2017 NFL draft review: Dallas Cowboys

Cowboys havde brug for flere defensive backs og fandt tre i draften. Læs her om Dallas’ draft anno 2017 – sådan som vi så den.

Draftklasse

DE Taco Charlton, Michigan (1/28)
CB Chidobe Awuzie, Colorado (2/60)
CB Jourdan Lewis, Michigan (3/92)
WR Ryan Switzer, North Carolina (4/133)
S Xavier Woods, Louisiana Tech (6/191)
CB Marquez White, Florida St. (6/216)
DT Joey Ivie, Florida (7/228)
WR Noah Brown, Ohio State (7/239)
DT Jordan Carrell, Colorado (7/246)

Det kunne vi lide

Cowboys havde et gigantisk behov for pass-rusher og defensive backs og adresserede det med fem af de ni draft picks – herunder alle de første tre valg. Og især andetvalget, cornerback Chidobe Awuzie fra Colorado, kan vise sig at blive en artig overraskelse. Han er ekstremt hårdfør og ligner en kommende nickelback i Cowboys’ system, der kan blitze quarterbacken – præcist som defensiv koordinator Rod Marinelli ønsker det. Han kan med tiden blive en “outside “corner, og han var ifølge Cowboys endda den bedste corner tilbage på brættet efter 1. runde.

Det kunne vi ikke lide

Cowboys tog flere chancer i toppen af draften. 6 fod 5 inches-høje Taco Charlton har et stort talent, men er et “one year wonder”, der trods sine lange arme (34 1/4 inches) og formidable atletiske evner endnu ikke har produceret stabilt over flere år. Det fik én scout til at fortælle The Milwaukee Journal-Sentinel før draften, at hans hold ville være “nervøs” ved at vælge Charlton.

Og Jourdan Lewis er én af draftens bedre cornerbacks, men en sag om såkaldt “hustruvold” fik flere hold til at droppe Lewis fra deres bræt. Cowboys-ledelsen “har det godt med”, at han ikke røg af brættet og har undersøgt forløbet – men sandheden er, at ingen ved, hvordan sagen ender. Derfor tog holdet en kalkuleret risiko.

Sleeper

Ryan Switzer havde ikke nogen god “draft season” og en 40 yard-tid af 4,51 sekunder var skuffende, men det ændrer ikke ved, at han på banen er dynamisk. Han er en klassisk “slot receiver”, der sammen med Cole Beasley giver Dak Prescott nogle effektive korte- og mellemlange mål, og Cowboys-ejer Jerry Jones kalder da også Switzer for “Dak”-venlig.

Nu skal Dallas så bare have Switzer på banen sammen med Beasley – og tight end Jason Witten plus en ydre receiver (som Dez Bryant). Det kræver kreativitet fra offensiv koordinator Scott Linehan, men er ret beset et positivt “problem”. Switzer er dog samtidig en fantastisk return-specialist, der scorede touchdowns på punt-returneringer i college – én fra NCAA-rekorden. Han booster Cowboys’ return-enhed markant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *