2017 NFL draft review: Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers styrkede forsvaret med et par tidlige valg og fandt en reserve til running back Le’Veon Bell. Måske fandt de også fremtidens quarterback i Josh Dobbs.

Draftklasse

ED T.J. Watt, Wisconsin (1/30)
WR JuJu Smith-Schuster, USC (2/62)
CB Cameron Sutton, Tennessee (30/94)
RB James Connor, Pittsburgh (3/105)
QB Josh Dobbs, Tennessee (4/135)
DB Brian Allen, Utah (5/173)
LS Colin Holba, Louisville (6/213)
OLB Keion Adams, Western Michigan (7/248)

Det kunne vi lide

Steelers største behov lå på outside linebacker og cornerback, og det blev adresseret med to kvalitetsvalg i de første tre runder. T.J. Watt er ikke J.J. Watt, men han passer rigtig godt på den profil, som Steelers søger i deres outside linebackers. Der er plads til udvikling, og i James Harrison får han en virkelig god læremester.

Cameron Sutton er en mand-til-mand corner, og Steelers planlægger mere man coverage i den kommende sæson. Sutton bør kunne slå William Gay i kampen om jobbet som nickelback, og han har desuden erfaring som safety og tilføjer dybde til den position. Med valget af James Connor har Steelers fundet en ung reserve til Le’Veon Bell, og quarterback Josh Dobbs er et interessant valg, når man tænker på Ben Roethlisbergers alder.

Det kunne vi ikke lide

Jeg er ikke supervild med valget af JuJu Smith-Schuster i anden runde. Han mangler meget i forhold til route running, og da han samtidig ikke er super eksplosiv, tror jeg, han får det svært. Smith-Schuster er en type, der skal vinde 50/50 bolde, men han mangler den hurtighed, der kunne gøre ham til en ideel erstatning for Martavis Bryant. Hvis Bryant har en fremtid hos Steelers ved jeg ikke, hvor Smith-Schusters passer ind i et angreb, der allerede har Antonio Brown og Eli Rodgers. Steelers kunne godt have brugt en tight end, og det undrede mig, at de ikke valgte en, når der var så meget talent på positionen.

Sleeper

På sigt tror jeg Josh Dobbs kan udvikle sig til en solid starter, og han lander i en ideel situation hos Steelers. Dobbs imponerede under Senior Bowl, hvor han udviklede sig meget på kort tid, og han får nu mindst et par år til at lære bag Roethlisberger. Dobbs mangler meget, men han har NFL-kaliber egenskaber, der gør ham til et interessant udviklingstalent bag en quarterback, der er blevet 35 år og har talt om at indstille karrieren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *