2017 NFL draft review: Jacksonville Jaguars

Jacksonville Jaguars gjorde det rigtige ved at vælge running back Leonard Fournette i første runde. Men Tom Coughlin og co. burde have adresseret en anden offensiv position i tredje runde i stedet for igen at vælge til forsvaret.

Draftklasse

RB Leonard Fournette, LSU (1/4)
OT Cam Robinson, Alabama (2/34)
DE Dawuane Smoot, Illinois (3/68)
WR Dede Westbrook, Oklahoma (4/110)
LB Blair Brown, Ohio (5/148)
CB Jalen Myrick, Minnesota (7/222)
FB Marquez Williams, Miami (7/240)

Det kunne vi lide

De sidste sæsoner har Jaguars brugt millioner af dollars i free agency og høje draftvalg på at opgradere deres forsvar, så det var fedt at se, at de nu giver angrebet en vitaminindsprøjtning.

Jeg er vild med valget af Fournette af to årsager: For det første mener jeg, han er en unik running back med et talent a la Adrian Peterson. Sådan én back lader man ikke slippe forbi i toppen af draften.

For det andet giver valget af Fournette Jaguars en ny angrebsidentitet. Fournette er en arbejdshest, der kan bære bolden 20-25 gange pr. kamp, og det vil tage bolden ud af quarterback Blake Bortless hænder. Det bør gøre Jaguars’ angreb bedre. At Tom Coughlin og co. mener det viser valgene af tackle/guard Cam Robinson i anden runde og fullback Marquez Williams i syvende runde. Jeg glæder mig til at se, om Jaguars kan tage det næste skridt.

Det kunne vi ikke lide

Jaguars har en stærk gruppe af defensive linemen, så måske var det ikke nødvendigt at vælge Dawuane Smoot i tredje runde.

Selvom Jacksonvilles angreb ikke nødvendigvis vil feature en pass catching tight end, så kunne Coughlin med fordel have brugt et tredjerundevalg på eksempelvis Jonnu Smith, der var en af draftens sjældne “Y”-typer. Efter trade af Julius Thomas udgør Michal Rivera og Ben Koyack nu Jaguars’ mindre skræmmende tight end-duo.

Sleeper

Cornerback Jalen Myrick i syvende runde er interessant. Han imponerede med en 4,28 sekunder tid ved Scouting Combine, og han er et atletisk projekt med stort potentiale. Der er dog lang vej for Myrick, der skal kæmpe sig vej til spilletid via special teams, hvor han blandt andet kan hjælpe til som punt returner. Fremtiden ligger formentligt som slot-corner, men her er der også gode muligheder for at slå igennem i løbet af et år eller to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *