3 system, der kan rykke på indersiden i sub-pakker.

Han vil være interessant for hold som 49ers (#2), Bears (#3) – hvis han tager på i vægt og kan fungere som 5-tech – og det samme med Titans (#5). Det er svært at se Thomas ryge ud af top 10.

Tennessees Derek Barnett, Michigans Taco Charlton og Missouris Charles Harris er pass rushers, der alle har mulighed for at blive valgt i top 20.

Barnett kan med lidt held gå top 10 hos eksempelvis Bengals (#9) eller et hold som New Orleans Saints (#11). Barnetts bund ligner Tampa Bay Buccaneers (#19).

Harris og Charles kan gå alt fra top 20 til bunden af første runde. Der er masser af hold, der har brug for pass rush, og begge spillere kan bruges i “30” fronts og i 4-3 systemer. Miami Dolphins (#22) og Atlanta Falcons (#31) er et par interessante hold. Sidstnævnte kan måske handle op for Harris.

UCLA’s Takkerist McKinley og Wisconsins T.J. Watt er også et par navne, der vil være i spil i bunden af første runde. De to edge-spillere kan gå i 20’erne og Watt har været kædet sammen med Green Bay Packers (#29) og McKinley med Pittsburgh Steelers (#30).

Der er dog også en mulighed for, at begge ryger helt ud af førstedagen afhængigt af, hvordan draften falder.

Tyus Bowser fra Houston og Tim Williams fra Alabama er to outsidere, der også har været nævnt som potentielle førsterundevalg. Men det vil være overraskende hvis de ryger blandt de 32 første.

Mindre sikre valg i parentes
Myles Garrett, Texas A&M
Solomon Thomas, Stanford
Derek Barnett, Tennessee
Charles Harris, Missouri
Taco Charlton, Michigan
(Takkarist McKinley, UCLA
T.J. Watt, Wisconsin
(Tyus Bowser, Houston)
(Tim Williams, Alabama)

Linebackers

Der er masser af interessante navne til de hold, der har brug for en off-the-ball linebacker. Faktisk kan der snildt blive valgt fire i første runde, og den første af brættet kan sagtens gå i top 10.

Temples Haason Reddick er en forrygende atlet, der af evaluatorer bliver betragtet som den allerbedste 4-3 outside linebacker. Han er stormet frem ad draft boards efter en forrygende sæson, Senior Bowl og Combine, og nu har han så meget medvind, at han kan ende i top 10.

Reddick er enorm alsidig og kan fungere som outside linebacker, inside linebacker og rushing defensive end.

Samtidig har han stærke lederevner og er enormt hårdfør. Reddick kan gå til hold som CIncinnati Bengals (#9), Buffalo Bills (#10), New Orleans Saints (#11) og Indianapolis Colts (#15). Det vil overraske, hvis han ryger ud af top 15.

Det vil ikke overraske, hvis Alabamas Reuben Foster ryger ud af top 15, efter han afleverede en fortyndet urinprøve ved Scouting Combine. Foster er et top fem-talent, der bliver sammenlignet med Patrick Willis, men hans personlighed og skader kan få ham til at falde i første runde.

Bengals (#9), Bills (#10), Saints (#11) bør dog alle være interesserede, og Washington Redskins (#17) ligner Fosters bund.

Floridas Jarrad Davis kan ryge så højt som midten af første runde til Colts (#15) eller Redskins (#17), og han har også masser af medvind lige nu. Vanderbilts Zach Cunningham ligner lige nu et valg i bunden af første runde med New York Giants (#23) og Oakland Raiders (#24) som de mest sandsynlige bejlere.

Mindre sikre valg i parentes
Haason Reddick, Temple
Reuben Foster, Alabama
Jarrad Davis, Florida
(Zach Cunningham, Vanderbilt)

Cornerbacks

For nogle måneder siden ville der med sikkerhed være blevet valgt mindst tre og potentielt seks cornerbacks i første runde.

Men så blev Washingtons Sidney Jones alvorligt skadet, og senest er Ohio States potentielle top 15-valg, Gareon Conley, blevet anklaget af en 23-årig kvinde for en voldtægt på et hotel i Cleveland tidligere i april.

Jones falder formentligt et par runder på grund af sin skade, mens Conley – der i en udtalelse skarpt og kontant afviser alle anklager – risikerer at falde helt ud af draften.

Hvis Conley og hans agent kan overbevise NFL-holdene om, at Conley er uskyldig, er der en minimal chance for, at han kan blive valgt i top 32.

Men chancen er meget, meget lille.

Så nu er det kun Ohio States Marshon Lattimore, der kan betegnes som et helt sikkert valg i første runde. Han bør til gengæld også gå i top 10, selvom han har døjet med flere uheldige skader i sin tid hos Buckeyes og i forberedelsesfasen frem mod draften.

Lattimore kan gå så højt som til 49ers (#2), Bears (#3) og Titans (#5), men han kan også falde til Saints (#11), afhængigt af hvordan draften udvikler sig. Det vil være hans absolutte bund.

Ud over Lattimore er Alabamas Marlon Humphrey, Washingtons Kevin King, LSU’s Tre’Davious White, USC’s Adoree’ Jackson og Colorados Chidobe Awuzie alle potentielle førsterundevalg.

Mange hold har behov på cornerback-positionen, men det handler lidt om smag og behag og system.

Humphrey kunne være interessant for Eagles (#14) og Titans (#18), King for et hold som Cardinals (#13) eller Seahawks (#26), Jackson for Cowboys (#28) og White for Saints (#32).

Størrelse kan blive et problem for Awuzie, men alsidighed og potentiale som safety, er et plus for Colorado-profilen. Han er et muligt target allerede for Titans (#18) i top 20.

Mindre sikre valg i parentes
Marshon Lattimore, Ohio State
Marlon Humphrey, Alabama
(Gareon Coney, Ohio State)
(Kevin King, Washington)
(Adoree’ Jackson, USC)
(Tre’Davious White, LSU)
(Chidobe Awuzie, Colorado)

Safety

Ohio State Buckeyes’ Malik Hooker er en boldjæger, der bliver sammenlignet med de største navne som Ed Reed og Earl Thomas.

Faktum er dog, at Hooker er sophomore og kun har startet én sæson, så han har lang, lang vej, men hans potentiale er enormt, og derfor kan han gå top fem.

Hooker er interessant for hold som 49ers (#2), Bears (#3) og hans bund lige nu ligner Los Angeles Chargers (#7).

LSU’s Jamal Adams er et af de aller sikreste valg i årerts draft. Han er en stærk leder, der kan ændre kulturen i et omklædningsrum, og han er en komplet safety. Derfor er han også i spil til top fem hos førnævnte hold. New York Jets (#6) vil også stå klar med åbne arme, hvis han falder forbi Titans ved det femte valg.

Floridas Marcus Maye er blevet nævnt som en mulighed i første runde, men det er meget tvivlsomt om, han ender der.

Det samme gør sig gældende for UConns Obi Melifonwu, der dog i et best case-scenario kan gå top 20 til eksempelvis Tampa Bay Buccaneers (#19).

Michigans Jabrill Peppers var et grænsevalg til første runde, men efter han afleverede en fortyndet urinprøve ved Scouting Combine, falder han formentligt ud af første runde.

Mindre sikre valg i parentes
Malik Hooker, Ohio State
Jamal Adams, LSU
(Jabrill Peppers, Michigan)
(Obi Melifonwu, UConn)
(Marcus Maye, Florida)

Læs også: 2017 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven

Se hvor godt vi har ramt med “De sikre 32” i tidligere drafts.

2016 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven
2016 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven
2015 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven
2015 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven
2014 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven
2014 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *