2017 NFL draft review: New England Patriots

New England Patriots tradede flere høje draftvalg for erfarne veteraner, og umiddelbart hjælper det holdet her og nu. Problemet er, at det er en kortsigtet løsning, der kan slå fejl. Læs her om Patriots’ draft.

Draftklasse

ED Derek Rivers, Youngstown State (3/83)
OT Antonio Garcia, Troy (3/85)
ED Deatrich Wise Jr., Arkansas (4/131)
OT Conor McDermott, UCLA (6/211)

Det kunne vi lide

Patriots’ draftklasse bestod isoleret set kun af fire spillere – færrest nogensinde i holdets historie. Men med til historien hører, at holdet handlede flere valg for etablerede spillere. Spillere der allerede har masser af NFL-erfaring og har vist, at de kan begå sig på højt niveau.

Førsterundevalget blev sendt til New Orleans Saints for wide receiver Brandin Cooks, andenrundevalget til Carolina Panthers for defensive end Kony Ealy og fjerderundevalget til Indianapolis Colts for tight end Dwayne Allen. Det er tre spillere, der bør få prominente roller i 2017.

Samtidig fik Patriots valgt to offensive tackles, der potentielt kan overtage starterjobbet fra Nate Soler, der har kontraktudløb efter denne sæson.

Det kunne vi ikke lide

Patriots’ strategi kan virke på den korte bane, men set i et større perspektiv kan det koste. I Cooks får Patriots en billig, erfaren wide receiver i et par sæsoner, men efter 2018 skal han forlænges og kommer til at koste.

Det skal sættes overfor et førsterundevalg fra college, som Patriots potentielt kan have på en billig aftale i fem år. Det samme gør sig gældende med Kony Ealy. Han spiller på en etårig aftale – måske en “wait and see” – og kan også komme til at koste Patriots masser af dollars efter denne sæson.

Selvom Patriots ikke selv ser det på den måde, så mener jeg, at holdet har pantsat en del af fremtiden for at fortsætte med at vinde her og nu. Worst case er både Cooks og Ealy væk efter 2018.

Sleeper

Nate Solder har i mange år været en virkelig solid bodyguard for Tom Brady, men hans kontrakt udløber efter denne sæson. Sidste år gav Patriots højre tackle Marcus Cannon en ny, lang aftale, og jeg tvivler på, at Patriots også vil betale Solder. Derfor er valget af Troys Antonio Garcia interessant. Han er en atletisk, letfodet tackle, der under kyndig vejledning fra offensive line coach Dante Scarnecchia meget vel kan starte i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *